Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Παρακάμψεις Γιαννιτσών - Χαλκηδόνας στις «καλένδες»- Ήρθε η ώρα να αντιδράσουν συντονισμένα ΟΛΟΙ οι φορείς της ΠΕ Πέλλας!


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε "τελείως ανώριμο" το έργο της κατασκευής των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας.
Ήταν ο ίδιος που πριν από λίγους μήνες το είχε χαρακτηρίσει ως έργο "πρώτης προτεραιότητας" σε προεκλογική του ομιλία στα Γιαννιτσά.
Υπενθυμίζουμε: 
1.Την υφαρπαγή το 2012 από το Νομό μας, συνολικά 120 εκ. ευρώ, δεσμευμένων επισήμως για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας- Εδέσσης- Γιαννιτσών. Τότε, ο βουλευτής Γ. Καρασμάνης με σειρά εγγράφων, αποδείκνυε και κατήγγειλε «την μεθόδευση της επιχείρησης παρανομιών και ύποπτων κωλυσιεργιών, με πασιφανέστατο στόχο την ακύρωση αυτού του έργου ζωής για το νομό μας, με πλήρη ωριμότητα (παράκαμψη Γιαννιτσών 14 χλμ) και έτοιμο προς δημοπράτηση», όπως τόνιζε χαρακτηριστικά στην -ιδιαίτερα σκληρή- επιστολή του.
2.Πριν από 2 χρόνια είχε εξασφαλιστεί η διάθεση πιστώσεων ύψους 10.000.000,00 € που ενέκρινε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός, για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης και, συγκεκριμένα, για την κήρυξη των απαλλοτριώσεων, του έργου της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας. 
3.«Το έργο των παρακάμψεων Γιαννιτσών – Χαλκηδόνας είναι μελετητικά ώριμο και η πρώτη αυτή φάση είναι σημαντική, ώστε, να προχωρήσουμε στη συνέχεια στην υλοποίηση». (Αθηνά Αηδονά, αν. αντιπεριφερειάρχης Πέλλας με δελτίο τύπου στις 15.9.2017 ).
4.«Υπάρχουν πλήρως ολοκληρωμένες μελέτες και τεύχη δημοπράτησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών από το 2011» (Γ. Σηφάκης σε χθεσινή του ανακοίνωση).
5.«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι η μόνη αρμόδια, ακόμη δεν έχει διαβιβάσει τον φάκελο στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ώστε να προχωρήσει στην κατάθεση της αίτησης προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδος στο Πρωτοδικείο, βάσει της οποίας θα γίνει η καταβολή της αποζημίωσης στους παρόδιους ιδιοκτήτες, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη εργασιών του έργου, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να καθυστερεί.» (Θ. Τζάκρη σε χθεσινή της ανακοίνωση).
6.«Η σημασία του έργου μεγάλη, πρωτίστως για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, δημιουργώντας, παράλληλα, σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές όπως η αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή, η γρήγορη και ασφαλής μεταφορά των αγροτικών προϊόντων από και προς την Πέλλα και το εντονότερο ενδιαφέρον για επιχειρηματικότητα και επενδύσεις στην περιοχή. Είναι ένας δρόμος εθνικής σημασίας, ένα διεθνές – διευρωπαϊκό δίκτυο που συνδέει την Πέλλα με τη Θεσσαλονίκη, την Π.Ε. Φλώρινας και την Π.Γ.Δ.Μ. Ο τομέας των υποδομών είναι κομβικής σημασίας, όχι μόνο για την Π.Ε. Πέλλας που είναι μια περιοχή με έντονη παραγωγικότητα, αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια και ο εκσυγχρονισμός τους ανεβάζει πρώτα απ’ όλα το επίπεδο ζωής» (Αθηνά Αηδονά, δήλωση στις 15.9.2017).
7. Την συγκοινωνιακή απομόνωση της Πέλλας καθώς είναι οι μοναδικός Νομός που δεν έχει έξοδο προς την Εγνατία Οδό.


Πιστεύουμε ότι συντεταγμένα και συντονισμένα ΟΛΑ τα πολιτικά στελέχη της Π.Ε. Πέλλας, από ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς χώρους και όλοι οι φορείς του Νομού μας πρέπει να αντιδράσουν στην εξαιρετικά δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, καθώς φαίνεται ότι το έργο "πάει στις καλένδες"!
Επιτέλους ας ενώσουν οι πολιτικοί του νομού μας τις φωνές και τις δυνάμεις τους για ένα τόσο σοβαρό αναπτυξιακό έργο που θα συμβάλλει στην έξοδο από την συγκοινωνιακή απομόνωση της Πέλλας. 
Για πρώτη φορά αξίζει τον κόπο...
Η.Ε. karatzova.com

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

21 comments:

  1. Βόρεια Μακεδονία λέγεται πλέον. Αν θέλετε το πρώην χρησιμοποιήστε το ΠΠΓΔΜ ... Προφανώς το Μ δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά Μακεδονία. Παρεμπιπτόντως το άρθρο περιγράφει πως η αυθεντική Μακεδονία είναι πουλημένη από τους πολιτικούς της παλιάς δεξιάς κοπής. Ώρα για πράξεις. Βουλευτές της Πέλλας αναμένουμε τις αντιδράσεις σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόκειται για δήλωση που έγινε πριν από την Συμφωνία των Πρεσπών.

