Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για 2η φορά συμμετέχει στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ο π. Θ. Περπερίδης από τις Αμπελειές! Ξεκίνησαν το πρωί οι υπεραθλητές


Στις 7 σήμερα το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του 37ου Διεθνούς Αγώνα Υπεραποστάσεων «Σπάρταθλον 2019» από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης στην Αθήνα.

Περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες -μεταξύ τους 60 Έλληνες- ξεκίνησαν το ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων από την Αθήνα στη Σπάρτη, στα βήματα του αρχαίου Φειδιππίδη.

Στο πλευρό των δρομέων βρίσκονται εκατοντάδες εθελοντές και γιατροί, ενώ κόσμος συγκεντρώνεται σε διάφορα σημεία της διαδρομής για να τους εμψυχώνει.

Στους πρόποδες της Ακρόπολης συγκεντρώθηκαν 400 αθλητές και αθλήτριες απ όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και εξήντα Έλληνες αθλητές.

Στο Σπάρταθλον θα συμμετάσχει για δεύτερη φορά ο πατέρας Θεόδωρος Περπερίδης από τα Γιαννιτσά, ο οποίος τρέχει με τα… ράσα και κατάφερε να τερματίσει πρώτη φορά το 2017. Στην ερώτηση (από το Ράδιο Θεσσαλονίκη και τη Θεοδώρα Καρακιουλάχ) αν δυσκολεύεται με τα ράσα σε έναν αγώνα τόσο επίπονο με πολλές δυσκολίες, απάντησε ότι οι δυσκολίες είναι ίδιες για όλους ίσως λίγο περισσότερες για αυτόν αλλά τρέχει με την βοήθεια του Θεού την οποία αισθάνεται έντονα ειδικά τις στιγμές που έχει μεγάλο πρόβλημα κατά την διάρκεια του αγώνα.

Ο π. Θεόδωρος Περπερίδης από τις Αμπελιές του Δήμου Πέλλας  ήταν φυσικό να κλέψει την παράσταση στο Σπάρταθλον του 2017. Ο συντοπίτης μας ιερέας Σπαρταθλητής που αποφάσισε να δοκιμάσει τα όρια του τρέχοντας στα βήματα του Φειδιππίδη από την Αθήνα έως την Σπάρτη, είχε τρέξει κατά την πάγια συνήθειά του με τα ράσα και έκανε χρόνο 35.29.11, καταλαμβάνοντας την 237η θέση.  Τότε είχε τερματίσει κρατώντας μια ελληνική σημαία που έγραφε «Η Μακεδονία είναι ελληνική» και συγκίνησε το πανελλήνιο.

Να σημειωθεί ότι από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας συμμετέχει η Λιντίτα Χόκεα, η 45 χρονη δρομέας με καταγωγή από την Αλβανία. Ζει τα τελευταία 25 χρόνια στην Ελλάδα και συμμετέχει για πρώτη φορά στο Σπάρταθλον. «Ονειρεύομαι για χρόνια αυτόν τον αγώνα διότι είναι ιστορικός» λέει η ίδια η οποία ξεκίνησε να τρέχει μεγάλες αποστάσεις το 2012.
Φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής έσπασαν κάθε ρεκόρ αγγίζοντας τις 800. Από αυτούς επιλέχθηκαν βάση επιδόσεων και έπειτα με κλήρωση, οι καλύτεροι αθλητές υπεραποστάσεων που θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στον υπεραγώνα Σπάρταθλον.

Στον ιστορικό αυτό αγώνα καταφέρνουν να τερματίσουν κάθε φορά τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων. Θεωρείται από τους πιο δύσκολους αγώνες παγκοσμίως μιας και οι αθλητές μέσα σε 36 ώρες θα πρέπει να διανύσουν 246 χιλιόμετρα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Έρχονται αντιμέτωποι με πολύ ζέστη ή πολύ κρύο, τρέχουν σε άσφαλτο, χώμα και ανεβαίνουν το Παρθένιο όρος σε υψόμετρο 1200 μέτρων. Δεν είναι τυχαίο που η ελίτ των αθλητών υπεραποστάσεων από Κίνα, Ιαπωνία, Αργεντινή, Βραζιλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία και πολλές άλλες χώρες προετοιμάζονται όλο τον χρόνο και έρχονται στην Ελλάδα με την ευχή να τερματίσουν στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.