Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες-σοκ: Βούλγαροι διακινητές έγδυσαν πρόσφυγες και τους παράτησαν στα σύνορα με την Ελλάδα


Σχεδόν γυμνούς, φορώντας μόνο τα εσώρουχά τους, παράτησαν πρόσφυγες και μετανάστες στο Ορμένιο, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, Βούλγαροι διακινητές.
Σύμφωνα με το parallaximag.gr, που δημοσιεύει και το σχετικό φωτογραφικό υλικό, το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα. «Οι άνθρωποι με το που πατήσουν σε ελληνικό έδαφος το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να ψάξουν για μια σακούλα προκειμένου να κρύψουν τη γύμνια τους. Τα ψωμιά που κρατάνε στα χέρια τους τα έχουν πάρει από τους Έλληνες κατοίκους του Ορμενίου», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα.
Πρόκειται για μία διαδρομή προς την Ελλάδα στο άνοιγμα της οποίας φέρεται να συντέλεσε -σύμφωνα πάντα με το parallaximag.gr, η αναστολή λειτουργίας του Ελληνικού Φυλακίου 30 στην περιοχή.
Σημειώνεται ότι κατά καιρούς έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες για βίαιες επαναπροωθήσεις στον Έβρο, από την Ελληνική προς την Τουρκική πλευρά του ποταμού, με χρήση βίας από μαυροντυμένους ένστολους χωρίς διακριτικά. Στις καταγγελίες γινόταν συχνά λόγος για αφαίρεση όλων των ενδυμάτων και υπαρχόντων των προσφύγων και μεταναστών, ώστε να μην μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μία τακτική που όπως φαίνεται -και σύμφωνα πάντα με το σχετικό δημοσίευμα- ακολουθούν και οι δουλέμποροι της γειτονικής Βουλγαρίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.