Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έρχονται οι... μικροί περιφερειάρχες - Το 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου από το Σωματείο «Εν Έργω» του Δήμου Πέλλας στη Θεσσαλονίκη



Τους ρόλους του περιφερειάρχη, των επικεφαλής των συνδυασμών και των περιφερειακών συμβούλων θα αναλάβουν σε λίγο καιρό νέοι και νέες από την Κεντρική Μακεδονία, ηλικίας από 18 έως 28 ετών, σε μια προσπάθεια να εξοικειωθούν με τον δημόσιο διάλογο, ανταλλάσσοντας απόψεις για τα θέματα της περιοχής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Σωματείου «Εν Έργω» του Δήμου Πέλλας, θα συμμετάσχουν στο 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου «Εν Έργω» - 3η Πράξη Δημοκρατίας, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στόχος του σωματείου «Εν Έργω» είναι η εξοικείωση των νέων πολιτών, κυρίως των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας, αλλά και κάθε περιοχής στην Ελλάδα, με τον θεσμό των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, μέσω σχετικών δράσεων για την ενεργοποίηση του δημοκρατικού πνεύματος των συμμετεχόντων.
Ταυτόχρονα, η βελτίωση της σχέσης των νέων με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα πιο παραγωγικές σχέσεις στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Το σωματείο διοργανώνει συνέδρια προσομοίωσης των διαδικασιών Δημοτικών Συμβουλίων και Περιφερειακών Συμβουλίων καθώς και διαλέξεις, ημερίδες, σεμινάρια και άλλες συναφείς εκδηλώσεις σχετικές με τον Θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι αιτήσεις συμμετοχής στο 1ο Συνέδριο Προσομοίωσης Περιφερειακού Συμβουλίου θα γίνονται δεκτές από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Σωματείο «Εν Έργω» μέσω της ιστοσελίδας www.en-ergw.gr και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση syllogos@en-ergw.gr.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.