Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αεροψεκασμός σήμερα στον οικισμό του Ν. Μυλοτόπου - 77χρονος με κρούσμα του ιού Δυτικού Νείλου νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βέροιας


Αεροψεκασμός για τα κουνούπια μέσα στον οικισμό του Νέου Μυλοτόπου, θα γίνει σήμερα το βράδυ από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στο χωριό του δήμου Πέλλας.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες από τις αρμόδιες υπηρεσίες επιβεβαιώθηκε το κρούσμα στο Νέο Μυλότοπο, σε 77χρονο κάτοικο του χωριού που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Μυλοτόπου, Γιώργος Παστόπουλος ενημερώνει τους συμπολίτες του για τον αεροψεκασμό των κουνουπιών που θα γίνει «σήμερα 1/8/2019, με ώρα έναρξης 23.30, εντός της Κοινότητας» και προσθέτει: «Παρακαλούμε όλους τους κατοίκους σήμερα 23.30 να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να βρίσκονται εντός της οικίας τους με τα παράθυρα κλειστά. Η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.»

Στο μεταξύ, σε αυξημένη επιφυλακή για τα κουνούπια και τον κίνδυνο εμφάνισης και άλλων κρουσμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή τα κρούσματα αυτά σε Πιερία και Πέλλα οι πολίτες πρέπει να εντείνουν τα μέτρα ατομικής προστασίας από τα κουνούπια, παρότι, όπως διαβεβαιώνει η Περιφέρεια, δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί κουνούπια θετικά στον ιό, από εκείνα που συλλαμβάνονται στο δίκτυο παγίδων που λειτουργεί σε όλη την ΠΚΜ. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.