Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης στην σύσκεψη στο Λιποχώρι για την τάφρο 66: Πολύ σοβαρό πρόβλημα προστασίας της ζωής και του περιβάλλοντος που απαιτεί λύσεις - Τι πρέπει να γίνει


Πολύ σημαντική η ενεργοποίηση της κοινωνίας και στην Πέλλα και στην Ημαθία.
Ο Γιάννης Σηφάκης είχε κάνει δύο κοινοβουλευτικές αναφορές στην Βουλή για το θέμα αυτό το 2017 και το 2018.
Πρότεινε την συγκρότηση  επιτροπής – φορέα  που πρέπει να συγκροτηθεί με φορείς από Πέλλα και Ημαθία ( Δήμων Σκύδρας , Νάουσας, Βέροιας, Προέδρων τοπικών διαμερισμάτων πλησίον της Τάφρου, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων φορέων της κοινωνίας) η οποία πρέπει να διεκδικήσει:

1. Χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντιπλημμυρικών έργων ( εκβάθυνση κοίτης, διευθέτηση και ενίσχυση πρανών). Οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν ότι ήδη ολοκληρώνεται η μελέτη για σταδιακή επέμβαση σε όλο το μήκος της Τάφρου 66
2. Αυστηροποίηση των ελέγχων από τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για να λειτουργούν οι βιολογικοί καθαρισμοί των μεταποιητικών βιομηχανιών φρούτων της περιοχής με τρόπο που να αντιστοιχεί στις ποσότητες των φρούτων που επεξεργάζονται.
3. Την ταχύτερη δυνατή χρηματοδότηση του φράγματος του Αλμωπαίου ( προϋπολογισμού 118 εκατ. € + ΦΠΑ μαζί με τα κεντρικά δίκτυα) από το επόμενο πακέτο στήριξης από την ΕΕ που πέραν της αντιπλημμυρικής και αρδευτικής του σημασίας θα βοηθήσει και το περιβάλλον με το κλείσιμο πάρα πολλών γεωτρήσεων ( άνοδος της στάθμης του υδροφόρου ορίζοντα) αλλά και παροχέτευσης ποσότητας νερού στην τάφρο 66 για την μείωση του ρυπογόνου φορτίου και την αντιμετώπιση της όξυνσης του προβλήματος. Επισημαίνεται ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε η έγκριση περιβαλλοντικών όρων και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου μετά από ταλαιπωρία 30 ετών. 

Αφού συνεχάρη την εθελοντική ομάδα κατοίκων Λιποχωρίου και τον πρόεδρο του Τ.Δ. για την πρωτοβουλία τους υπενθύμισε ακόμη τον αγώνα στον οποίο συμμετείχε με θετικά αποτελέσματα για να «κλείσει» η σήραγγα από την λίμνη Βεγορίτιδα ( το 2015) ούτως ώστε να μην πλημμυρίζει η τάφρος 66 ( όπως κινδύνευσε το 2014). 
Η ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με την προστασία των κατοίκων και του περιβάλλοντος, αλλιώς δεν μπορεί να είναι δίκαιη και προς όφελος της κοινωνίας. 

H αναφορά στην Βουλή ( 19.07.2018) των βουλευτών Γιάννη Σηφάκη ( Πέλλα) και Γιώργου Ουρσουζίδη ( Ημαθία) για την τάφρο 66 προς τον Υπουργό Γ. Σταθάκη και τον Αν. Υπουργό Σωκράτη Φάμελλο.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Γιάννη μας έσωσες με το θέμα της ΑΘΗΝΑΣ ακόμη τίποτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχουμε πεί αρκετές φορές, οι εμπλεκόμενοι αγρότες περιμένουν τις αποφάσεις των Διοικητικών δικαστηρίων που έγιναν και στα οποία παρουσιάστηκε η νομοθετική ρύθμιση και το ΦΕΚ της. Με την πρώτη θετική απόφαση όλοι θα απαλλαγούν.
      Είναι θέμα εφαρμογής του ψηφισθέντος Νόμου απο την ΑΑΔΕ.

      Διαγραφή
    2. Όταν ήσουν κυβερνητικός βολευτής τι έκανες για αυτό εδώ το πρόβλημα ??
      Τίποτα !!
      Αρα δεν δικαιούσαι να κάνεις υποδείξεις στους τωρινούς

      Διαγραφή
    3. Γραφείο Γιάννη Σηφάκη20 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11:41 μ.μ.

      8:16μμ κάνε και κανένα κόπο να διαβάζεις την ανάρτηση πριν γράψεις. Ο Σηφάκης έθεσε το 2017 και το 2018 στην Βουλή το θέμα με κοινοβουλευτική αναφορά στους Υπουργούς (πιέζοντας ουσιαστικά την Περιφέρεια που είναι αρμόδια ) την ίδια ώρα που εδώ τηρείτο σιγή ιχθύος από όλους, έκλεισε την σήραγγα της Βεγορίτιδας ( εξασφαλίζοντας Υπουργικές Αποφάσεις)για να μειωθεί ο κίνδυνος πλημμύρας της τάφρου 66. Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε την ολοκλήρωση των μελετών και τα τεύχη δημοπράτησης του φράγματος του Αλμωπαίου ( μετά από 30 χρόνια κωλυσιεργίας) και ζήτησε αντιπλημμυρικά έργα στην τάφρο 66 και στον Λουδία και φυσικά στην Αλμωπία. Δεν τα λες και λίγα για μια θητεία...

      Διαγραφή
  2. Έγινε Γιάννη από το στόμα σου στου θεού το αυτί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο γιαννη πάντα πρωτοπόρος κα μάχιμος,η πιο σωστή πρόταση είναι το φραγμα αλμωπαιου.Ομως μπήκα στο Γκουγκλ για να δω για το φραγμα και διάβασα φοβερά πράγματα,με αυτά που λέει ο καρασμανης ,οτι ολοκλήρωσε επι υπουργίας του όλες τις μελέτες και έκρεμουσε το περιβαλλοντικών όρων και επρεπε να εγκριθούν το πρώτο τρίμηνο του 2015 και κάνανε 3.5 χρόνια,Έχετε ευθύνες γιαννη, μιλά με στοιχεια, είχε διασφαλίσει 436 εκατομμύρια όπως γράφει,και ο Αραχωβίτης υπέγραψε 32 φράγματα και το δικό μας το πέταξε απο έξω και μάλιστα διάβασα την έγκληση να αντιδράσετε όλοι σαν μια γροθιά, Άλλα δεν έγινε τιποτε γιατί; εσυ είσαι αγωνιστής γιατί δεν αντεδρασες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σηφακη η άσχετος είσαι η αδιαβαστος,για ποιά 30 χρόνια μιλας,η Ν Δ χρηματοδότησε την προμελέτη το 2005 με 450 χιλιάδες και την κυρια μελέτη το 2009 με 3400000 εκατομμύρια,.Τριάντα χρόνια θα κάνει να τελειώσει με την ανυπαρξία που επέδειξες στα 4.5 χρόνια.Το ωραίο είναι οτι μας παριστάνεις τον μελετη φραγμάτων. Χα χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.