Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αύξηση κονδυλίων και απόδοση ευθυνών για τα προβλήματα του «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ» ζητά το ΤΕΕ / ΤΚΜ


Αύξηση κονδυλίων για την Κεντρική Μακεδονία και απόδοση ευθυνών για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην έναρξη υποβολής αιτήσεων του Β’ κύκλου του «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ» ζητά, με ανακοίνωσή του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας/ Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ). 
    Συγκεκριμένα το ΤΕΕ/ ΤΚΜ αναφέρει ότι μηχανικοί και πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρούν από χθες στις 12.00 να υποβάλουν αιτήσεις ένταξης στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ οίκον ΙΙ», ωστόσο η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος καθίσταται ουσιαστικά μη διαθέσιμη έπειτα από μία ώρα. Εκτιμά ότι τα προβλήματα του πληροφοριακού συστήματος δεν μπορούν να αποδοθούν στον μεγάλο φόρτο και την «πρωτοφανή» επισκεψιμότητα καθώς, όπως τονίζει, τα ίδια προβλήματα είχαν παρουσιαστεί και στον πρώτο κύκλο του προγράμματος και η επισκεψιμότητα ήταν πλέον προβλέψιμη. 
    "Οι αρμόδιοι έπρεπε να ορίσουν ημερομηνία έναρξης υποδοχής αιτήσεων μόνο εφόσον είχαν διαπιστώσει ότι το πληροφοριακό σύστημα είναι λειτουργικό και βεβαιωμένα έτοιμο για τον φόρτο εργασίας που θα υποδεχθεί" υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα το ΤΕΕ / ΤΚΜ ζητά να διερευνηθούν εξαντλητικά και να αξιολογηθούν οι λόγοι που οδήγησαν, για δεύτερη φορά, στα ίδια προβλήματα, να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους για το φιάσκο. Επιπλέον, αξιολογώντας τον κίνδυνο πολλοί πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας να μείνουν εκτός προγράμματος χωρίς υπαιτιότητα δική τους ή των μηχανικών που τους εξυπηρετούν, ζητά να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αύξηση των διαθέσιμων κονδυλίων του Προγράμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ταυτόχρονα να καθυστερήσει κατά μία ημέρα η έναρξη υποβολής αιτήσεων της επόμενης ομάδας περιφερειών ώστε το σύστημα να παραμείνει διαθέσιμο στην πρώτη ομάδα για μια επιπλέον ημέρα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.