Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΥΣΕΑ: Επτά άμεσα μέτρα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Η διαμόρφωση μίας νέας "σθεναρής", πολιτικής στο μεταναστευτικό που θα αντιμετωπίζει την σταθερή αύξηση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών στα νησιά του Αιγαίου τους τελευταίους μήνες, συζητήθηκε σήμερα στην συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ανέλυσε σε βάθος την κατάσταση που διαμορφώνεται και κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις:

- Αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά μεταναστών/προσφύγων σε ήδη υφιστάμενες δομές της ενδοχώρας.

- Άμεση μεταφορά από τα νησιά 116 ασυνόδευτων παιδιών για επανένωση με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις οποίες ολοκληρώθηκε ήδη η σχετική συνεννόηση. Επίκειται τις επόμενες εβδομάδες η μετακίνηση επιπλέον 250 ασυνόδευτων παιδιών σε ασφαλείς δομές της ενδοχώρας.

- Αύξηση της επιτήρησης των συνόρων, σε συνεργασία τόσο με τη FRONTEX και τις ευρωπαϊκές αρχές, όσο και με το ΝΑΤΟ. Στο πλαίσιο αυτό προχωρά άμεσα η υιοθέτηση -μετά από 4,5 χρόνια αδράνειας της προηγούμενης κυβέρνησης- του Εθνικού Συστήματος Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης (ΕΣΟΘΕ) -ένα σύστημα προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ που διασυνδέει τα συστήματα επιτήρησης του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης των νέων τεχνολογιών («απλές» και θερμικές κάμερες, drones κ.λπ.).

- Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, με κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης προσφυγών με στόχο -σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης χορήγησης ασύλου- να προχωρά άμεσα η διαδικασία επιστροφής του αιτούντος στη χώρα από την οποία προήλθε. Πάντα με σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και για την πλήρη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να αναλάβει με συνέπεια τις ευθύνες που τις αναλογούν.

- Αύξηση των ελέγχων της Αστυνομίας σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα για τον εντοπισμό προσώπων που είχαν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου αλλά η αίτησή τους απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αρκετές χιλιάδες τέτοιες περιπτώσεις για τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία ενέργεια και από τις οποίες η Αστυνομία έχει ήδη εντοπίσει περίπου 1.000 πρόσωπα για τα οποία δρομολογείται η διαδικασία επιστροφής τους.

- Άμεση προμήθεια 10 νέων ευέλικτων μικρών σκαφών για ταχύτατη αντίδραση σε περίπτωση εντοπισμού κινήσεων μεταφοράς μεταναστών/προσφύγων από κυκλώματα διακίνησης που εκκινούν από τα τουρκικά παράλια προς τα Ελληνικά νησιά.

- Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου).

Για το ζήτημα αυτό η Ελλάδα είναι σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΠΑΕΙ ΓΑΖΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
  ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ;
  ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ¨¨ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ¨¨ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΤΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΓΑΝΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΤΑ ΜΕΤΑΕΦΑΡΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΧΡΟΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΜΙΣΟ ΕΙΣΙΤΉΡΙΟ.
  ΠΟΙΑ FRONTEX ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ; ΕΚΕΙΝΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ.
  ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΜΙΚΟΥ ΠΑΛΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ Η ΜΠΟΥΓΑΔΑ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΘΡΟ.
  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
  O ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ Η ΝΔ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΟΥΡΜΠΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΟΙΩΘΕΊ Ο ΧΑΡΑKΤΗΡΑΣ ΤΗΣ XΩΡΑΣ ΤΟΥ;
  AN ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ALEXIS ΣΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ, ΑΠΛΑ ΒΡΙΣΚΟΝΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.
  ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ 10 ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΓΙΑ.........
  ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΒΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΕΔΩ. ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙΣ ΜΕ ΠΥΓΜΗ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΒΑΣΕΙΣ.
  ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ - ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ, ΕΓΙΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ 13 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΑ.
  ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΝΗΣΙ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ;
  ΤΟ ΠΟΙΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ.
  Στήριξη των τοπικών κοινωνιών με ενδυνάμωση των απαραίτητων υποδομών και προσωπικού (π.χ. ενίσχυση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Λέσβου)
  ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΜΑΚΡΥΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟ.
  ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΌΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ;

  Ο ALEXIS ΕΛΕΓΕ, ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.
  Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ; ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δυστυχώς έχεις δίκιο άλλοι κάνουν κουμάντο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…