Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Τρέξον σο Κιλκίς εσύ πα»- Ο ...Γιωρίκας και ο Κωστίκας σε νέες, αθλητικές «περιπέτειες»



Ο Γιωρίκας κάνει τον απογευματινό του περίπατο στους δρόμους του χωριού του και βλέπει σε μία κολώνα, αφίσα αθλητικής διοργάνωσης, με αποτέλεσμα να «φουντώσει» η περιέργειά του, η οποία θα οδηγήσει τον ίδιο και τον φίλο του, τον Κωστίκα, σε νέες ...« περιπέτειες» και συγκεκριμένα στο «Kilkis Run 2019». 
Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση, την οποία προβάλει με ιδιαίτερο τρόπο, ένα ολιγόλεπτο οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) με τίτλο «Τρέξον σο Κιλκίς εσύ πα» (Τρέξε στο Κιλκίς κι εσύ), με τους πρωταγωνιστές να μιλούν ποντιακά.
Στόχος είναι, όπως είπε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του διοργανωτή φορέα, του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Κιλκίς, Ευφροσύνη Ζαμπέλη, να σηκωθούν  από τους ...καναπέδες όλοι όσοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να αθληθούν. 
Τα ποντιακά που ακούγονται στο ολιγόλεπτο βίντεο επελέγησαν επειδή, όπως εξήγησε η κ. Ζαμπέλη, στο Κιλκίς το ποντιακό «στοιχείο» είναι έντονο. «Θελήσαμε να κάνουμε ένα χιουμοριστικό βίντεο, το έκανε ο σύζυγός μου, ο οποίος έχει ποντιακή καταγωγή, δεν μιλάει καλά καλά ποντιακά αλλά θέλησε να προωθήσει τον αγώνα κατά αυτόν τον τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαμπέλη.
Από τις 4 Αυγούστου που το βίντεο έκανε την εμφάνισή του στο διαδίκτυο, έχει τουλάχιστον 12.000 προβολές και οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του, ο Γιωρίκας και ο Κωστίκας, συνεχίζουν τις προπονήσεις τους, παροτρύνοντας όσους προτίθενται να λάβουν μέρος, να πράξουν το ίδιο.
«Βρήκαμε τα δύο άκρα (σ.σ. σε σχέση με τη φυσική τους κατάσταση), τον Γιωρίκα και τον Κωστίκα, διότι θέλαμε να πούμε αυτό το οποίο πιστεύουμε, ότι όλοι μπορούν να τρέξουν», τόνισε η κ. Ζαμπέλη, συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλει ιδιαίτερη φυσική κατάσταση καθώς το τρέξιμο είναι μια φυσική κίνηση του ανθρώπου όπως το περπάτημα».
Το γεμάτο χιουμοριστικές «πινελιές» βίντεο έφτιαξε ο σύζυγος της κ. Ζαμπέλη. « Έκανε το σενάριο, τους διαλόγους, είχε την ιδέα, έκανε τη σκηνοθεσία, επέλεξε τους ηθοποιούς, είναι άνθρωποι που μιλούν ποντιακά στην καθημερινότητά τους», εξήγησε.
Και μπορεί ο Κωστίκας, ο οποίος τελικά πείθεται από τον ... αθλητικό Γιωρίκα να λάβει μέρος στον αγώνα, να τρέχει, όπως λέει στα ποντιακά, «άμον τον τσιράχαντον» (δηλαδή σαν τον σκαντζόχοιρο), όμως δεν πτοείται. Άλλωστε, αυτό είναι το μήνυμα του «Kilkis Run 2019», που θα διεξαχθεί στις 22 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει τους αγώνες «Kilkis Trail»  22 χλμ., «Kilkis Run»  4,8 χλμ. και τον παιδικό αγώνα 1000 μέτρων «Δρόμος Σπηλαίου». 
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Κιλκίς, που ιδρύθηκε το 2015, έχει βασικούς σκοπούς την τόνωση του ενδιαφέροντος και την παρακίνηση των πολιτών να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το τρέξιμο ειδικότερα, καθώς και την εμφύσηση της αγάπης προς τη φύση και τη γνωριμία με το υπέροχο περιβάλλον του νομού Κιλκίς.
Το «Kilkis Run 2019», σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών είναι «το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός του νομού που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον δρομέων από πολλά μέρη της Ελλάδας». 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 22 Σεπτεμβρίου, με τόπο εκκίνησης και τερματισμού το Θερινό κινηματογράφο Λόφου Αγ. Γεωργίου Κιλκίς. Πληροφορίες για την αθλητική διοργάνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.sdyk.gr/ 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.