Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι "βιτρίνα" - Η Ελλάδα κυβερνάται από ένα γραφείο»


Η Συνέντευξη που παραχώρησε η Βουλευτής Πέλλας, με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Θεοδώρα Τζάκρη, στην Εφημερίδα "Νέα Σελίδα", την Κυριακή 8/9/19:

- Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα καταφέρει να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους χωρίς να λάβει νέα µέτρα λιτότητας; 
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η έκφραση του πρώτου στην Ευρώπη ιδιωτικού κράτους και με βάση το «ιστορικό» του Κυριάκου Μητσοτάκη έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι οι μόνοι στόχοι που θα πιάσει είναι αυτοί που έχουν θέσει οι χορηγοί και πιστωτές της ΝΔ. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι «βιτρίνα». Η Ελλάδα κυβερνάται από ένα γραφείο.
Είναι σαφές ότι για να πιάσει τους στόχους των χορηγών του θα πλήξει με καίριο τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα και θα αναδιανείμει τα όποια πλεονάσματα του κράτους εις βάρος των αδύναμων. Αυτό έγινε και με τον ΕΝΦΙΑ, όταν έκοψε 10% από τη μείωση των φτωχών για να μειώσει κατά 10% τον ΕΝΦΙΑ των πλουσίων. Δυστυχώς για την Ελλάδα η πολιτική Μητσοτάκη οδηγεί, αναμφίβολα, σε νέο μνημόνιο, αμέσως μόλις καταναλωθεί το «μαξιλάρι» των 35 δις, με το οποίο ο Ελληνικός λαός θωράκισε τη χώρα μας έναντι των αγορών, κατά τη διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Το Σάββατο όμως, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα αποκαλυφθεί σε όλο του το μεγαλείο το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως φάνηκε και από τον στόχο της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, που δεν έθεσε καν στη συνάντησή του με την κυρία Μέρκελ, αλλά και ο πρωτοφανής εμπαιγμός της μεσαίας τάξης από τον ίδιο, που έφτασε στη διακυβέρνηση κραδαίνοντας τη ρομφαία της. 

- Πώς σχολιάζετε τους σχεδιασµούς της κυβέρνησης για αλλαγή του εκλογικού νόµου;
Στη ΝΔ φοβούνται. Φοβούνται τη λαϊκή ετυμηγορία, γι' αυτό τρέχουν πανικόβλητοι να αλλάξουν τον πλέον δημοκρατικό εκλογικό νόμο που εισήγαγε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καθιέρωσε την απλή αναλογική ακριβώς επειδή δεν έχει ηττοπαθή λογική και δεν θεωρεί ότι οι πολίτες ανήκουν σε κάποιο κομματικό κτηματολόγιο. Άλλωστε η απλή αναλογική αποτελούσε επί δεκαετίες τον διακαή πόθο όλων των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας και θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί τα μεγάλα συμφέροντα που στηρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απεχθάνονται όπως «ο διάβολος το λιβάνι». 
Ακόμη περισσότερο, θα πρέπει να αναρωτηθούν για την ηγεσία τους οι ψηφοφόροι και τα μέλη του ΚΙΝ.ΑΛ., το οποίο έχει κάθε λόγο να θέλει την απλή αναλογική, λόγω του αδιαμφισβήτητου κομματικού οφέλους που θα αποκόμιζε από την εφαρμογή του. 
Την απλή αναλογική, την υπαγορεύει πρώτα από όλα η κοινή λογική.  Και γι’ αυτό η κοινωνία θα τιμωρήσει όποιον επιχειρήσει να την καταργήσει.

- Η προσέλκυση νέων επενδύσεων και γενικότερα το κομμάτι της ανάπτυξης αποτέλεσε κεντρικό προεκλογικό μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητική προτεραιότητα τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης της. Με δεδομένη την εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ στον συγκεκριμένο τομέα, θεωρείτε ότι είναι εφικτός στόχος; 

