Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανω-κάτω η Αστυνομία λόγω της πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών


Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και πολλοί χαμηλόβαθμοι και υψηλόβαθμοι αστυνομικοί -εν ενεργεία και εν αποστρατεία- διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός ότι οι 1.500 προσλήψεις στην Αστυνομία θα αφορούν ειδικούς φρουρούς και όχι αστυφύλακες που περνούν από πανελλαδικές εξετάσεις.
Εξι ημέρες μετά την έγκριση από τα συναρμόδια υπουργεία της πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών από το υπερυπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι συζητήσεις-αντιδράσεις συνεχίζονται ακόμη.
Θεσμικά η πλέον πρόσφατη αντίδραση προήλθε από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η οποία μόλις τη Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση με τίτλο «Ναι στην ενότητα, όχι στον διχασμό, όχι στην αστυνομία πολλών ταχυτήτων!!!», στην οποία εκφράζει «την έντονη δυσαρέσκειά» της για την πρόσληψη των ειδικών φρουρών. Στους συνδικαλιστές μπορούν να προστεθούν και πολλοί χαμηλόβαθμοι και υψηλόβαθμοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικοί που καθημερινά επικοινωνούν με την «Εφ.Συν.» για να διαμαρτυρηθούν. Εντούτοις η ηγεσία του υπερυπουργείου κωφεύει και προχωρά τις διαδικασίες, προκειμένου να έχουν γίνει οι προσλήψεις ώς το τέλος του χρόνου.
Η πρώτη αντίδραση είχε έρθει από την ΠΟΑΣΥ την επομένη της ομιλίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βουλή. Η Ομοσπονδία υπερασπιζόταν τις προσλήψεις, ζητούσε όμως να γίνουν μέσω των πανελλαδικών και εκδήλωνε την έντονη διαμαρτυρία της για την εξαγγελία πρόσληψης 1.500 ειδικών φρουρών. «Επειδή το κεφάλαιο “ειδικοί φρουροί” και “συνοριακοί φύλακες” πόνεσε και δίχασε το Αστυνομικό Σώμα την προηγούμενη δεκαετία και επειδή με τη διαβόητη “ομοιογενοποίηση” του 2008 πιστέψαμε ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε οριστικά γυρίσει σελίδα, επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας ότι κάθε επιστροφή σε διαδικασίες του παρελθόντος αποτελεί οπισθοδρόμηση. Μοναδική και αποτελεσματική διαδικασία αναβάθμισης του επαγγελματισμού και υπηρεσιακού εργασιακού status του αστυνομικού προσωπικού αποτελεί η άμεση πρόσληψη αστυφυλάκων μέσω της αδιάβλητης διαδικασίας των πανελληνίων εξετάσεων με παράλληλη αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, σύμφωνα με τις προτάσεις μας».
Η ανακοίνωση δέχτηκε την έντονη αντίδραση της Ενωσης Ειδικών Φρουρών και Αστυνομικών Κ. Μακεδονίας, η οποία κατηγόρησε την ΠΟΑΣΥ για συστηματική υπονόμευση των ειδικών φρουρών και υποκρισία.
Παρά τον αναβρασμό την Παρασκευή εγκρίθηκε η πρόσληψη. Ομως η αντίδραση συνεχίστηκε, με την ΕΑΣΥΑ να τονίζει στην ανακοίνωσή της την έντονη δυσαρέσκειά της και την αντίθεσή της στην πρόσληψη ειδικών φρουρών και να προσθέτει: «Οι ενστάσεις μας αφορούν ξεκάθαρα τα προβλήματα τα οποία θα ανακύψουν με τους πολλούς τρόπους πρόσληψης (κυρίως στις μεταθέσεις με αντικειμενικά κριτήρια για νομούς της περιφέρειας), την ανομοιογένεια και κυρίως τις κατάφωρες αδικίες που υφίστανται για πολλοστή φορά οι αστυφύλακες του θεσμού των πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίοι αισθάνονται ως πέμπτης κατηγορίας αστυνομικοί και για τους οποίους ισχύει το ρητό “τα κάνουν όλα και συμφέρουν ακόμα και με λιγότερα χρήματα”».


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.