Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τσίμπημα από τσούχτρα: Τι πρέπει να κάνετε για να εξουδετερώσετε το δηλητήριο;


Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το τσίμπημα από τσούχτρα είναι αρκετά σύνηθες.

Ακριβώς επειδή οι μέδουσες δεν έχουν μυς, οστά, αλλά ούτε και εγκέφαλο, διαθέτουν πολύπλοκους μηχανισμούς τσιμπήματος που τις καθιστούν μια σημαντική απειλή.

Το τσίμπημα από τσούχτρα τις περισσότερες φορές συνοδεύεται από πόνο, αίσθημα καψίματος, κόκκινα εξανθήματα στο δέρμα, πρήξιμο, φαγούρα ή και μούδιασμα.

Δείτε τι να κάνετε για να εξουδετερώσετε το δηλητήριο!

Ξέβγαλμα με θαλασσινό νερό

Πλύνετε το σημείο του τσιμπήματος με άφθονο θαλασσινό νερό για να απομακρύνετε τα μικροσκοπικά κεντριά που έχουν μείνει στο δέρμα.

Πλύσιμο με ξύδι

Πλύνετε την περιοχή με ξύδι για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα από μαγειρική σόδα. Αυτό θα απενεργοποιήσει τα μικροσκοπικά κεντριά.

Ζεστό νερό

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Toxins», ένας απλός τρόπος να εξουδετερωθεί το δηλητήριο της μέδουσας είναι η εμβύθιση του πάσχοντος μέρους του σώματος σε ζεστό νερό. Οι ερευνητές απεφάνθησαν ότι η θερμότητα είναι ο πλέον αποτελεσματικός παράγοντας για να αντιμετωπιστεί ο πόνος και η φλεγμονή.

Τα ούρα δεν βοηθούν

Είναι μύθος ότι η επαφή τα ούρα ανακουφίζει από τον πόνο του τσιμπήματος. Η ακριβής προέλευση του μύθου είναι άγνωστη, ωστόσο, το μόνο βέβαιο είναι ότι το συγκεκριμένο «κόλπο» δεν φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πηγή: healthreport.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.