Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άλλη μια ποδηλατική διαδρομή από τον 72χρονο Γιάννη Ουζουνίδη! - Ξεχωριστό ταξίδι 1.300 χλμ. σε Μακεδονία και Ήπειρο σε 11 ημέρες!


Ένα ξεχωριστό -σε σχέση με τα άλλα- ποδηλατικό ταξίδι, με μια αξιοθαύμαστη και μοναδική διαδρομή ολοκλήρωσε προχθές, Δευτέρα 19 Αυγούστου, ο 72χρονος ποδηλάτης από την Κρύα Βρύση, Γιάννης Ουζουνίδης.
Ο διακεκριμένος συντοπίτης μας ρέκορντμαν ποδηλάτης ξεκινώντας από την Κρύα Βρύση διέσχισε την Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο μέσα σε 11 ημέρες, πραγματοποιώντας με το ποδήλατό του συνολικά 1.300 χιλιόμετρα! Συγκεκριμένα ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση την Παρασκευή 9 Αυγούστου και τερμάτισε στο ίδιο σημείο μετά από 11 ημέρες, δηλαδή την Δευτέρα 19 Αυγούστου. 

Ξεχωριστό ποδηλατικό ταξίδι
Επρόκειτο για ένα ποδηλατικό ταξίδι «με ποικιλία δραστηριοτήτων», όπως επισημαίνει ο ίδιος στην εφημερίδα μας, αμέσως μετά τον τερματισμό του. «Συμμετείχα σε διάφορους αγώνες και έλαβα μέρος σε δραστηριότητες τοπικών φορέων και συλλόγων από τα μέρη που πέρασα, όπως π.χ. στα Νάματα και στο Μουρίκι Εορδαίας, σε ορειβατικούς αγώνες, όπου με τίμησαν για το εγχείρημά μου και την αγάπη μου προς το ποδήλατο», υπογραμμίζει ο 72χρονος ποδηλάτης, προσθέτοντας ότι προσωπικά το απόλαυσε και το διασκέδασε πάρα πολύ. Επίσης, όπως τονίζει, για πρώτη φορά δεν χρειάστηκε να διανυκτερεύσει σε ξενοδοχείο, καθώς οι τοπικοί σύλλογοι μέσα από τις διάφορες διοργανώσεις του παρείχαν όλα τα απαραίτητα και για την προσωπική του υγιεινή (ο ίδιος κοιμόταν σε αντίσκηνο).
Μετά λοιπόν τον 19ο γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδας που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάϊο, ο Γιάννης Ουζουνίδης, σε άκρως καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση και από την παλιά Εθνική οδό πέρασε διαδοχικά από Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Κλεισούρα, Πτολεμαϊδα, Βλάστη και Νάματα, όπου συμμετείχε σε αγώνες 1.200 μέτρων και τιμήθηκε από τοπικό σύλλογο. Στη συνέχεια πέρασε από τα Ιωάννινα και στην επιστροφή διέσχισε κάποια από τα Ζαγοροχώρια, καταλήγοντας στο σπήλαιο Γρεβενών. Πέρασε το φαράγγι Πορτίτσας και συμμετείχε σε ορειβασία και πεζοπορία στον Όρλιακα. Στο χωριό Εμπόριο της Εορδαίας συμμετείχε στον Μουρίκιο δρόμο 26 χλμ., όπου επίσης τιμήθηκε από τοπικό σύλλογο. Την Δευτέρα 19 Αυγούστου τερμάτισε το όμορφο ταξίδι του στην Κρύα Βρύση.



Ο 72χρονος Κρυοβρυσιώτης, εδώ και 40 χρόνια περίπου γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του, αφιερώνοντας κάθε φορά τη διαδρομή σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Φέτος, ως Πόντιος, τον φετινό ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας τον είχε αφιερώσει στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων. «Την διαδρομή όμως που έκανα αυτές τις ημέρες στην Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο την αφιερώνω… στον εαυτό μου», μας λέει θέλοντας να επισημάνει ότι αυτό ήταν το ποδηλατικό ταξίδι που απόλαυσε περισσότερο από τα άλλα.
Να σημειωθεί ότι τις εμπειρίες και από αυτήν τη διαδρομή θα τις αποτυπώσει σε χειρόγραφο ημερολόγιο, το οποίο «υπογράφουν» και εκπρόσωποι φορέων από τις πόλεις τις οποίες επισκέφθηκε.


Τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες!
Ο κ. Ουζουνίδης μας μίλησε για την αγάπη που έχει για το ποδήλατο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδας με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας. 
Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδρομών του διανυκτερεύει σε σκηνή ή ξενοδοχεία για λόγους ατομικής υγιεινής, κουβαλάει συνολικό βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα) και καταναλώνει καθημερινά τουλάχιστον 30 γρ. αλάτι, λόγω του κινδύνου της αφαλάτωσης.
Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχει διανύσει αξιοσημείωτες αποστάσεις και εκτός Ελλάδας. Μάλιστα, εκτός από το ποδήλατο, είναι λάτρης της συγγραφής, έχοντας εκδώσει αρκετά βιβλία, ενώ είναι και ερασιτέχνης ηθοποιός καθώς συμμετέχει σε παραστάσεις θεατρικού σχήματος από την Κρύα Βρύση.
Η.Ε. karatzova.com


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.