Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη με τον υπουργό Κώστα Τσιάρα

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Κώστα Τσιάρα.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και βασικό αντικείμενο αποτέλεσε η ανέγερση νέων δικαστικών μεγάρων στην Έδεσσα και τα Γιαννιτσά, για τα οποία ο Βουλευτής κατέθεσε υπόμνημα όπου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η κατασκευή και των δύο μεγάρων αποτελεί άμεση ανάγκη για το Νομό.
Αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό πως  το σημερινό κτήριο είναι αρκετά παλιό ενώ υπάρχουν προβλήματα με την προσβασιμότητά του, καθώς και την επάρκεια των χώρων του. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, το έργο έχει ενταχθεί σε διαδικασία ΣΔΙΤ και έχει δρομολογηθεί η κατασκευή του, ωστόσο εκκρεμεί η έγκρισή του από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Από την πλευρά του ο Υπουργός ανέφερε πως έχει την πολιτική βούληση να ολοκληρωθεί το έργο με διαδικασία ΣΔΙΤ και για αυτό το λόγο θα δώσει νέα ώθηση στις διαδικασίες οι οποίες είχαν παγώσει, ώστε οι απαραίτητες αποφάσεις να ληφθούν άμεσα.
Αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, κατέστη σαφές στον Υπουργό ότι η σημερινή κατάσταση των δικαστικών υπηρεσιών, εγκατεστημένες σε διάσπαρτα κτήρια  και με ελλείψεις σε βασικούς χώρους όπως Αρχείο, γραφεία κ.α. δυσχεραίνει πολύ τη λειτουργία τους και ταλαιπωρεί άδικα τους πολίτες, τους υπαλλήλους αλλά και τους δικηγόρους της πόλης. Ο Βουλευτής τόνισε επίσης πως για την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Πέλλας έκταση εντός του πρώην στρατοπέδου «ΚΑΨΑΛΗ» και έχει μεταβιβασθεί για τον σκοπό αυτό από το Δήμο στο ΤΑΧΔΙΚ, ενώ έχει εκπονηθεί και σχετική μελέτη. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα η επιτελική του δομή θα προέβαινε στην ανάθεση οικονομοτεχνικής μελέτης ΣΔΙΤ, ενώ είχε ήδη εκπονηθεί τεχνική μελέτη, πάλι μέσω ΣΔΙΤ. Λόγω της ωριμότητας του έργου, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να αναζητήσει χρηματοδότηση, ενώ συμφώνησε πως και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία ΣΔΙΤ είναι ίσως η βέλτιστη.
Τέλος, μετά από πρόσκληση του κ. Βασιλειάδη ο Υπουργός συμφώνησε να επισκεφτεί και τις δύο πόλεις αφενός για να διαπιστώσει ο ίδιος την κατάσταση και τις ανάγκες, αφετέρου για να ανακοινώσει από εκεί την έναρξη των εργασιών ανέγερσης των δύο νέων Μεγάρων.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 σχόλια:

  1. Έλεος χαρτογιακα που συμπεριφέρεσαι λες και είσαι 50 χρόνια βουλευτής και κουραστηκες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…