Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έναρξη δράσης «Επιχειρηματικές Φωλιές» στην Έδεσσα

Στο πλαίσιο του έργου “CREATING EMPLOYMENT OPPORTUNITIES OF YOUNG GRADUATES IN THE CB AREA – EMPLOYOUTH” το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα “INTERREG IPA Cross Border Cooperation Programme CCI 2014 TC 16 I5CB 009” ξεκινάει επίσημα την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 η δράση «Επιχειρηματικές Φωλιές» στην Έδεσσα. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιείται στην Έδεσσα από το Επιμελητήριο Πέλλας το οποίο συμμετέχει ως εταίρος στο έργο με το Επιμελητήριο Σερρών (Επικεφαλής Εταίρος), την Εταιρεία Έρευνας & Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Κιλκίς, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Πέλλας, το St. Kliment Ohridski University – Bitola, Faculty of Information and Communication Technologies – Bitola και το Foundation for Sustainable Economic Development Preda plus.
15 νέοι και νέες του Νομού Πέλλας θα συμμετέχουν είτε ως ομάδα είτε μεμονωμένα, με την επιχειρηματική τους ιδέα. Βασικός σκοπός είναι, η Επιχειρηματική Φωλιά να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για τους νέους που συμμετέχουν στη δράση καθώς στους χώρους αυτούς δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την επεξεργασία των ιδεών και την ανάπτυξη συνεργασιών. Στον χώρο της Επιχειρηματικής Φωλιάς θα οργανώνονται σε εβδομαδιαία βάση ενημερωτικά/εκπαιδευτικά εργαστήρια καθώς και τακτικές συναντήσεις με εξειδικευμένους εισηγητές / συμβούλους – καθοδηγητές. 
Το πρόγραμμα (τρίμηνης διάρκειας) ολοκληρώνεται με την επονομαζόμενη "Demo Day", όπου οι συμμετέχοντες παρουσιάζουν την εξέλιξη του Επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Επιμελητηρίου Πέλλας εναρκτήρια συνάντηση γνωριμίας στην οποία παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες του προγράμματος. 
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνης Τσώτσος καλωσόρισε τους ωφελούμενους και τόνισε την αναγκαιότητα ενίσχυσης των νέων και κυρίως των νέων επιστημόνων ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και να πρωταγωνιστήσουν στην ανόρθωση της τοπικής οικονομίας μέσα από την επιχειρηματικότητα φέρνοντας νέες ιδέες και προτάσεις στην αγορά. Κλείνοντας επεσήμανε τις δυνατότητες χρηματοδότησης των επιχειρηματικών αυτών ιδεών καθώς υπάρχουν πολλά περιθώρια χρηματοδότησης των νέων επιχειρήσεων που έχουν επιχειρηματικό  σχέδιο και δημιουργούν νέες καινοτόμες τάσεις και προοπτικές. 
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των συντελεστών του προγράμματος και των συμμετεχόντων.


Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…