Επειδή έχουν ακουστεί πολλές ανακρίβειες αναφορικά με την ανάπτυξη και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,  είναι χρήσιμο να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους. Η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν η πρώτη και η μόνη κυβέρνηση η οποία αξιοποίησε επαρκώς κάθε διαθέσιμο πόρο προς όφελος όλων των πολιτών και της ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι τυχαίο πως, σύμφωνα με την Κομισιόν, η Ελλάδα παραμένει, για τρίτη συνεχή χρονιά, πρώτη χώρα σε επενδύσεις από πόρους του σχεδίου Γιούνκερ, βάσει των τελευταίων στοιχείων του Ιουλίου 2019. Η συνολική χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα, για το διάστημα αυτό, ανήλθε  σε 2,7 δις ευρώ, τα οποία μοχλεύουν 12,1 δις ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις, μόνο κατά τα έτη 2016-2017, ξεπέρασαν τα 5,7 δις ευρώ. 
Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς και όχι πυροτεχνήματα, όπως τα προεκλογικά τσιτάτα του κ. Μητσοτάκη. Τη ΝΔ δεν την ενδιαφέρουν οι επενδύσεις, αλλά οι διευθετήσεις που εξυπηρετούν τους λίγους και ισχυρούς. Παραδίδει άνευ όρων τη Χαλκιδική στην El Dorado Gold, αδιαφορώντας για τις περιβαλλοντικές συνέπειες. 
Σαν να μην έφτανε αυτό, τα εντεταλμένα εταιρικά στελέχη που στελεχώνουν την κυβέρνηση εκτελούν το σχέδιο λεηλασίας του Ελληνικού. Μια λεηλασία την οποία παρουσιάζουν ως ευεργεσία, αλλά είναι φαεινότερη κι από τους τεράστιους ουρανοξύστες με τους οποίους σκοπεύουν να κρύψουν, μια για πάντα, τη θάλασσα από τους κατοίκους της περιοχής.

- Τι είδους αντιπολίτευση θεωρείτε ότι πρέπει να ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση;  
Είναι ξεκάθαρο, ότι η λαϊκή εντολή που έλαβε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ως αντιπολίτευση στις εκλογές της 7ης Ιουλίου είναι η αυστηρή εποπτεία και διαφύλαξη των κεκτημένων της κοινωνίας που, ένα χρόνο πριν, ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε ενωμένη από τα μνημόνια. Χώρος για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υπάρχει μόνο για την άσκηση δημιουργικής προγραμματικής αντιπολίτευσης και όχι για θεατρινισμούς και στείρες αρνήσεις. Και αυτό επιβεβαιώνεται ήδη στους δύο μήνες που έχουν παρέλθει. Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχασαν τις εκλογές από μία πρωτοφανή, για τα ιστορικά δεδομένα, ενοποίηση του χώρου από την άκρα δεξιά έως και τις παρυφές του «εκσυγχρονιστικού» ΚΙΝ.ΑΛ. Δεν είναι τυχαίο, ότι πρώτος σε δημοφιλία υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδείχθηκε σε έρευνα των προηγούμενων ημερών ο κύριος Χρυσοχοϊδης και δεύτερος ο κύριος Γεωργιάδης. Αν ενώσετε αυτά τα δύο ονόματα με μία νοητή γραμμή, θα μπορέσετε να αντιληφθείτε το μέγεθος της ετερόκλητης πανστρατιάς που επιδίωξε και πέτυχε, με τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων, την προσωρινή απομάκρυνση του Αλέξη Τσίπρα από το «τιμόνι» διακυβέρνησης της χώρας. Έτσι λοιπόν, αυτή η συμμαχία πρέπει να αντιμετωπιστεί με τους όρους που της αρμόζουν. Διαφάνεια και αλήθεια. Αυτά θα είναι τα όπλα μας στην αντιπολίτευση, με αυτά θα πορευτούμε και με αυτά θα έρθουμε σύντομα, ξανά, να σώσουμε τη χώρα για δεύτερη φορά από την καταστροφική, όπως πολύ σύντομα θα αποδειχθεί,  διακυβέρνηση Μητσοτάκη.

- Το κόμμα βρίσκεται σε διεργασίες για τον περιβόητο “μετασχηματισμό” του. Πως πιστεύετε ότι μπορεί να επιτευχθεί αυτό και πως κρίνετε τις μέχρι σήμερα κινήσεις;  
Δε χωρά καμία αμφιβολία. Το 31,5% των πολιτών ανέδειξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τον Αλέξη Τσίπρα σε κυρίαρχους του προοδευτικού πόλου. Οι 1.800.000 συμπολίτες μας, που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στις δυνάμεις της συντήρησης και του τοξικού νεοφιλελευθερισμού, μας φέρνουν όλους προ των ευθυνών μας. Είναι χρέος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να αλλάξει, για να εμπνεύσει και να εκφράσει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και μαζί τους να επανέλθει στη διακυβέρνηση της χώρας, προτού η ζημιά που φαίνεται να προκαλεί η ακροδεξιά «νεοφιλελεύθερη» κυβέρνηση Μητσοτάκη γίνει μη αναστρέψιμη.
Ο «μετασχηματισμός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαίος για να διαλυθεί ο δεξιός εσμός που λυμαίνεται τη χώρα.
Είμαι πεπεισμένη, πως οι κινήσεις της ηγεσίας του κόμματος κινούνται προς την πρόσφορη κατεύθυνση της πλατιάς απεύθυνσης και της γόνιμης διεύρυνσης και συμπόρευσης με όλους τους πολίτες της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς που αναζητούν πολιτική έκφραση. 

