Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο προαστιακός περιφερειακός σιδηρόδρομος Θεσσαλονίκης- Πέλλας μέσω Γιαννιτσών και η ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ

Οι πολίτες της Π.Ε. Πέλλας ανέδειξαν την αναγκαιότητα υλοποίησης της «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ με επέκταση στην ΑΛΜΩΠΙΑ» με συντονισμένες δράσεις από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι σήμερα.
Σήμερα 11 χρόνια μετά την ένταξη της σύνδεσης αυτής στην «ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» το Μάιο του 2008 και δυο χρόνια μετά την επικαιροποιήσή της, τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού Α.Τσίπρα αλλά και του υπουργού Μεταφορών & Υποδομών Χ. Σπίρτζη στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη (28/03/2018) η χρηματοδότηση της οριστικής μελέτης για τη σύνδεση αυτή –παρά και τις κατά καιρούς υποσχέσεις- αιωρείται αποδεικνύοντας την έλλειψη ισχυρής πολιτικής βούλησης.
Η αναφορά του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για έλλειψη ωριμότητας στην αναβάθμιση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης –Έδεσσας κατά την πρόσφατη ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης Δ.Ε.Θ. ήταν απογοητευτική όμως η έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο σιδηρόδρομο και την «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ» εξαΰλωσε κάθε ελπίδα εκσυγχρονισμού των συγκοινωνιακών υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Η απαξίωση του σιδηρόδρομου στην πρωθυπουργική ομιλία ήταν αναμενόμενη καθώς αυτή ουσιαστικά αντανακλά τις αντιλήψεις και προθέσεις των στελεχών των αυτοδιοικητικών σχημάτων και των υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ. που προεκλογικά αγνόησαν κάθε αναφορά σ΄ αυτόν.
Όμως οι ευθύνες για την απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου δεν βαρύνουν μόνον τους φίλα προσκείμενους στο κυβερνητικό στρατόπεδο αλλά και άλλους- διαφορετικών ιδεολογικών προελεύσεων -υποψήφιους βουλευτές και υποψήφιους αυτοδιοικητικών σχημάτων στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που δεν είπαν ούτε μια λέξη γι αυτό.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στα σχόλια που ακολούθησαν στον τοπικό τύπο σχετικά με την αναφορά του Πρωθυπουργού στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης –Έδεσσας.
Από τα παραπάνω διαφαίνεται πως στην Ελλάδα του 2019 η αυτοκινητοκεντρική αντίληψη στις μεταφορές είναι η κυρίαρχη ακόμη και ανεξάρτητη κάποιες φορές από το ιδεολογικοπολιτικό στίγμα των αυτών που την υιοθετούν.
Τα πολλαπλά ανταποδοτικά οφέλη της «ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ Π.Ε.ΠΕΛΛΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΕΣΩ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ» και ιδιαίτερα η πρόκληση της αντιμετώπισης κλιματικής αλλαγής επιβάλλουν την άμεση εύρεση των αναγκαίων χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίησή της.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Ν.ΠΕΛΛΑΣ


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…