Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Είμαι με τον Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών"!


Άρθρο του Ιγνάτη Καραπαναγιώτη

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά εγώ είμαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών»! Μου αρέσει ο τρόπος που άλλαξε άρδην τη θέση της Ν.Δ. για το «Μακεδονικό». 

Έλεγε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προδοτική, αλλά τώρα ορκίζονται ότι θα την τηρήσουν και ομολογούν πως θα την «τιμήσουν». Πολύ σωστά γιατί η «συμφωνία των Πρεσπών» ήταν κέντημα που το πέτυχε ο Νίκος Κοτζιάς και ο Αλέξης Τσίπρας. Πλήρωσαν όμως το «πολιτικό κόστος». Σημασία έχει ότι ο Μητσοτάκης (μαζί με το Σαμαρά) κατάφεραν να κεφαλαιοποιήσουν την (υποκριτική και μικροκομματική είναι αλήθεια) στάση τους, κερδίζοντας τις εκλογές της 7-7-2019.

Ο κ. Μητσοτάκης προχθές συναντήθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ και του τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο επιβεβαίωσε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο την αλλαγή της θέσης του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας τη δήλωση της αδερφής του, Ντόρας Μπακογιάννη, ότι «όχι μόνο θα τηρήσουν αλλά και θα τιμήσουν τη Συμφωνία». 

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ξεκάθαρα ότι θα τηρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ξέχασε ότι το κόμμα του εν χορώ αποκαλούσε τη Συμφωνία «επιζήμια», «προδοτική», ξέχασε το νερό που έριχνε επί ένα χρόνο στο μύλο των ακροδεξιών. Τώρα θα τηρήσει και θα τιμήσει τη Συμφωνία. Πολύ σωστά! 

Θα πρότεινα να μελετήσουν την υπέροχη συμφωνία των Πρεσπών τόσο τα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης όσο και οι διάφοροι σύλλογοι, που χωρίς να μελετήσουν ή να αποκτήσουν γνώση του τι περιλαμβάνει η συμφωνία, που υποχρέωσε ένα άλλο κράτος να αλλάξει όνομα, να παραδεχθεί ότι εδώ και 28 χρόνια πλαστογραφούσε την ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας και στο εξής θα αναφέρουν ότι οι Βουκεφάλες και τ΄ αγάλματα του  Μεγάλου Αλεξάνδρου που έστησαν όλα αυτά τα χρόνια, θα ξηλωθούν ή θα αναφέρουν από κάτω ευκρινώς ότι αφορούν την αρχαία ελληνική ιστορία κλπ κλπ. 

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στον Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ ότι «δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις στο ζήτημα των εμπορικών σημάτων». Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά, ακριβώς χάρη στη Συμφωνία των Πρεσπών, οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους, τα οποία καπηλεύονταν τόσα χρόνια εταιρίες από την Βόρεια Μακεδονία, (την ΠΓΔΜ μέχρι πρόσφατα), αλλά αυτό δεν το είπε ο κ. Μητσοτάκης. Και γιατί να το πει, χαζός είναι;

Με λίγα λόγια, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις σε μία διαδικασία που κατάφερε να καθιερώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ χαίρομαι με την παρότρυνση του κ. Μητσοτάκη στον κ. Ζάεφ. Ανησυχώ μόνο για ένα πράγμα: Μήπως οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη, που δεν έχουν αντιληφθεί την αλλαγή στάσης, καθυστερήσουν την εφαρμογή της εξαιρετικά επωφελούς για τη χώρα συμφωνίας των Πρεσπών. Μαθαίνω ότι από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση της ΝΔ, η αρμόδια Επιτροπή που ελέγχει το ζήτημα των εμπορικών σημάτων δεν έχει συνεδριάσει, κι αυτό δεν είναι καθόλου σοφό, ούτε βέβαια συνιστά «επιτελικό κράτος»!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Υπέροχε κ. Καραπαναγιώτη, Μακεδονικό δεν υπάρχει, υπάρχει Σκοπιανό. Ζείτε ακομα στα πλαίσια του εμφυλίου, στα 1949. Και επειδή τα είπε ο Μητσοτάκης αυτό σας απαλλάσσει από το έγκλημα; Άλλωστε τα ίδια μυαλά έχετε με την Ντόρα Μητσοτάκη Μπακογιαννη Κουβελου. Μου θυμίζεις μια παροιμία σοφή: θέλει η... Ντορα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολυ ωραια τα λεει ο Καραπαναγιωτης . Αυτη ειναι αληθεια,αλλα εσεις οι ακροδεξιοι, με λειτουργικο αναλφαβητισμο ,τοσο μπορειτε να καταλαβετε. Την επομενη φορα μη ξεχασετε να κανετε συλλαλητηριο και για την Θρακη! " η θρακη ειναι μια και ελληνικη". Μηπως φοβηθει ο Ερντογαν και σας δωσει πισω την Κων\πολη!

      Διαγραφή
  2. ιγνάτη ασχολήσου λίγο με τα του Δήμου Σκύδρας που υπηρετείς και άσε τις αμπελοσοφίες .αν έδειχνες τέτοιο ζήλο και για τον Δήμο .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είναι οι οι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ του KARATZOVA που πριν ένα χρόνο , όποιον συμφωνούσε με την συμφωνία των Πρεσπών τον αποκαλούσαν με μεγάλη ευκολία ανθέλληνα και ΠΡΟΔΟΤΗ; Μήπως τώρα έγινε η δουλειά τους ; Η Ν. Δ. έγινε κυβέρνηση; Οσο για τους υπόλοιπους τους διαχειρίζεται το σύστημα όπως θέλει κάθε φορά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "κέντημα" και υπέροχη η συμφωνία των Πρεσπών κατά τον κ.Ιγνατη, συμφωνία αποτέλεσμα συμβιβασμών δηλώνει την ίδια ημέρα ο αρχηγός του από τα Σκόπια....ποιον να πιστέψω τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι δεν ζητούσες να κάνουμε πόλεμο για να επιβάλλεις τους όρους σου και να μην κάνεις συμβιβασμούς.Εμπρός τώρα πόλεμο με την Τουρκία!!!Εχεις κότσια ;;; ή μόνο εύκολα σχόλια στα bloggs.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.