Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεργασία Θ. Τζάκρη και Διευθύνοντος Συμβούλου της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για την συνοριακή διάβαση - Τελωνείο στους Προμάχους


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε σήμερα 20-8-2019 συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κ. Θανάση Σχίζα κατά την οποία εξετάστηκαν τα θέματα που αφορούν τη διάνοιξη της νέας συνοριακής διάβασης και του τελωνείου στους Προμάχους βάσει της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας, η οποία κυρώθηκε στην Βουλή τον Μάιο του 2019. 

Σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 70717/1-4-2019 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη με θέμα «Έγκριση Ανάληψης Πολυετούς Υποχρέωσης της εταιρείας με την επωνυμία "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε." που αφορά στη διενέργεια διαγωνισμών για την εκτέλεση μελετών και την εκτέλεση έργων με χρήση ιδίων ταμειακών διαθεσίμων» τόσο η μελέτη του έργου, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ, όσο και η κατασκευή του, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ περίπου, εντάχθηκε υπό στοιχείο 4 στην παραπάνω απόφαση να χρηματοδοτηθεί από τα διαθέσιμα της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.». Να σημειωθεί επίσης ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» η προκαταρκτική μελέτη για την οριστικοποίηση της όδευσης της νέας συνοριακής διάβασης  Πρόμαχοι - Pulevitc.  

Σε σύσκεψη μάλιστα που πραγματοποιήθηκε την 7η Μαΐου 2019 στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών της κ. Τζάκρη με τον κ. Σχίζα και τον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης Έργων, Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Οικονομικών κ. Μιχάλη Τσιτώτα για την προετοιμασία του διαγωνισμού των μελετών του έργου αποφασίστηκε η προκήρυξη των μελετών να γίνει σε δύο φάσεις: 

Στην πρώτη φάση να προκηρυχθούν όλες οι προμελέτες (οδοποιίας, τοπογραφικές) και παράλληλα να προχωρήσει η Περιβαλλοντική Μελέτη και η Έγκριση Περιβαλλοντικών όρων και σε δεύτερη φάση οι οριστικές μελέτες μαζί με τις μελέτες εφαρμογής. 
Μετά δε τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι το ζήτημα της συνοριακής πύλης - τελωνείου βορείως των Προμάχων θα τεθεί  εκ νέου στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Παρασκευής 23-8-2019 για την λήψη αποφάσεων περαιτέρω εξέλιξης των διαδικασιών του έργου, σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές.

Η κ. Τζάκρη θα ενημερώσει με νέο δελτίο τύπου μετά την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και θα παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη και την πρόοδο του έργου που θα συμβάλει καθοριστικά στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της Πέλλας και θα την καταστήσει αναπτυξιακό προμαχώνα της Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση και κάνει πράξη της την εξωστρέφεια. 




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Πάντα δραστήρια και πρωτοπόρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΤΡΟΛΑΡΕΙΣ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ.
      ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟΣΟ ΑΥΤΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΠΑΡΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΩΣ ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ.
      ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. ναι ναι ιδικά τώρα που είναι έξω από το χορό δεν έχει και δουλειά ( να ψηφίζει μνημόνια )

      Διαγραφή
  2. Αλλοι έκαναν τη δουλειά και κλασικα απο πισω η Τζακρη για φωτογραφιες.
    Ούτε που ειναι το Πούλιεβο δεν ξέρει, ούτε θάρρος έχει να δει τον πρόεδρο της "ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ" που ενέκρινε την πίστωση μετά απο συνεργασίες ( πολιτικές και τεχνικές) με άλλον. Δεν τον βλέπει γιατι ο πρόεδρος ξέρει ότι η κυρία τα έμαθε όλα κατόπιν εορτής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άντε βρε παράτα μας με τις ανόητες ιδέες σου και του κόμματός σου. Μεγάλη δουλειά θα γίνει να ανοίξει ο δρόμος με ποιους; Δρόμοι στον νομό δεν υπάρχουν, διάνοιξη άλλων προς τα έξω ψάχνουμε. Αλλά πως θα δικαιολογήσεις την ανοησία που έκανες να υπογράψεις την συμφωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλιθιότητες. Το οδικό δίκτυο του νομού υποφέρει με δρόμο άθλιο για Θεσσαλονίκη, με κυκλοφορία πολλαπλάσια από όση μπορεί να διαχειριστεί, με μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και αυτοί ασχολούνται με τη διάνοιξη συνοριακής διάβασης,λες και αυτό αποτελεί το μοναδικό πρόβλημα. Όλοι οι υπόλοιποι νομοί γύρω, έχουν τουλάχιστον οδούς ταχείας κυκλοφορίας και εμείς παλεύουμε να κρατήσουμε ακόμα το φωτισμό στους κόμβους και να μπαλώνουμε τις λακούβες.
    Κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν κάποια στιγμή για τις παρακάμψεις τις περιβόητες, για τις ανύπαρκτες επενδύσεις στο νομό μας τα τελευταία χρόνια,γεγονός που πλέον τον καθιστά σε έναν από τους πιο φτωχούς πανελλαδικά, για την ανύπαρκτη σιδηροδρομική σύνδεση των Γιαννιτσών με τη Θεσσαλονίκη τον 21ο αιώνα, που τη καθιστά τη μοναδική πεδινή πόλη στη Β.Ελλάδα,που δεν συνδέεται με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας κλπ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΑΨΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η ΠΕΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ.
      ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

      Διαγραφή
    2. Περιφεριαρχης Τζιτζικωστας και οι συν αυτω αντιπεριφερειάρχες.εαν δεν ηταν οΤανος ουτε μια λωρίδα θα ειχε ο δρομος Μελισσι Μαυροβούνι,μιση θα ειχε..

      Διαγραφή
  5. Οταν ο πρόεδρος της Εγνατίας και σύντροφος σου απο το ΠΑΣΟΚ,έκλεψε τα 120 εκατομμύρια και τα πήγε στην Θεσσαλονίκη, άχνα δεν έβγαλες, τώρα για τούς γυφτοσκοπιανους καμωνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.