Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις βλάβες του υπολογιστή σας


Όλοι πλέον διαθέτουν στο χώρο τους έναν τουλάχιστον υπολογιστή, ο οποίος είναι συνήθως σταθερός, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν και κάποιο laptop, tablet, καθώς και τα πολύ εύχρηστα για όλους smartphones. Με τις συνθήκες αυτές μπορούμε να πούμε ότι όλες οι καθημερινές εργασίες γίνονται πολύ πιο απλά και εύκολα, αφού η τεχνολογία έχει μεριμνήσει για αυτό και συνεχώς εξελίσσεται. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση όπου ο υπολογιστής σας ή το laptop σας εμφανίσει μία βλάβη; Εάν και όταν συμβεί κάτι τέτοιο, δε θα πρέπει να απελπιστείτε, αλλά να συμβουλευθείτε άμεσα έναν ειδικό, αναλύοντάς του το πρόβλημα, προκειμένου να σας κατευθύνει ή να το επιλύσει ο ίδιος εάν είναι κάτι σοβαρότερο. Θα δούμε λοιπόν ποια είναι τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τον υπολογιστή σας ή με μία άλλη συσκευή σας και τι μπορείτε να κάνετε. 

Εάν διαθέτετε σταθερό υπολογιστή, ανάλογα με το διάστημα το οποίο τον έχετε, είναι πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα με τη λειτουργία του. Υπάρχει η περίπτωση, για παράδειγμα, να αντιμετωπίσετε κάποιες δυσλειτουργίες στο λειτουργικό του σύστημα, να επιθυμείτε να εγκαταστήσετε έναν ταχύτερο ή μεγαλύτερο σκληρό δίσκο, ή να θέλετε να τον αναβαθμίσετε κάνοντάς του μία προέκταση της μνήμης του. Επιπλέον, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ή να αναβαθμίσετε το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή σας, καθώς και να επιθυμείτε να τον καθαρίσετε από κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Στην περίπτωση που ο υπολογιστής σας είναι imac, ενδέχεται επίσης κάποια στιγμή να αντιμετωπίσετε κάποιο από τα παρακάτω προβλήματα, όπως να μη λειτουργεί η κάμερά του ή το πληκτρολόγιο, να κολλάει, να μη δέχεται εντολές, να μη λειτουργεί η οθόνη, να μην έχει ήχο ή εικόνα. Η επισκευή imac (https://pcsecurity.gr/service/episkeui-imac) δε θα πρέπει να σας προβληματίζει, καθώς υπάρχουν πολλοί έμπειροι τεχνικοί που θα σας βοηθήσουν με όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσετε. 

Η επισκευή macbook, (https://pcsecurity.gr/service/episkeui-macbook) εάν διαθέτετε ένα, είναι επίσης μία υπηρεσία που ενδέχεται να σας χρειαστεί. Λόγω της φορητότητάς του, σίγουρα αυτού του είδους ο υπολογιστής είναι πιο επιρρεπής σε ζημιές, οπότε και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Κάποια από τα προβλήματα λοιπόν που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι να έχει υπερθερμανθεί, να έχει υγρασία ή να έχει πραγματοποιηθεί η πτώση υγρών στη συσκευή σας, καθώς και να μη δουλεύει το πληκτρολόγιο, να έχει χαλάσει κάποιο βύσμα εισόδου, να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με τη φόρτιση ή να χρειάζεται επισκευή το σύστημα ψύξης του. Οι παραπάνω βλάβες δεν αποκλείεται να συμβούν και στην περίπτωση που διαθέτετε ένα απλό laptop. Μην ανησυχείτε λοιπόν, οι επισκευές των laptop είναι και αυτή μία συχνή διαδικασία που μόλις την αναλάβει ένας ειδικός δε θα έχετε κανένα πρόβλημα. 

