Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου


Επτά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου σύμφωνα με την ετήσια λίστα της «Κατάταξης της Σαγκάης» (ShanghaiRanking) - μία από σημαντικότερες παγκόσμιες κατατάξεις.

Τα Πανεπιστήμια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο κυριαρχούν και στη φετινή κατάταξη: Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται οι «συνήθεις ύποπτοι»: Χάρβαρντ, Στάνφορντ, Κέιμπριτζ, ΜΙΤ, Μπέρκλεϊ, Πρίνσετον,Οξφόρδη, Κολούμπια, Κάλτεκ και Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Κορυφαίο ελληνικό πανεπιστημιακό ίδρυμα αναδεικνύεται το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών που βρίσκεται στις θέσεις 301-400 και πρώτο μεταξύ των 28 βαλκανικών πανεπιστημίων που βρίσκονται στην Κατάταξη της ARWU.

Στις θέσεις 401-500 ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στις θέσεις 601-700, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις θέσεις 701-800, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στις θέσεις 801-900, το Πανεπιστήμιο Πατρών στις θέσεις 901-1000 και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις θέσεις 901-1000.

Στην κατάταξη του 2019 συμπεριλαμβάνονται πανεπιστήμια από 64 χώρες, τα οποία βαθμολογούνται και κατατάσσονται με βάση έξι δείκτες ακαδημαϊκής και ερευνητικής επίδοσης. Για κάθε δείκτη το «καλύτερο» ίδρυμα βαθμολογείται με 100, οπότε κάθε άλλο ίδρυμα βαθμολογείται με το ποσοστό που υπολείπεται της βαθμολογίας του πρώτου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Κατα τα άλλα τ Ελληνικά πανεπιστήμια είναι για τα μπάζα γι αυτο οπωσδήποτε πρεπει να τα απαξιώσουν για χάρη των ιδιωτικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή το άσυλο δεν τα εμπόδισε να διακριθούν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά εκεί μέσα πουλούν ναρκωτικά , τσιγάρα κλπ και αυτά πρωτεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η θάση 468η είναι από τις καλύτερες στον κόσμο; Πόσο ξεφτίλα έχουμε γίνει. Η μικρή Αφρικανική Γκάνα έχρι όλο κι όλο δυο πανεπιστήμια και βρισκονται στη θέση 68 και 91. Και εμεις πανηγυριζουμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε άσχετε τι είναι τα πανεπιστήμια;;;;;;Μουντιάλ να μετράνε τις τρεις πρώτες θέσεις;Ο κάθε άσχετος κάτι γράφει!!!

      Διαγραφή
    2. Φυσικά και μετράνε οι πρώτες θέσεις. Γι αυτο βρίσκονται σ' αυτές το Harvard, το Yale, η Oxford κτλ. Όταν θα πάει το παιδί σου για μεταπρυχιακό σε κανένα από αυτά τα πανεπιστήμια , τότε θα μάθεις κι εσύ κι αυτό ότι τα δικά μας είναι εκτός rank. Που πα να πει Μποτσουάνα, Καμπούλ κτλ.

      Διαγραφή
    3. Εκτιμώ περισσότερο αυτούς που τελείωσαν το Μετσόβειο , την Ιατρική Αθηνών , το Φυσικό Κρήτης , τους Μηχ. υπολογιστών Πατρών κλπ παρά αυτούς που τελείωσαν πληρώνοντας δίδακτρα 10 , 20 ,και 30 χιλ. ευρώ το χρόνο το Χάρβατ το Γέηλ το Μιτ το Κο(Α)λουμπια και κλπ.

      Διαγραφή
    4. Το ζήτημα όμως είναι πως όλος ο υπόλοιπος πλανήτης, εκτός από εσένα , εκτιμά και υπολογίζει μόνο αυτούς. Κάτι πρέπει να γίνει μ΄ αυτόν τον πίνακα αξιών μας. Το τι εκτιμούμε εμείς εσωτερικά είναι προνόμιο υμών των ιθαγενών. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να συγκρινόμαστε μ΄ αυτό που υπολογίζει και εκτιμά ο υπόλοιπος πλανήτης. Είμαι βέβαιος πως αν θέσουμε αυτό ως στόχο , σύντομα θα πρωταγωνιστήσουμε.

