Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: Παρατείνεται για ένα ακόμη χρόνο η εφαρμογή του Νόμου για τους Δασεργάτες

Μετά από συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο Γιώργος Καρασμάνης πέτυχε να δοθεί παράταση προσαρμογής των Δασικών Συνεταιρισμών στο Νόμο ¨4423/2016 Δασικές Οργανώσεις και άλλες Διατάξεις¨ για ένα ακόμη έτος, δηλαδή μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου 2020. 

Ο πρώην Υπουργός, επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή ο παραπάνω Νόμος αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη από την πλευρά των δασεργατών, δεδομένου ότι μετέβαλε πρακτική δεκαετιών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη τοπικές και ειδικές συνθήκες. 
Τόνισε ακόμη ότι πρόκειται για ένα ευαίσθητο τμήμα των εργατών γης της πατρίδας μας, με ιδιαιτερότητες που σχετίζονται τόσο με το περιβάλλον όσο και με την ίδια τη φύση της απασχόλησής τους, συνεπώς, κρίνεται σκόπιμη η παράταση εφαρμογής του νόμου, προκειμένου να υπάρξει διαβούλευση για την καλύτερη αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων που αναφύονται. 

Με αυτά τα επιχειρήματα, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε τροπολογία η  οποία έγινε αμέσως αποδεκτή από τον Υπουργό, θα ενσωματωθεί στο πρώτο Νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες στη Βουλή και θα ψηφιστεί. 

Αυτονόητο είναι ότι στο διάστημα της παράτασης που θα μεσολαβήσει, ο Γιώργος Καρασμάνης, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των δασεργατών, θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου, ώστε η τελική διαμόρφωση του Νόμου να αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αρχική διατύπωση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…