Όποια συσκευή και αν έχετε, η ανάκτηση δεδομένων αποτελεί επίσης μία υπηρεσία που είναι πιθανό να χρειαστείτε. Το γεγονός του να χάσετε κατά λάθος τα δεδομένα σας αφορά κυρίως στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών, αλλά μπορεί να παρατηρηθεί και σε flash συσκευές, όπως κάρτες μνήμης και usb sticks, οι οποίες είναι προβληματικές. Και σε αυτή την περίπτωση δε θα πρέπει να ανησυχείτε, αφού τα δεδομένα σας είναι ασφαλή εάν απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο ειδικό. Εάν χάσατε τα δεδομένα σας από τον σκληρό σας δίσκο, τότε αυτό οφείλεται πιθανότατα σε κάποιο δικό σας λάθος, ή σε κάποια ζημιά που προήλθε από νερό, φωτιά, καπνό ή κάποιο βραχυκύκλωμα. Μπορεί ακόμα να οφείλεται σε κάποια επίθεση από ιούς προς το σκληρό σας δίσκο. Τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά εάν πρέπει να ανακτήσετε τα δεδομένα σας από τον server, καθώς αυτό οφείλεται σε κάποια μηχανική ή ηλεκτρολογική βλάβη, σε φθορά του συστήματος, σε αυξομειώσεις της τάσης, καθώς και σε κάποιο σύστημα που δεν μπορεί να κάνει εκκίνηση. 

Η υπηρεσία αυτή απαιτεί μία σημαντική γνώση της τεχνολογίας, καθώς και την απαραίτητη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ιδανικά, ο ειδικός στον οποίο θα απευθυνθείτε, θα πρέπει να αναλάβει να κάνει τη διάγνωση του προβλήματος δωρεάν και επίσης να μη σας χρεώσει εάν δεν καταφέρει να ανακτήσει τα ακριβή δεδομένα που χρειάζεστε. Θα πρέπει παράλληλα να είστε βέβαιοι για την εχεμύθειά του, καθώς ουσιαστικά του εμπιστεύεστε κάποια προσωπικά σας δεδομένα. Ακόμα, είναι σημαντικό ο τεχνικός στον οποίο θα απευθυνθείτε να είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή ώστε να απαντήσει στις απορίες σας σχετικά με το πρόβλημα που έχετε, καθώς και την πορεία επίλυσής του. Η συνεχής εκπαίδευση και αναζήτηση νέων μεθόδων επίλυσης προβλημάτων είναι ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα σας υποδείξει τον κατάλληλο ειδικό που θα επιδιορθώσει το πρόβλημα που έχει η συσκευή σας, καθώς και θα ανακτήσει τα δεδομένα που χρειάζεστε από αυτήν. 

Όποια βλάβη και πρόβλημα και αν αντιμετωπίσετε με τις ηλεκτρονικές σας συσκευές, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μέσα σε διάστημα μίας έως εφτά περίπου ημερών μπορεί να επιλυθεί. Η εγγύηση βέβαια που σας παρέχει ο κατασκευαστής ή το κατάστημα από το οποίο πραγματοποιήσατε την αγορά είναι επίσης μεγάλης σημασίας, καθώς ενδέχεται να μη χρειαστεί να πληρώσετε κάτι επιπλέον για την επισκευή της συσκευής σας. Όσον αφορά στο κόστος της υπηρεσίας την οποία θα αναλάβει ο εκάστοτε τεχνικός να φέρει εις πέρας, καλό θα είναι να γίνει από την αρχή ξεκάθαρο και για εσάς το κόστος κατά προσέγγιση για την επισκευή της συσκευής σας ή για την ανάκτηση των δεδομένων σας. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να εξετάσετε την κατάσταση, και να συμβουλευθείτε ενδεχομένως έναν διαφορετικό τεχνικό εάν το κόστος που σας προτείνουν δεν σας καλύπτει οικονομικά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι η αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών είναι σημαντική, για αυτό ίσως είναι προτιμότερο να δώσετε κάτι παραπάνω, προκειμένου να μην αντιμετωπίσετε μελλοντικά κάποιο άλλο πρόβλημα με τη συσκευή σας. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ωραία η εικόνα με το Macbook Pro αλλά δείχνει ακριβώς αυτό που πρέπει να αποφεύγει κανείς, δηλαδή να πίνει καφέ (ή ο,τιδήποτε άλλο) δίπλα σε φορητό υπολογιστή.

    Προβληματίζει επίσης αυτό που λέει στις σελίδες της η pcsecurity για τα Macinotsh, δηλαδή ότι απευθύνονται κυρίως σε γραφίστες. Αυτό είναι ένα κατάλοιπο των δεκαετιών '80-'90. Σήμερα όλα τα Macintosh, φορητά και μη, είναι μηχανές UNIX που καλύπτουν ένα τεράστιο φάσμα εφαρμογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.