Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοινώσεις ΠΕ Πέλλας

 Αίτηση τροποποίησης προδιαγραφών του προϊόντος με την καταχωρισμένη  ονομασία  '' ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ '' ΠΟΠ

Από το Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ  της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  του ΥπΑΑΤ έγινε γνωστό ότι η Ένωση ΣΗΤΕΙΑΣ Α.Ε.Σ , με έδρα το 1ο χλμ. Εθν. Οδού Σητείας –Αγ. Νικολάου, υπέβαλε   αίτηση   τροποποίησης προδιαγραφών της καταχωρισμένης ονομασίας   '' ΣΗΤΕΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ'' ΠΟΠ , μη ήσσονος σημασίας , που αφορά στην περιγραφή του προϊόντος, στην γεωγραφική περιοχή, στην απόδειξη καταγωγής, στη μέθοδο παραγωγής και στο Δεσμό. .  Η εν λόγω αίτηση αφού αξιολογήθηκε, δημοσιοποιείται σύμφωνα με το άρθρο 3 της υπ' αριθμ.  261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και  ισχύει.

Κατά της ως άνω αίτησης τροποποίησης των προδιαγραφών  έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 07/10/2019 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι οι ενιστάμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτησή τους.  Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος VII της υπ' αριθμ.  261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και  ισχύει όπου γίνεται λεπτομερής αιτιολόγηση των λόγων για τους οποίους  υποβάλλονται και κατατίθενται   στη Δ/νση Συστημάτων Ποιότητας και  Βιολογικής Γεωργίας  , Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ -ΕΠΙΠ  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Λ. Αθηνών 58 , Αθήνα , εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα τροποποίησης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων : http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis/5466-enstaseis-gia-proionta-pop-pge.

Μ.Ε.Π. 
Ο Αν. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ 
ΓΑΪΤΑΝΗΣ   ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Πέλλας στο πλαίσιο δράσης για την καταπολέμηση των κουνουπιών αποβλέποντας πάντα στην συνεχή ενημέρωση και διαφάνεια ενημερώνει όλους τους πολίτες ότι λόγω των ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων που επικρατούν τους τελευταίους μήνες στη χώρα με την εκδήλωση συχνών και ισχυρών βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών, παρουσιάζεται αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών τόσο στις αστικές περιοχές όσο και στην ύπαιθρο.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στοχεύοντας στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών από το στάδιο της προνύμφης υλοποιεί μεγάλο ολοκληρωμένο έργο καταπολέμησης κουνουπιών που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χρησιμοποιώντας όλες τις μεθόδους καταπολέμησης με επεμβάσεις τόσο από εδάφους όσο και από αέρος. Τα συνεργεία των αναδόχων του έργου είναι σε πλήρη ανάπτυξη και προβαίνουν καθημερινά στους απαιτούμενους ψεκασμούς και στις λοιπές επεμβάσεις όπου απαιτείται. Παρόλα αυτά οι πληθυσμοί των κουνουπιών παραμένουν σε υψηλά επίπεδα καθώς λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, δημιουργούνται νέες και δύσκολα εντοπίσημες εστίες αναπαραγωγής ακόμη και στα πιο απίθανα και απροσπέλαστα σημεία.

Όπως είναι γνωστό, τα κουνούπια πέραν των υψηλών επιπέδων όχλησης που δημιουργούν, επιδρώντας αρνητικά στην ποιότητα ζωής των πολιτών και στην οικονομία του τόπου, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τη μετάδοση νοσημάτων όπως ο ιός του δυτικού Νείλου.

