Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχεται βροχή δικαστικών ενεργειών κατά αγροτών με κόκκινα δάνεια το Φθινόπωρο


Σύμφωνα με πληροφορίες το ερχόμενο Φθινόπωρο αναμένεται ένα νέο κύμα δικαστικών ενεργειών από τον εκκαθαριστή της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, προς αγρότες, οι οποίοι έχουν κόκκινα δάνεια.
Οι δικαστικές αυτές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει τόσο ο εκκαθαριστής της ΑΤΕ, όσο και οι υπόλοιπες τράπεζες θα είναι στην λογική του «να εισπράξουμε ό,τι και όσα μπορούμε» από δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχουν αγρότες που έπειτα από εξωδικαστική επίλυση του θέματός τους με τον εκκαθαριστή της ΑΤΕ έχουν επιτύχει τις τελευταίες ημέρες διαγραφή χρέους έως και 80%.
Πρόκειται για αγρότες που έλαβαν δάνεια από το 1998 έως το 2013, πλήρωσαν σε πολλές περιπτώσεις έως σήμερα ως και τρεις φόρες πάνω το κεφάλαιο που έλαβαν, αλλά εμφανίζονται να χρωστούν με αποτέλεσμα να έχουν μπει και σε κάποια ρύθμιση, την οποία όμως δεν μπορούν να τηρήσουν επειδή αποδεδειγμένα έχουν χάσει εισοδήματα.
Για όσους βέβαια αγρότες δεν έχουν έχουν χάσει εισοδήματα, δηλαδή δεν έχει επιδεινωθεί η οικονομική τους κατάσταση, δεν προβλέπονται τέτοιου είδους διαγραφές καθώς οι τράπεζες έχουν μηχανισμούς και ανακαλύπτουν τυχόν έσοδα που έχει ο παραγωγός.

Πηγή: ΑγροΤύπος

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.