Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έδεσσα: Υποδέχθηκαν τις ιερές εικόνες του Ποντιακού Ελληνισμού (βίντεο)



Την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας Σουμελά υποδέχθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου η Έδεσσα, μαζί τις ιερές εικόνες των αγίων Ιωάννου Προδρόμου Βαζελώνος και Γεωργίου Περιστερεώτα, τις προερχόμενες από τις ομώνυμες ιστορικές ιερές μονές του Πόντου. 

Στις 18:30 στην επίσημη υποδοχή στο προαύλιο του Ιερού καθεδρικού ναού Αγίας Σκέπης παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δάνης Τζαμτζής, οι Δήμαρχοι Έδεσσας και Αλμωπίας, εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και φορέων, ο Ιερός κλήρος της περιοχής και πλήθος κόσμου.  

Οι ιερές εικόνες θα παραμείνουν στην Έδεσσα μέχρι και την Τρίτη 1 Οκτωβρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή τους στα Γιαννιτσά, στον ιστορικό ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (π. Μητρόπολη), όπου και θα παραμείνουν μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης 3/10. 

Υποδοχή στην πόλη μας, των τριών Ιερών Εικόνων του Ποντιακού Ελληνισμού, Παναγίας Σουμελάς, Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος και Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα.( Βίντεο )
Δημοσιεύτηκε από Εδεσσαϊκός Κόσμος στις Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019



psed
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.