Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

3 λύσεις για να βελτιώσεις τη σύνδεσή σου στο Internet


Εάν νιώθετε ότι η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο δεν είναι ικανοποιητική και δεν καλύπτει τις ανάγκες σας, τότε έχουμε να σας προτείνουμε παρακάτω τρεις τεχνολογικές λύσεις που θα την βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό. 

Πρόκειται για το Wi-fi repeater, το powerline και τον router, τα οποία αντιμετωπίζουν αργές και ελαττωματικές συνδέσεις και συνδέσεις δικτύου με πολλές συσκευές για το σπίτι σας, το γραφείο σας ή την επιχείρησή σας.

1. Wi- fi repeater: Το  Wi- fi repeater είναι μία συσκευή που συνδέεται ασύρματα με τον router σας, και αναμεταδίδει ενισχυμένο το σήμα του δικτύου σας. Έτσι, με αυτή τη συσκευή καλύπτονται κάποια σημεία του χώρου σας όπου δεν υπάρχει επαρκές σήμα, και δεν υφίσταται πλέον καμία «νεκρή» ζώνη. 

Παράλληλα, η εμβέλεια του σήματος επεκτείνεται και σε εξωτερικούς χώρους, όπως στη βεράντα σας ή την αυλή σας, για ξέγνοιαστο σερφάρισμα.

Το κόστος της συσκευής είναι μικρό και η εγκατάστασή της πολύ απλή, χωρίς να χρειάζεται να έχετε τεχνικές γνώσεις, καθώς λαμβάνει κατευθείαν τις υπάρχοντες ρυθμίσεις. 

Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι το σημείο τοποθέτησης του router, από τον οποίο θα λαμβάνει το σήμα το repeater. Οι δύο συσκευές θα πρέπει να βρίσκονται σε σχετικά κοντινή απόσταση για τη μέγιστη απόδοση σήματος.

2. Powerline: Το powerline είναι επίσης μια συσκευή που επεκτείνει το σήμα της σύνδεσής σας, είτε αυτή είναι ασύρματη είτε ενσύρματη, μέσω ηλεκτρικής καλωδίωσης. Είναι μια ακόμα πιο ισχυρή και σταθερή συσκευή, αφού χρησιμοποιεί ηλεκτρικό ρεύμα, και έχει εξαιρετικές αποδόσεις σε ταχύτητα, που αγγίζουν μέχρι και τα 1200 Mbps. 

Έτσι λοιπόν, μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε συσκευή σας που συνδέεται με το Διαδίκτυο με το powerline, και να έχετε γρήγορο internet με μικρή κατανάλωση ρεύματος. 

Πιο συγκεκριμένα, η συσκευή δεν καταναλώνει πάνω από 2w και εξοικονομεί μεγάλη ποσότητα ρεύματος, μπαίνοντας σε «sleep mode» όταν δεν χρησιμοποιείται. Ιδανικό για streaming ταινιών και gaming, για τα οποία θα χρειαστείτε powerline από 500 Mbps και πάνω. 

Η εγκατάστασή του είναι εύκολη και απλή, αφού συνδέεται σε οποιαδήποτε πρίζα του χώρου σας. Αν πάλι έχετε σύνδεση με Wi-fi, τότε θα επιλέξετε την ασύρματη έκδοση powerline που διατίθεται στην αγορά. Τέλος, το κόστος της συσκευής κυμαίνεται ανάλογα με τις αποδόσεις της, αλλά η μέση τιμή γενικά δεν είναι υψηλή.

3. Router: Ο router είναι το πιο βασικό εργαλείο της σύνδεσης σας με το Διαδίκτυο, γι αυτό και θα πρέπει να κάνετε τη σωστή επιλογή που θα την αναβαθμίσει σημαντικά. Μέσω του router συνδέονται όλες οι συσκευές σας ασύρματα, όπως το laptop, το κινητό και οι εκτυπωτές, και επιτυγχάνεται σύνδεση σε πάνω από έναν χώρο αν το επιθυμείτε. Επιπλέον, παρέχεται προστασία με το firewall από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, ειδικά αν παίζετε παιχνίδια online. 

Επιλέξτε λοιπόν έναν ποιοτικό router με καλές κεραίες και την επιθυμητή ταχύτητα Wi- fi, που θα σας παρέχει ασφαλή σύνδεση στο σπίτι σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο. 
Οι τιμές ποικίλουν με τους καλύτερους router να μην είναι ιδιαίτερα οικονομικοί, αλλά σε λογικές τιμές να υπάρχουν αξιόλογοι. Τέλος, επιλέξτε το καταλληλότερο σημείο εγκατάστασης, αφού υπάρχει διαφορά στην απόδοση. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Αν κάποιος θέλει να έχει wifi σε όλο το σπίτι χωρίς νεκρά σημεία, ας δεί κάποιο σύστημα
    Wifi mesh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.