Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μια μοναδική μουσική εμπειρία με τα… κρόταλα από την Άρτα -Krotalarta! (βίντεο)



Μοναδικές ακουστικές στιγμές έζησαν το απόγευμα της Πέμπτης όσοι βρέθηκαν στην Πάργα, μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων, συνεργάτης της Η.Ε. karatzova.com. Πέρα από την ξεχωριστή φινέτσα και ομορφιά της πόλης με τα πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα, οι επισκέπτες στην παραλία του χωριού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και να ζήσουν μια μοναδική μουσική και πρωτότυπη καλλιγτεχνική εμπειρία με τους Krotalarta!

Οι Krotalarta, που σημαίνει κρόταλα από την Άρτα, δείχνουν ότι και μόνα τους τα κρουστά μπορούν να δημιουργήσουν μουσική.

«Για την Άρτα και την Ελλάδα γενικότερα είναι δύσκολη η αποδοχή μας σαν συγκρότημα λόγο της πρωτοτυπίας και της μοναδικότητας μας», επισημαίνει ο Γιώργος Γεωργίου, καθηγητής στο Ωδείο Άρτας και δημιουργός των krotalarta και προσθέτει: «Γενικά ο ήχος του συγκροτήματος, τα κομμάτια και η απόδοση αυτών, μας καθιστά πρωτότυπους και μοναδικούς, μεταξύ των ομάδων κρουστών που υπάρχουν στην Ελλάδα και στον κόσμο γενικότερα. Γιατί διαλέξαμε τα κρούστα και πόσο δύσκολο και παράδοξο είναι για ένα συγκρότημα σαν το δικό μας να παίζει τέτοια μουσική στην Άρτα; Διαλέξαμε τα κρούστα και ιδιαίτερα τα τύμπανα, διότι μας εντυπωσίασε ο ήχος, η όλη δυναμική σκηνική τους παρουσία και το πάθος που βγάζει παίζοντας όποιος ασχολείται με αυτά. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε, ανακαλύψαμε ότι τα τύμπανα και τα κρουστά αργότερα έγιναν προέκταση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας».
Δ. Μπ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.