Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Ημερίδα για την άνοια και τη νόσο ALZHEIMER την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο

Κάθε 3 δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η νόσος Alzheimer (ΝΑ), αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000. Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο. H 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer. Η Παγκόσμια Ημέρα προσφέρει μια ευκαιρία να ενημερωθούμε σχετικά με την άνοια, μια ασθένεια που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθώς περνούν τα χρόνια. 
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Νόσο Alzheimer και της υλοποίησης της πράξης ΕΣΠΑ 2014-2020 «Βελτίωση της πρόσβασης σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) της πόλης των Γιαννιτσών - Δράσεις για υγιή γήρανση», η οποία συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ στα πλαίσια του Επιχειρησιακού προγράμματος ΄΄6-Κεντρική Μακεδονία΄΄, Άξονας: ΄΄ΑΞ09Β-Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της Φτώχειας – ΕΚΤ» θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer και την άνοια από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών στην πόλη των Γιαννιτσών. 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22/09/19, στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και επιμόρφωση των επαγγελματιών υγείας (κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, ψυχολόγων και λοιπών επαγγελματιών υγείας) των ΚΑΠΗ των Γιαννιτσών καθώς και του ευρύτερου κοινού της περιοχής (ηλικιωμένων, περιθαλπόντων ατόμων με άνοια κ.α.) για τη νόσο καθώς και η εκδήλωση ενδιαφέροντος για προληπτική εξέταση μνήμης, που θα πραγματοποιηθεί στα ΚΑΠΗ των Γιαννιτσών τους επόμενους μήνες.

Η επιμορφωτική ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες από Καθηγητές του Α.Π.Θ. :
- Η διάγνωση και αντιμετώπιση της Άνοιας, Καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα. Μάγδα Τσολάκη
- Νοητικές διαταραχές μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. κ. Θωμάς Τέγος
- Νοητικές και ψυχολογικές διαταραχές στην Σκλήρυνση κατά πλάκας, Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα. Ευφροσύνη Κουτσουράκη 
- Νοητικές διαταραχές στην Νόσο Parkinson, Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ., κα Μαριάνθη Αρναούτογλου 
- Νοητικές διαταραχές στην Επιληψία, Αναπλ. Καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάρθα Σπηλιώτη  
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ - ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…