Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Πάολα θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά Μίκη Θεοδωράκη


Πρόσωπο-έκπληξη στα φετινά «Πρέσπεια» θα αποτελέσει η δημοφιλής λαϊκή τραγουδίστρια Πάολα, η οποία επιλέχθηκε από την Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» για την ερμηνεία των μεγάλων τραγουδιών του κορυφαίου έλληνα συνθέτη.
Η αγαπημένη τραγουδίστρια, η οποία μετράει δεκάδες επιτυχίες θα ερμηνεύσει για πρώτη φορά, επισήμως, επιλογές από το πλούσιο ρεπερτόριο του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, στο Νέο Πάρκο στην πόλη της Φλώρινας.
Μια ημέρα αργότερα, το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 8.30΄ το βράδυ, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και η Πάολα θα βρίσκονται στην Έδεσσα, στο Θέατρο Γαβαλιώτισσας.

Υπενθυμίζεται ότι παλιότερα, η αγαπημένη τραγουδίστρια είχε δηλώσει σχετικά με το αν θα τραγουδούσε Θεοδωράκη: «Τραγουδούσα στο σχολείο αυτά τα τραγούδια. Αυτός το ξέρει άμα θα τα τραγουδούσα, ο ίδιος ο Θεοδωράκης. Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό. Αν μου κάνει την τιμή μπορεί και να τραγουδήσω. Γιατί όχι; Τιμή μου θα είναι. Αν πάλι κρίνουν ότι με τίποτα να τραγουδήσει αυτή Θεοδωράκη, ας μην τραγουδήσω ποτέ».
Από την πλευρά του ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο παρελθόν, όσον αφορά στους ερμηνευτές των τραγουδιών του: «Είναι γνωστές οι απόψεις μου για το θέμα των «απαγορεύσεων», τις οποίες απόψεις υποστηρίζω εδώ και δεκαετίες και συνοψίζονται στα εξής: Πιστεύω ότι το έργο, από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι »άξιος» να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος. Αυτοί τελικά κρίνουν τι θα πάει στα σκουπίδια και τι θα μείνει για πάντα. Θα πρέπει, επίσης, να πω ότι θεωρώ τη χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση».
Αυτά είχε πει το 2015 ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης με αφορμή τον σάλο που είχε προκληθεί για την επιλογή του Σάκη Ρουβά ως ερμηνευτή του «Άξιον Εστί» σε μεγάλη ανοιχτή συναυλία που διοργάνωνε ο Δήμος Νέας Σμύρνης.
Θυμηθείτε εκείνη την ερμηνεία:

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Ο Χριστός κι,η Παναγιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που λεμε το έχει γυρίσει στην ποιότητα... θα πιασουν τόπο τα λεφτά σας..ΑΙΣΧΟΣ ρε Μίκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Είναι γνωστές οι απόψεις μου για το θέμα των «απαγορεύσεων», τις οποίες απόψεις υποστηρίζω εδώ και δεκαετίες και συνοψίζονται στα εξής: Πιστεύω ότι το έργο, από τη στιγμή που θα δημιουργηθεί, ξεφεύγει ακόμα και από τον ίδιο τον δημιουργό, που δεν έχει δικαίωμα να κρίνει δικτατορικά ποιος είναι »άξιος» να το ερμηνεύσει και ποιος όχι. Μόνος κριτής είναι το κοινό και ο χρόνος. Αυτοί τελικά κρίνουν τι θα πάει στα σκουπίδια και τι θα μείνει για πάντα. Θα πρέπει, επίσης, να πω ότι θεωρώ τη χειρότερη εκτέλεση πολύ καλύτερη από μια απαγόρευση».

    Μικης respect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επλιζω ο Μίκης να το αντέξει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.