Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προχωρά η διαδικασία έναρξης λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Τμήματος Μουσειολογίας στην Έδεσσα

Συνάντηση Θεοδώρας Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Διοικούσας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία είχε κατορθώσει με την αποφασιστική της παρέμβαση να κερδίσει η Έδεσσα Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία υλοποίησης εφαρμογής του χρονοδιαγράμματος, καθώς τα βήματα που είναι αναγκαία να γίνουν από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας για να λειτουργήσει το τμήμα την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021 είναι συγκεκριμένα και καθοριστικής σημασίας. 

Στο πλαίσιο της διαδικασίας παρακολούθησης του έργου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 συνάντηση της βουλευτή με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος κ. Γιώργο Στάμου στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη με αντικείμενο την έναρξη των διαδικασιών πρόσληψης Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), καθώς και Διοικητικού Προσωπικού, η οποία έχει ξεκινήσει με ευθύνη του Προέδρου. 

Η κ. Τζάκρη επεσήμανε ότι για να ευοδωθεί για την Πέλλα αυτή η διαδικασία θα πρέπει το Υπουργείο Παιδείας να κατανείμει ανάλογα τις θέσεις για το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό, καθώς και για το διοικητικό προσωπικό, στα νέα τμήματα.  Για τον σκοπό αυτό μάλιστα θα επιδιώξει την επόμενη εβδομάδα συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, καθώς, όπως τόνισε:  « Το Κράτος έχει συνέχεια. Σε οποιαδήποτε περίπτωση το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας της Πέλλας, της γενέθλιας γης της Μακεδονικής Δυναστείας του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελέσει "θύμα" εκπλήξεων ή πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστημιακό Τμήμα Μουσειολογίας που θα λειτουργήσει στην Έδεσσα, στον χώρο που μέχρι το 2013 λειτουργούσε το τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονία, είναι 4ετούς φοίτησης και συνεστήθη με το άρθρο 2, παρ. 3  του Ν.4610/19 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις». Το νέο τμήμα αναμένεται να αξιοποιήσει τόσο τα ιστορικά δεδομένα της περιοχής, ενώ επιπλέον θα καλύψει και την υπαρκτή ανάγκη δημιουργίας εξειδικευμένου προσωπικού στελέχωσης των μουσείων της χώρας μας, καθώς αντίστοιχο τμήμα σε προπτυχιακό επίπεδο δεν λειτουργεί στο πλαίσιο κανενός άλλου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος στο βορειοελλαδικό χώρο, ενώ πράγματι εξυπηρετεί και τη σημαντική πολιτιστική υποδομή που υπάρχει στην Βόρεια Ελλάδα.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. να βάλει μέσα να διδάσκουν αυτούς που έδιωξαν το μουσείο απο την Έδεσσα δεν θα δυσκολευτεί να τους πείσει στον ίδιο χώρο ανήκουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ο πρόεδρος μου θυμίζει τσίπρα όταν υποδέχτηκε τον πρόεδρο των ΗΠΑ , πολύ κούλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι άλλο κάρβουνο!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. τον έβαλε ο τσίπρας τον πρόεδρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…