      Διαγραφή
    5. Προφανώς δεν κατάλαβες καθόλου το πνεύμα μου!!! Σε αυτά τα πανεπιστήμια αν δεν έχεις υποτροφία ή 25 χιλάδες ευρώ τον χρόνο δεν μπορείς να σπουδάσεις !!! Αρα δεν σημαίνει ότι ένας που διαθέτει 25 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο είναι ικανότερος από έναν που δεν τα έχει και σπουδάζει σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο!!!
      Οσο για τους Ελληνες γιατρούς ρώτησε στα νοσοκομεία της Γερμανίας ή της Αγγλίας αν τους εκτιμούν!!!

      Διαγραφή
    6. Όλοι εμείς που σπουδάσαμε στην Αγγλία και έχουμε ζήσει εκεί , γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τους λόγους που τα Αγγλικά μέσα διαφημίζουν τις επιδόσεις των ξένων γιατρών που εργάζονται στη χώρα. Ο λόγος είναι πως τα Αγγλάκια δε γίνονται πλέον γιατροί. Το θεωρούν βρώμικο επάγγελμα και ασύμφορο σε σχέση με τα έτη σπουδών και τις απολαβές. Και μια και έχουν διαθέσιμες εκατοντάδες άλλες επιλογές, περισότερο προσοδοφόρες, δε γίνονται πλέον γιατροί. Έλα όμως που στην Αγγλία έχουν γερασμένο πληθυσμό, εκατομύρια χοντρούς συνταξιούχος που θέλουν περίθαλψη; Γι αυτό λοιπόν υπάρχουν οι ξένοι, οι οποίοι πρέπει να μάθουν ότι ειναι πολύ αξιόλογοι και φοβεροί. Έτσι επιτυγχάνονται δυο στόχοι. Και οι δικοί τους συνταξιούχοι καθησυχάζονται (μιας και δεν εμπιτεύονταν τους Πακιστανούς και τους Έλληνες γιατρούς) και οι γιατροί αυτοί δέχονται ευκολότετα έτσι να κάνουν τη δουλειά με λιγότερα λεφτά (κοινωνική αποδοχή και κύρος, έννοιες που σημειωτέον είναι δωρεάν). Ακριβώς το ίδιο και στη Γερμανία ... Όσο για το πόσο πραγματικά καλοί είναι...άστο... είναι μεγάλη κουβέντα. Γι αυτό σου λέω... δεν είμαστε καλά. Πρέπει και στην παιδεία να αρχίσουμε να μετράμε , να συγκρινόμαστε με τους καλύτερους και να κρατάμε λογαριασμό. Αν το κάνουμε αυτό, είμαι βέβαιος, ότι σε λίγο καιρό θα γίνουμε από τους πρώτους. Ως τότε θα χαιρόμαστε με την 468η θέση και την πρώτη στα Βαλκάνια!!! (Είμαι βέβαιος πως αυτόν τον επικήδειο (το αρχικό άρθρο)τον έγραψε κάποιος καθηγητής τύπου Ζουράρι.. της απολύτου επιστημονικής ανεπάρκειας που πιστεύει ότι θα καταφέρνει να μας ξελελά όλους για πάντα.)

      Διαγραφή
    7. Μάλλον δεν θέλεις να καταλάβεις.Για να τελειώνουμε.Το να συγκεντρώσεις πάνω από 19 χιλιάδες μόρια και να μπεις στην Ιατρική Αθηνών προυποθέτει άνθρωπο με υψηλό I.Q και ιδιαίτερα πειθαρχημένο.Η αρχική εκτίμηση μου προέρχεται από αυτόν τον άθλο.Τώρα αν πιστεύεις ότι επειδή κάποιοι μπορούν να πληρώσουν υψηλά δίδακτρα και να φοιτήσουν σε αυτά τα πανεπιστήμια τους καθιστα ικανότερους δεν μπορώ να το αντιληφθώ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.