Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταγγελία ΣΟΚ! Βασάνιζαν με καυτό λάδι σπουδαστή μαγειρικής από τα Γιαννιτσά σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας (βίντεο)


Μία απίστευτη καταγγελία από 19χρονο Γιαννιτσιώτη σπουδαστή μαγειρικής στην Κέρκυρα είδε το φως της δημοσιότητας. Ο σπουδαστής μαγειρικής, ο οποίος κατάγεται και διαμένει μόνιμα στα Γιαννιτσά, έκανε την πρακτική του άσκηση σε γνωστό εστιατόριο της Κέρκυρας και κάνει λόγο ούτε λίγο, ούτε πολύ, για «μεσαιωνικά βασανιστήρια».

Ο σπουδαστής, αφού πρώτα απειλήθηκε πως αν παραιτηθεί ή δημοσιοποιήσει την καταγγελία του δεν θα βρει ποτέ δουλειά ως σεφ, αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση στον Εισαγγελέα Κέρκυρας αφού προηγουμένως ζήτησε και εξετάστηκε από τον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τα τραύματά του.


Ο 19χρονος, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κέρκυρας, προχώρησε παράλληλα και σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αλλά και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας το οποίο και δημοσιοποίησε το περιστατικό, συνοδευόμενο από φωτογραφίες των τραυματισμένων χεριών του νεαρού σπουδαστή.


Σύμφωνα με όσα καταγγέλει, του έριξαν στο χέρι καυτό λάδι, τον κλώτσαγαν στο τραυματισμένο του πόδι, του βλαστημούσαν τα θεία και τον εξύβριζαν καθημερινά! Του δημιούργησαν εγκαύματα καίγοντάς τον με ζεματιστή σπάτουλα! Και όλα αυτά, για να… μάθει να μαγειρεύει!


Και σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας Σ. Πελάη που έδωσε την καταγγελία στη δημοσιότητα, αυτό φαίνεται πως δεν συνέβαινε μόνο στον εν λόγω μαθητευόμενο, αλλά και σε άλλους που, ωστόσο, φοβούνται να προχωρήσουν σε επίσημη καταγγελία προκειμένου να μην επηρεαστεί το επαγγελματικό τους μέλλον…


Ωστόσο, ο 19χρονος που φοιτεί στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας  δεν άντεξε αυτή τη βάναυση συμπεριφορά και προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αφού προηγουμένως πήγε στον Ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς, ενώ έκανε καταγγελία και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, την οποία δημοσιοποίησε ο Στ. Πελάης.





Μποτρίνι: «Στην κουζίνα μου είναι όλοι Παναγίες»
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Έκτορας Μποτρίνι, μιλώντας στο OPEN TV, υποστήριξε πως στις κουζίνες και εντάσεις υπάρχουν και ατυχήματα συμβαίνουν, όμως τα πράγματα δεν είναι όπως καταγγέλλονται. «Την έχω ακούσει την καταγγελία, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η πορεία θα δείξει. Τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με όσα λένε. Μπροστά σε εμένα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν είμαι εγώ είναι όλοι Παναγίες». Ο νεαρός μην αντέχοντας άλλο, όπως καταγγέλλει, τα βασανιστήρια, τις προσβολές και τις απειλές παραιτήθηκε από το εστιατόριο και κατήγγειλε τον υπεύθυνο κουζίνας για όσα υπέστη.
  

Πέρα από τα βασανιστήρια που καταγγέλλει ο 19χρονος , όπως υποστηρίζει υποχρεωνόταν να εργάζεται 12 και 13 ώρες την ημέρα ενώ ανάλογη αντιμετώπιση βιώναν και άλλοι νεαροί μάγειρες που όμως δεν μιλούν γιατί φοβούνται πως δεν θα ξαναβρούν δουλειά. Γι' αυτό και ο δικηγόρος του 19χρονου, Στέφανος Νικόπουλος, σημειώνει: «Υπάρχουν εκ μέρους των υπεύθυνων κουζίνας καψίματα με λάδι στα χέρια και καψίματα από σπάτουλες, τις οποίες έβαζε ο υπεύθυνος κουζίνας».  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Έκτορας Μποτρίνι. Ένα τεράστιο παπάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αυτά συνέβαιναν στο εστιατόριο του Μποντρινι και αυτός δεν ήξερε τίποτα;;; Δεν ήξερε ποιος και τι σκατα ειναι ο πρώτος σεφ;;; Ουστ από κει. Μπράβο στο παλικάρι που δεν άφησε να γίνει δευτερος Γιακουμακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΕΡΚΥΡΑΊΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΕΝΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.