Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τελετή αποκαλυπτηρίων του αγάλματος της "ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ" στην Έδεσσα



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. μπουφε θα έχει;; για να δουμε αν αξιζει να ερθουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σενα θα ψήσουμε τσουμπρικες

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ:
      Η Ολυμπιάδα διψούσε για άσκηση εξουσίας. Και αυτό εκδηλώθηκε έντονα μετά τον θάνατο του Φιλίππου και την εκστρατεία του Αλέξανδρου στην Ασία .Κατέκλυζε τον Αλέξανδρο με ένα πλήθος από επιστολές που ήταν γεμάτες με παράπονα- συκοφαντίες σε βάρος του Αντίπατρου, που διοικούσε την Μακεδονία και την Θράκη. Μετά τη δολοφονία του αδελφού της Αλέξανδρου το 326 π.Χ. στην Ήπειρο ξέσπασαν ταραχές για τη διεκδίκηση του θρόνου. Κανονικά , τον θρόνο των Μολοσσών έπρεπε να καταλάβει ο Νεοπτόλεμος , ο ανήλικος γιός του θανόντος αδελφού της.

      Αλλά η Ολυμπιάδα διεκδίκησε και κέρδισε το βασίλειο των Μολοσσών. Η Ολυμπιάδα, λόγω του εγωισμού της, προτιμούσε να είναι πρώτη στην Ήπειρο παρά δεύτερη στη Μακεδονία. Εξ άλλου ο γιος της Αλέξανδρος της είχε απαγορεύσει την ανάμειξη στα πολιτικά. Η Ολυμπιάδα ισχυροποίησε τους Ηπειρώτες με τη δημιουργία της «Συμμαχίας των Απειρωτάν», αφού κατήργησε τον όρο «Κοινόν των Μολοσσών». Μπορεί το «Κοινόν των Απειρωτών» να μην είχε διάρκεια μακρά, ωστόσο αποτέλεσε τη βάση πάνω στην οποία στηρίχθηκε λίγα χρόνια αργότερα ο Πύρρος, για να πραγματοποιήσει τα θαυμαστά στρατιωτικά έργα του τόσο στην Ιταλία και τη Σικελία, όσο και στην Μακεδονία και τη λοιπή Ελλάδα.

      Όταν πέθανε ο Αλέξανδρος το 323 π.Χ., η Ολυμπιάδα επανήλθε στη Μακεδονία, σκότωσε πολλούς, ξέθαψε και πέταξε τα οστά του Ιόλλα (υιού του Αντίπατρου) με την αιτιολογία ότι αυτός, ως αρχιοινοχόος, έδωσε δηλητήριο στον Αλέξανδρο να το πιεί μαζί με το κρασί…

      Υπήρξε αμείλικτη έναντι των αιχμαλώτων αντιπάλων της.

      Κατέσφαξε εκατό από τους πλέον επιφανείς Μακεδόνες, φίλους του Κάσσανδρου.

      Η έλλειψη της ανθρωπιάς, εκ μέρους της Ολυμπιάδας έναντι των αντιπάλων της αμαύρωσε την προσωπικότητά της και σύντομα έφερε την καταστροφή της ίδιας.

      Ο Κάσσανδρος ανέθεσε την εκτέλεση της Ολυμπιάδας στους συγγενείς των θυμάτων της.

      Η Ολυμπιάδα σκοτώθηκε με λιθοβολισμό…

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.