20.9.19

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στην Έδεσσα


27 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και η Έδεσσα το γιορτάζει μαζί με τους επισκέπτες αλλά και τους μαθητές και σπουδαστές των σχολείων που καλούνται να γνωρίσουν από κοντά τον χώρο του Τουρισμού.

Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού είναι αφιερωμένη στις δουλειές που ανοίγονται σε έναν προορισμό τόσο αυταπασχόλησης όσο και ετεροαπασχόλησης.  Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά τις νέες τεχνολογίες για την βραχυχρόνια μίσθωση τύπου AirBnB, όπως επίσης και τα επαγγέλματα και την εξειδίκευση στον χώρο του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των εμπειριών. Ειδικοί εκπαιδευτές από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και τα εξειδικευμένα στελέχη της Δημοτικής Επιχείρησης Έδεσσας θα μυήσουν στα μυστικά του μαθητές και σπουδαστές ώστε να γνωρίσουν έναν επαγγελματικό χώρο που έχει εξαιρετικό μέλλον στην Ελλάδα και παράλληλα θα γνωρίσουν τις δράσεις και της δραστηριότητες του προορισμού Έδεσσα και Ορεινή Πέλλα. 

Επίσης θα γνωρίσουν από κοντά  την κάρτα πόλης, την Edessa City Card το επιτυχημένο εργαλείο που βοηθά τους επισκέπτες να γνωρίσουν εύκολα και οικονομικά τα αξιοθέατα, τις δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η  Ορεινή Πέλλα με κέντρο την πόλη της Έδεσσας αναπτύσσεται ως ένας σημαντικός προορισμός σε ένα δίκτυο αξιοθεάτων που περιλαμβάνει τους Καταρράκτες της Έδεσσας, το Υπαίθριο Μουσείο Νερού Έδεσσας, το Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας-Καϊμάκτσαλάν, τον Παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου, τα λουτρά Πόζαρ και βέβαια την Πέλλα με τους αρχαιολογικούς και βυζαντινούς θησαυρούς πατρίδα και γενέθλιος τόπος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στόχος είναι σταθερά ο 12μηνος θεματικός τουρισμός κάτι που μπορεί να αποτελεί σχέδιο για κάθε προορισμό της Ελλάδας σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο τουρισμού της πόλης. Όπως τονίζει είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να μας κάνουν επιχειρηματίες και απασχολούμενους στο τουρισμό εντός … 24 ωρών αν δώσουμε ένταση στην τοπική ταυτότητα, χαρακτήρα και προσωπικότητα στο προϊόν με συνδυασμένες υπηρεσίες από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς  όχι μόνο για να λύσουμε προβλήματα αλλά και για να παρέχουμε στους επισκέπτες μας λύσεις που διευκολύνουν την ζωή τους και ταυτόχρονα παράγουν μοναδικές εμπειρίες. Η πρόσκληση είναι ανοικτή για τα σχολεία της Έδεσσας, του Ν.Πέλλας και όχι μόνο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Ελληνικού Τουρισμού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου από τις 10 το πρωί. Η όλη εκδήλωση περιλαμβάνεται στον επίσημο κατάλογο εκδηλώσεων του Παγκόσμιου οργανισμού Τουρισμού. 

Δηλώσεις Συμμετοχής σχολείων / σχολών / ομάδων www.edessacity.gr 
http://wtd.unwto.org/content/edessa-destination-management-tools-tourism-education-jobs-all /   Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center

5 σχόλια:

  1. Μάλιστα.
    Η Έδεσσα ποντάρει στο Καϊμακτσαλάν και στα λουτρά ,και εμείς εδώ κοιμομαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε εσύ χαλάρωσε, κλειστό το έχουν το Καιμακτσαλάν εδώ και χρόνια, και όσοι περνάν από Έδεσσα για λουτρά κατουράν και φεύγουν. Κοιμήσου εσύ στο κρεβατάκι σου γιατί αυτοί κοιμούνται όρθιοι και βγάζουν κανα δελτίο τύπου για να το δείχνει ο ένας στον άλλον και να κάνουν χειραψία μεταξύ τους. Άντε αγόρι μου γιατί από το πολύ ποντάρισμα θα χεστείς στο τάλιρο.

      Διαγραφή
    2. Εκει που εισαι σιγουρα εσενα σε βλεπουν ολοι να κοιμασαι και μαλιστα ορθιος γιατι χρονια κσι ζαμανια εισαι στο απολυτο μηδεν καημενε...Ρε περασαν τα χρονια της λασπουριας κανεις δε σε ακουει Ειμαστε μετα τις εκλογες και τα εργα στον Δημο Εδεσσας δεν σταματουν.Εεεε ο Γιαννου ειναι ασταματητος.Δουλευει και δεν καταλαβαινει σπο ζορια Εχει βαλει μπροστα τις μηχανες να δουλευουν στο φουλ για τα επομενα 4 χρονια.Αντε γεια εχουμε χρονια να τα λεμε

      Διαγραφή
  2. Απο παγκόσμιες μέρες άλλο τίποτα . Από καμιά σοβαρή κίνηση να φέρουμε τουρίστες ξεμείναμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα Γιαννιτσα δεν θελουν τουριστες,γενικα ξενους να μην κινδινευσει να αλωθει ο πολιτισμος [ ανυπαρκτος] της πολης. Δεν θελουν ουτε προσφυγες, λαθρο, διοτι μπορει να μαθουν καλυτερα ελληνικα απο τα παιδια μας και να μας κοροιδευουν! Τα Γιαννιτσα εχουν Δημαρχο ,που γνωριζει να οργανωνει πουλμαν για συλλαλητηρια,αλλα ουτε απο δρομους,ουτε απο πρασινο.,ουτε απο παιδικες χαρες. ΙΚΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ..ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ . ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΔΙΚΟS ΜΟΛΙΣ ΦΕΤΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ WI-FIΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.