Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυρ. Μητσοτάκης: Παρελθόν από σήμερα τα capital controls (βίντεο)


Την πλήρη άρση των capital controls ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Σήμερα», ανέφερε στην παρέμβασή του «σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποκαθιστούμε πλήρως την ομαλότητα στην κίνηση κεφαλαίων. Τα Capital Controls αποτελούν από σήμερα παρελθόν. Ο Υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει και επίσημα τη σχετική τροπολογία και στη συνέχεια θα δώσει κάποιες επιμέρους εξηγήσεις. Από τον Ιανουάριο του 2015 οι κυβερνήσεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν κρίση εμπιστοσύνης και εκροή δεκάδων δισεκατομμυρίων καταθέσεων από τις Ελληνικές τράπεζες. Αποκορύφωμα της καταστροφικής αυτής πολιτικής ήταν το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών την 28η Ιουνίου του 2015 και η δραματική, αναγκαστική επιβολή περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών και στην εν γένει κίνηση κεφαλαίων».

Και πρόσθεσε: «Η προοπτική της πολιτικής αλλαγής προεκλογικά, αλλά κυρίως το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου αποκατέστησαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και στο τραπεζικό μας σύστημα. Όπως, άλλωστε, αποδεικνύεται από τα εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια στις τελευταίες δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, και από το γεγονός ότι δανειστήκαμε από τις αγορές μέσω επταετούς ομολόγου  2,5 δισ. με ιστορικά χαμηλό επιτόκιο 1,9%. Ενώ τόσο η Τράπεζα Πειραιώς όσο και Εθνική Τράπεζα απέκτησαν φθηνότερη πρόσβαση στις αγορές για τη χρηματοδότησή τους. Επιτέλους, σήμερα κλείνει ένας τετραετής κύκλος ανασφάλειας. Ύστερα από 50 ολόκληρους μήνες, τα capital controls καταργούνται. Και ταυτόχρονα -σε μια δύσκολη διεθνή συγκυρία- ανοίγει για τη χώρα μας ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας και για την οικονομία και για το τραπεζικό σύστημα. Για την Ελλάδα που θέλουμε, για την Ελλάδα που αξίζουμε».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Εύγε σας!! Και μπράβο στο ανυστερόβουλο ευρωπαϊκό κουράγιο σας να στηρίξετε άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις την αναζωογόνηση της χειμαζόμενης ελληνικής επιχειρηματικότητας, η οποία εδώ και τεσσεράμησι χρόνια δεν μπορούσε στα πλαίσια ενός σοβιετικού καθεστώτος να ορθοποδήσει. Αναμένουμε εμείς οι ταπεινοί εργαζόμενοι και μη, την έκρηξη των επενδύσεων, την περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών (πλάκα κάνω!), τον εκμηδενισμό του εμπορικού ελλείμματος (εδώ αρχίζω και γελάω), μεγαλύτερη αύξηση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών (καπού εδώ χύνουμε!), μείωση των αποδόσεων των δεκαετών ομολόγων κάτω από το 0,85% (κάπου εδώ εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε μείνει με την τουλούμπα στο χέρι) και εν τέλει την πλήρη και εν τάχει εκμηδένιση της ανεργίας, η οποία και αποτελεί τον κυρίαρχο στόχο της κυβέρνησης σας, μέσω της διευκόλυνσης της αλλογενούς επιχειρηματικότητας (ευρωπαϊκής, κινεζικής, ρωσικής, έστω και τουρκικής), την οποία εμείς οι εργαζόμενοι της Πέλλας, την περιμένουμε εδώ και καιρό καθώς η Πελλιώτικη ιθαγενής επιχειρηματικότητα μας έχει από καιρούς χεσμένους, εμάς και το επενδυτικό της μέλλον, καθώς το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να στείλει ένα μέρος των παχυλότατα τοκισμένων καταθέσεων της, στην Ευρωπαϊκή ασφάλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε Κούλη τώρα μετά από τόσα χαράτσια που δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε, ποσώς μας ενδιαφέρει αν έχουμε Κάπιταλ κοντρόλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε δεν έγινε για εμάς που δεν έχουμε μια για αυτούς έγινε για να βγάλουν ότι έχει μείνει έξω

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.