- Κάποιοι, όπως ο γραμματέας του κόμματος, καταγγέλλουν επιχείρηση κηδεμόνευσης της Αριστεράς μέσα από αυτές τις διαδικασίες «ανοίγματος» ενόψει συνεδρίου. Ποιο είναι το σχόλιο σας; 
Δεν νομίζω ότι ο κύριος Σκουρλέτης αναφέρονταν σε πρόσωπα εντός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ή της Προοδευτικής Συμμαχίας, αλλά σε κάποια ΜΜΕ που του άσκησαν κριτική. Σε κάθε περίπτωση, όπως επιχειρείται μέσα από το άνοιγμα, ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. - Προοδευτική Συμμαχία θα εξελιχθεί σε ένα πραγματικά ανοιχτό, προοδευτικό, δημοκρατικό κόμμα που θα προσελκύει δυνάμεις από όλο το ζωτικό πολιτικό χώρο που φτάνει από το Κέντρο ως την Αριστερά. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πάει να αντιστοιχηθεί κομματικά με τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που τον στηρίζουν, πάει να εξελιχθεί και όχι να καταργηθεί, να μεγαλώσει κι όχι να μικρύνει. Κι αυτό είναι ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που έχει Γραμματέα της τον κ. Σκουρλέτη και της Πολιτικής Γραμματείας. Είναι περιττές λοιπόν οι όποιες προβοκάτσιες πάνω σε αυτό, καθώς και τα όποια Fake news. 
Τώρα αν κάποιοι «κουμανταδόροι και καλοθελητές»,  που είχαν «προβλέψει» τη διάλυση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «στα εξ ων συνετέθη», αλλά δεν τους έκανε ο ελληνικός λαός τη χάρη,  επιχειρήσουν να οικειοποιηθούν, να κατευθύνουν ή να «πατρονάρουν» κομμάτια του πολιτικού κεφαλαίου της μεγάλης αριστερής και κεντροαριστερής πτέρυγας, να γνωρίζουν ότι  «έχουν γνώση οι φύλακες». Δε θα τους επιτραπεί η νόθευση του αγνού και αμιγούς πολιτικού «μείγματος» που έχει προκύψει από τη βούληση ανήσυχων και ανιδιοτελών πολιτών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Κυβερνιεται απο το γραφειο του Βαγγελη Μαρινακη: Που ηταν οι Μακεδονομαχοι τους εχθες απο το συλλαλητηριο της ΔΕΘ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΤΟΡΚΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΓΝΌ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ(ΣΤΟ ΟΠΟΊΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΆΝΕΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ)ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΤΕΛΈΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(ΟΠΩΣ ΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΥ) ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ,ΤΏΡΑ ΠΟΥ ΕΊΣΑΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΊ ΈΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΌΣ ΓΥΡΊΣΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mπορεις ακόμα να ενταχθεις,, τελείωσαν οι μεταγραφές αλλά σαν ελεύθερη μπορείς να πας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΣΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΨΗΦΙΣΕΙ.
    ΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Κ.Λ.Π.
    ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ, ΘΗΤΕΥΣΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ, ΕΚΕΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΗ Η ΠΙΚΡΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΝΟΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΝΕΟ ΑΛΜΑ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ Ν.Δ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πικρία που βγήκε πρώτη στον νόμο????? Δεν νομίζω κύριε που τελικά καταλαβαίνω οτι έχετε λίγοοοο χάσει τον μπόυσουλα.

      Διαγραφή
  5. Αμιγές πολιτικό "μείγμα" ο ΣΥΡΙΖΑΣ. Το μείγμα μπορεί να είναι αμιγές;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ με το ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα κυβερνούσε ο λαός. Λίγη ντροπή δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ανιδεε απλά την κυβερνούσαν για τον λαό όχι για τους λίγους ασχετε

      Διαγραφή
    2. By the people
      For the oeople..
      Μήπως ειχαμε πρωθυπουργό την μετεμψύχωση του Α Λίνκολν και όχι του τσε?

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.