      Διαγραφή
    2. Ανοητε το Βορεια , η, το ΠΓΔΜ σε πειραξε 1 το οτι δεν εχουμε δρομους,ασφαλεια αν χρειαστεις να εργαζεσαι στη Θεσ/νικη , η , να πας σε καποιο νοσοκομειο της Θεσ/κης δεν το σκεφτεσαι! Αντε τωρα ο Κουλης ας καταργησει την Συμφωνια των Πρεσπων !. που ειναι οι ΝΔημοκρατες, τα κατηχητικα,ΟΙ ΠΑΠΑΔΕς ΜΕ ΤΑ ΛΑΒΑΡΑ. και δεν φανηκαν χερι-χερι με τους ακροδεξιους φιλους τους, επροχτες στην ΔΕΘ ;

      Διαγραφή
  2. Του αλλουνου το ονομα των σκοπιανων τον πειραξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα του νόμου Πέλλας λεγεταιΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τόσοι Δημαρχοι ΝΔ και τόσοι βουλευτες ΝΔ ΑΝΙΚΑΝΟΙ!! να τους χαιρόμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ama.stisune.tus.papades.sta.janitsa.me.pano.pu.na.grafi.i.makedonia.ine.elliniki.totes.mbori.na.to.kani.to.dromo.o.kulis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι αλλά ο Τζιτζι σκοτώνει τα κουνούπια στον κάμπο των Γιαννιτσών. Τι άλλο ζητάτε; Αχάριστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ήρθε ο Μητσοτάκης στην τελευταία εμφάνιση του πριν τις εκλογές και δεσμεύτηκε για το οδικό δίκτυο, τώρα πάλι από την άρχη. Να δω τώρα αν θα βγείτε στους δρόμους βουλευτές, δημάρχοι και άλλοι να ζήτησετε τα έργα. Άντε μόνο για τα πανηγυριά είστε. Άξιοι της μοίρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανάπτυξη για όλους εκτός της Πέλλας... κορόιδα δεξιοί που πιστεύετε ότι παραμύθι σας λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Κυριάκος είπε ότι δεν είναι ώριμο.
    Δεν είπε ότι δεν θα γίνει.
    Του χρόνου θα πει ότι δεν θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που είναι ο κύριος Καρασμάνης οέο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο τέλειος ψεύτης.να τον χαίρεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑΙ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΨΗΦΗΣΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ .ΦΑΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΛΙΚΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι 3 κύριοι βουλευτές της ΝΔ θα βγουν να κάνουν δήλωση για το τι συμβαίνει με το νόμο και ότι μένει στην απ'έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι δήμαρχοι και οι βουλευτές της Ν.Δ. θα απαντήσουν στον κύριο Μητσοτάκη ή θα το καταπιούν αμάσητο:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα του τρίξουν τα δόντια.Μην νευριάσουν μόνο ,κάνουν υπομονή ,κάνουν .....

      Διαγραφή
  15. Ανώριμο έργο ανώριμοι πολιτικοί εδώ και 45 χρόνια ανώριμοι ψηφοφόροι.....
    Στο τέλος τα εγκαινια θα τα κάνει πολιτικός με.καταληξη Φ στο επίθετο του μιας και για τους υπολοίπους δεν ανήκουμε στα σχέδια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και εξωστρέφειας.......
    Άντε και καλό πανηγύρι μιας μόνο αυτά τα εγκαίνια είστε άξιοι να κάνετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πώς να πάει καλά κάτι σε αυτόν το τόπο όταν γράφονται τέτοια σχόλια . Έλληνες ειμασται μακεδ ίνες όχι κοματοσκυλα.ουτε οι παπάδες φταίνε .όσο για τους πο λοτικούς δε βγαίνουν μόνοι τους.δυστηχως όλοι είναι τα ίδια κακά...ας σταματησουμε να λέμε μια ζωή φταίνε οι πολιτικοί και να κοιτάξουμε όλοι τους εαυτούς μας και να σκεφτούμε που φτάσαμε την Ελλάδα μας.οσο για το Ν.Πελλας ας γίνει κάτι καλό επιτέλους αφορά όλους εμάς που ζούμε εδώ στη καρδιά τις ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στη γη του Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ όλοι χωρίς ταμπέλες για το καλό του Ν.Πελλας πρέπει να φωνάξουμε και να τραβήξουμε τα αυτιά τον τοπικών αρχόντων φτάνουν τα λόγια θέλουμε έργα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.