Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πέλλας


Μεγάλα είναι τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Πέλλας. Οι πρώτες μέρες της νέας σχολικής χρονιάς φανερώνουν σημαντικότατες καθυστερήσεις στην τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην Πέλλα και όχι μόνο. Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθηγητές βασικών ειδικοτήτων και πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων δεν έχουν ακόμα αναλάβει υπηρεσία με ότι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της εκπαιδευτικής διοίκησης του Νομού. 

Ειδικότερα, στο Ν. Πέλλας τα κενά που υπάρχουν σε γυμνάσια και λύκεια έχουν ως εξής : 
- 60 κενά καθηγητών σε τμήματα Γενικής Παιδείας και
- 30 κενά καθηγητών σε τμήματα Ειδικής Αγωγής.
- Επίσης υπάρχει κενό καθηγητών για την κάλυψη 534 ωρών στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών για διδασκαλία μαθημάτων  μουσικών οργάνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 60 κενά στη Γενική Παιδεία, τα 23 είναι κενά σε βασικές ειδικότητες όπως φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, βιολόγοι, με ότι συνεπάγεται αυτό.
Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία, η κατάσταση στο νομό μας φέτος είναι καλύτερη από κάθε άλλη -αντίστοιχη σε αυτό το χρονικό διάστημα- χρονιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι ώρες μουσικών οργάνων στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών πέρσι και πρόπερσι καλύφθηκαν την… άνοιξη και τα κενά στο Λύκειο Καλής τον Δεκέμβριο!
Όμως εύλογη είναι η ανησυχία γονέων και μαθητών και εύλογο το ερώτημα: «Πότε σκοπεύει το υπουργείο Παιδείας για φέτος να καλύψει αυτά τα κενά, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους;».
Πρόσφατα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδκής Κυριακή Μάλαμα, με ερώτησή της στη Βουλή, ζήτησε την επίσημη κατάθεση και δημοσιοποίηση όλων των εκπαιδευτικών κενών.

Στο ΓΕΛ Εξαπλατάνου

Στο μεταξύ, έντονη είναι η ανησυχία και η αγωνία που επικρατεί στους γονείς αλλά και στους μαθητές του Γενικού Λυκείου Εξαπλάτανου, οι οποίοι δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα κοινωνιολογία. Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ενώ οι αρμόδιοι του Υπουργείου Παιδείας υποστηρίζουν πως όλα ήταν έτοιμα στα σχολεία της χώρας, στο ΓΕΛ Εξαπλατάνου δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη Κοινωνιολόγος. Μάλιστα η Κοινωνιολογία είναι Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα για τους μαθητές της Γ λυκείου, που έχουν επιλέξει την κατεύθυνση Ανθρωπιστικών Σπουδών.
Κενά επίσης παρατηρούνται και σε σχολεία της Άρνισσας και της Κρύας Βρύσης, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να αγχώνονται για την κάλυψη της εξεταστέας ύλης, η οποία είναι και ιδιαίτερα αυξημένη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Κούλη δεν ψηφίσατε οι γονείς; Κλάψτε τωρα κενά με ΣΥΡΙΖΑ μια βδομάδα οριακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κουλαμάρα πάθατε. Κόψτε επιτέλους αυτή τη μακακια

      Διαγραφή
  2. Ακόμη δεν είδαμε τίποτε. 20 χρονια πίσω θα μας πάει ο Κυριάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν διαβάζεις τι λέει το άρθρο μάλλον.. καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά

      Διαγραφή
  3. ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΟΒΕΙΣ ΤΑ ΕΓΧΡΩΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΜΠΛΕ, ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ , ΟΙ ΡΟΖ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.
    ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΔΙΑΒΑΖΕΙΙΣ ΓΙΑ 30 ΚΕΝΑ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Η ΝΕΑ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ; ΠΟΤΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΘΕΟΤΡΕΛΟ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΜ,ΩΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ 1-2 Κ.Λ.Π ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ;
    EXOYME KAI ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ . ΒΓΑΖΟΥΝ -ΒΑΖΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΛΗΡΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΥΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΞΩ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ωράριο των εκπαιδευτικων της δευτεροβάβμιας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ μικρό. Άν αυξηθεί έστω και κατά μια ωρα, όχι μόνο δεν θα υπάρχουν κενά, αλλά θα προκύπτουν και υπεραριθμίες. Όαο για τα κενά των τμημάτων Ένταξης απλά δεν έπρεπε να υπάρχουν.Αυτά τα πςιδιά θα έπρεπε να πηγαίνουν σε γυμνάσια τύπου ΕΠΑΛ και να ασκούνται σε δεξιότητες. Αλλά υπάρχουν λόγω χρημάτων ΕΣΠΑ. Η κρίση απαιτεί περισσότερη δουλειά απ' όλους μας και πολιτική αποφασιστικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2013 αυξήθηκε το ωράριο κατα 10% , το 2016 αυξήθηκε στους ΠΕ 04 κατά 15% ,σύνολο 25%.Σε ποιους άλλους εργαζόμενους συνέβει αυτό; Ελπίζω με την ίδια ευκολία να προτείνεις και την αύξηση των ωρών εργασίας και στην δικιά σου εργασία!!!

      Διαγραφή
  5. βγαλτε απο τα γαφεια του δασκαλουσ που ειναι οενασ πανω στον αλλον και μετα να μηλατε για κενα αντε πολυ καλομαθατε ολο στην λουφα καντε μια βολτα στα γραφεια και θα παθετε πλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.