Στο πλαίσιο άσκησης πολιτικών διασφάλισης της υγείας των πολιτών, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τους Δήμους λαμβάνει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, εντατικοποιώντας τις επεμβάσεις καταπολέμησης κουνουπιών και χρησιμοποιώντας όλους τους δυνατούς προβλεπόμενους τρόπους με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Για την επιτυχία όμως του έργου της και την αποτροπή μετάδοσης νοσημάτων που οφείλονται στα κουνούπια, απαιτείται παράλληλα η μεθοδική και συνεπής συνεργασία των πολιτών, με την εφαρμογή απλών και καθημερινών πρακτικών που συνίστανται κυρίως :

· Στην αποφυγή δημιουργίας εστιών αναπαραγωγής κουνουπιών δηλαδή έστω και μικρών ποσοτήτων στάσιμου νερού, στις ιδιοκτησίες τους καθώς και στην εξάλειψη των υπαρχόντων στάσιμων νερών ή αυτών που δημιουργούνται από τις συχνές βροχοπτώσεις (όχι υπερβολικό πότισμα, τοποθέτηση καπακιών στους βόθρους, σίτας στους αεραγωγούς βόθρων, αποξήρανση ή συχνός καθαρισμός δεξαμενών νερού, σιντριβανιών, κλείσιμο με καπάκια βαρελιών ή δοχείων νερού κτλ).
· Στη λήψη μέτρων αποτροπής εισόδου κουνουπιών στους εσωτερικούς χώρους κατοικιών, με την τοποθέτηση αντικουνουπικών πλεγμάτων και σιτών στα παράθυρα, στις πόρτες και στους φεγγίτες και κουνουπιέρων στους χώρους κατάκλισης και ύπνου, ειδικά για τα βρέφη κα τους ηλικιωμένους.
· Χρήση ενδυμάτων προφύλαξης από τα τσιμπήματα κατά τις βραδινές ώρες (μακριά μανίκια, παντελόνια κτλ).
. Χρήση σε εσωτερικούς χώρους που έχουν κουνούπια, πριν να εισέλθουν άτομα, εντομοκτόνων αέρος που κυκλοφορούν στο εμπόριο (με ένδειξη «για ιπτάμενα έντομα»), με αυστηρή τήρηση των οδηγιών χρήσης του κατασκευαστή.
· Χρήση ειδικών απωθητικών συσκευών ρεύματος για τα εσωτερικό των κατοικιών ή καύσης (σπιράλ) για τους εξωτερικούς χώρους και απωθητικών λοσιόν με αυστηρή τήρηση των οδηγιών του κατασκευαστή, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται σε βρέφη ή ηλικιωμένους.
· Χρήση κλιματισμού στους εσωτερικούς χώρους, καθότι ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών και χρήση ανεμιστήρων καθότι το ρεύμα αέρα δυσχεραίνει τη δράση τους.


Παρακαλούνται οι πολίτες για τη συνεργασία τους με την πιστή τήρηση των παραπάνω.

 Το Τμήμα Κτηνιατρικής της ΔΑΟΚ ΠΕ Πέλλας ενημερώνει τους παραγωγούς μελιού (μελισσοκόμους) οι οποίοι διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας στον τελικό καταναλωτή, στις Λαϊκές αγορές ή τα τοπικά καταστήματα, ότι μετά την Υπουργική Απόφαση (ΥΑ) 144/15067/24-01-2019 (ΦΕΚ Β΄466/18-02-2019) με την οποία θεσπίζονται κανόνες στα πλαίσια του Εθνικού Δικαίου και με σκοπό την επίτευξη των στόχων του Καν. 852/2004, προκειμένου να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό και αποκλειστικά εντός των ορίων της ΠΕ Πέλλας (Νομός Πέλλας) που εδρεύουν, θα πρέπει να καταχωρηθούν στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. Για πληροφορίες να απευθύνονται στην Αν/τρια Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Μπαλάσκα Παναγιώτα, στο Διοικητήριο, γραφείο 213 και τηλέφωνο 2381351336 για την κατάθεση των απαραίτητων δικαιολογητικών που αναφέρονται στις οδηγίες για την εφαρμογή της παραπάνω ΥΑ και την καταχώρησή τους. Σε περίπτωση που σε έλεγχο θα διαπιστώνεται η πώληση μελιού χωρίς την απαιτούμενη καταχώρηση θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπονται από τον Ν. 4235/2004.

Η ΑΝ/ΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…