Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ενημερωτική καμπάνια για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Εφαρμόζεται συγκεκριμένος σχεδιασμός ο οποίος συνδυάζει την ενημέρωση των πολιτών, τους στοχευμένους ελέγχους και την αυξημένη αστυνομική παρουσία

Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις επικίνδυνες τροχονομικές παραβάσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας»

Με στόχο την καλλιέργεια σωστής οδικής κουλτούρας και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίζεται η προσπάθεια ενημέρωσης των οδηγών, αλλά και των στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων και της αυξημένης αστυνομικής παρουσίας.
Επισημαίνεται ότι από την καταγραφή και ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων, αναδεικνύονται ως κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων:
η υπερβολική ταχύτητα,
η κατανάλωση αλκοόλ,
η χρήση κινητού τηλεφώνου,
η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
το αντικανονικό προσπέρασμα και
η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους.
Στο πλαίσιο αυτό έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις παραπάνω «επικίνδυνες» τροχονομικές παραβάσεις, τόσο με τη συνεχή ενημέρωση των οδηγών, όσο και με εντατικούς τροχονομικούς ελέγχους, προς όφελος όλων των χρηστών του οδικού δικτύου.
Ο βασικός «πυρήνας» της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες, μέσω εφαρμογής συγκεκριμένου σχεδιασμού τροχονομικής αστυνόμευσης, είναι η κατανόηση και εμπέδωση των συνεπειών που αποφέρουν οι επικίνδυνες κυρίως παραβάσεις. 

Για το λόγο αυτό υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για παραβάσεις όπως:
η μη χρήση ζώνης ασφαλείας / προστατευτικού κράνους,
η χρήση κινητού τηλεφώνου, 
η παρεμπόδιση ραμπών ατόμων με αναπηρία, 
η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης και 
η μη χρήση παιδικού καθίσματος,
προβλέπεται η αφαίρεση της άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες. Σε περίπτωση υποτροπής εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών, αφαιρείται η άδεια οδήγησης για διπλάσιο χρονικό διάστημα και η επαναχορήγησή της γίνεται μετά από επανεξέταση του οδηγού.

Επίσης για τις παραβάσεις που σχετίζονται με:
την κατανάλωση αλκοόλ, 
την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη ή πινακίδας «STOP», 
του αντικανονικού προσπεράσματος και 
την επικίνδυνη οδήγηση ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, 
εάν ο οδηγός μέσα σε διάστημα 5 ετών υποπέσει σε τρεις από αυτές τις παραβάσεις (ίδιες ή διαφορετικές), τότε αφαιρείται για πάντα η άδεια ικανότητας οδήγησης.
Βασική προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και σε συνδυασμό με τις δράσεις που εφαρμόζουμε, είναι απαραίτητη η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ανάπτυξη σωστής οδικής παιδείας, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…