Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Φράγκου Ευαγγελία του ΝΟ Γιαννιτσών 6η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Τόκιο !



Τεράστιες στιγμές αξιώθηκε να ζήσει ο Ναυταθλητικός όμιλος Γιαννιτσών, όταν σήμερα Κυριακή 11 Αυγούστου, η αθλήτριά του Φράγκου Ευαγγελία ντυμένη στα γαλανόλευκα, εκπροσώπησε την χώρα μας μαζί με την συναθλήτριά της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας εφήβων/νεανίδων, που διεξήχθη στο Τόκιο, και μας χάρισε την έκτη θέση.

Η νεαρή πρωταθλήτρια που έχει σημειώσει τεράστια εξέλιξη σε πάροδο 6 μήνων ( αγώνες πανελλήνοι,ευρωπαϊκοί, διεθνείς, παγκόσμιοι...) για άλλη μια φορά κατάφερε να συγκινήσει με τις επιδόσεις της και να ανεβάσει τον ΝΟΓ ψηλα. Έτσι μαζί με την συνονόματη συναθλήτριά της Ευαγγελία Αναστασιάδου (Ν.Ο. Καστοριάς) που μαζί αγωνίστηκαν στο 2χ νεανίδων άνοιξαν την αυλαία των αγώνων με μια εντυπωσιακή κούρσα στα ημιτελικά, στις 7 Αυγούστου κατοχυρώνοντας την 1η θέση στον  προκριματικό με χρόνο 7.15.64. Αν και μέχρι τα μισά της κούρσας παρέμεναν στην 4η θέση και εκτός πρόκρισης, χάρη σε ένα εκπληκτικό 2ο 1000άρι μπόρεσαν να περάσουν όποιον αντίπαλο βρήκαν μπροστά τους και να πέσουν πρώτες στην γραμμή τερματισμού. Παρ' όλα αυτά μια μικρή ατυχία ανέτρεψε τα δεδομένα και λόγω αντικανονικού βάρους της βάρκας (ήταν ελαφρύτερη κατά 100 γραμμάρια) τα κορίτσια έχασαν την πρωτιά και αντί να προκριθούν απευθείας στα 12 καλύτερα πληρώματα του κόσμου, υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν στον επαναληπτικό αγώνα που ακολούθησε.

Συγκλονιστική σε εξέλιξη ήταν και η κούρσα του επαναληπτικού την επόμενη μερα, ο οποίος έδινε εισητηρια για ημιτελικά μόνο στους δύο πρώτους του αγώνα . Οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες ενώ ξεκίνησαν από την 3η θέση, πέρασαν 2ες στα 1000μ. και ξαναπέρασαν στην 3η θέση στα 1500μ. Στα τελευταία 200μ. η μάχη κορυφώθηκε με τα πληρώματα της Ιταλίας και της Ισπανίας να διεκδικούν επι ίσοις όροις τις δυο πρώτες θέσεις. Το ελληνικό πλήρωμα όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με φοβερό σπριντ στα τελευταία 50 μέτρα άρπαξε την 1η θέση μέσα από τα κουπιά τους και φυσικά τη πρόκριση στον ημιτελικό. Μεγάλη χαμένη η Ισπανία που έμεινε στη 3η θέση κι εκτός ημιτελικού.

Στον ημιτελικό αγώνα η πρόκριση ήρθε την τελευταία στιγμή.Το ελληνικό δίδυμο μετά από μεγάλη μάχη κατέκτησε την 3ηθέση στον συγκλονιστικό ημιτελικό, χάρη στο πολύ καλό δεύτερο 1000άρι που έκανε, αφού στο πρώτο μισό της κούρσας περίμενε στην 4ηθέση άρα και εκτός πρόκρισης. Εν τέλει οδηγήθηκαν σε μια σκληρή διαμάχη με τις Βρετανίδες και κατάφεραν κλέψουν το τελευταίο εισιτήριο που οδηγούσε στον μεγάλο τελικό με διαφορά μικρότερη από 1".  Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε χρόνο 7.14.20 με τις Βρετανίδες να καταγράφουν χρόνο 7.15.81. Πρώτη ήταν η Κίνα με 7.09.41 και δεύτερη η Γερμανία με 7.12.26.

Έτσι την Κυριακή 11 Αυγούστου τελευταία μέρα των αγώνων τα ελληνικά κουπιά πήραν μέρος στον μεγάλο τελικό. Η ελληνική παρουσία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο μακρινό Τόκιο, έκλεισε χωρίς μετάλλια με την κατάκτηση της 6ηςθέση. Τα δυο κορίτσια πέρασαν στην 5ηθέση από τα πρώτα 500μ. όπως και στα μισά της κούρσας. Τελικά ο τερματισμός τις βρήκε στην 6ηθέση. Το χρυσό κατέκτησε η Ολλανδία, το ασημένιο η Κίνα, και το χάλκινο η Λιθουανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη σε αυτή τους την επιτυχία τα κορίτσια κατάφεραν να κερδίσουν την εισαγωγή τους στα ανώτατα ιδρύματα της επιλογής τους άνευ πανελληνίων όταν έρθει η ώρα όπως ορίζεται για τους αθλητές που πετυχαίνουν διακρίσεις αυτού του μεγέθους.

Οι νεαρές πρωταθλήτριες μετά από μια εξαιρετική πορεία σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, και παρά τις αντιξοότητες απέδειξαν ότι επάξια εκπροσωπούν την Ελλάδα. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στα δύο κορίτσια αλλά και σε όλη την ελληνική αποστολή, που αποτελεί το νέο αίμα για την χώρα μας. Με τις επιδόσεις τους κρατάν την Ελλάδα ψηλά και μας κάνουν περήφανους, ανοίγοντας τον δρόμο για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και συγκινήσεις.

Επιμέλεια: Αρετάκη Κυριακή








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.