Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι νέοι πρόεδροι και τα νέα ΔΣ σε Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές του Δήμου Πέλλας


Στους ορισμούς νέων Διοικητικών Συμβουλίων στα Νομικά Πρόσωπα και σε ορισμούς μελών των Επιτροπών, προχώρησε στην σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας. 
Να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση είχε διακοπεί την περασμένη Τρίτη και συνεχίστηκε σήμερα Παρασκευή μετά από τις αντεγκλήσεις και την αδιέξοδη συζήτηση για την ερμηνεία του νέου νόμου και της σχετικής εγκυκλίου σχετικά με τον ορισμό προσώπων στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων που προβλέπει τα 3/5 των μελών (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου του ΔΣ με τους αναπληρωτές τους) να υποδεικνύονται από τον Δήμαρχο. Η διαφωνία είχε σημειωθεί για τον ορισμό των μελών της μειοψηφίας στην ΔΕΥΑΠ.


Δ.Ε.Υ.Α.Π.
Μετά από πρόταση του Δημάρχου Γρηγορίου Στάμκου στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πέλλας (ΔΕΥΑΠ) νέος πρόεδρος ορίσθηκε ο Γεώργος Τόσιος
Τα μέλη έχουν ως εξής: Από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου: Καραφυλιάς Ανδρέας, Ανδρεάδης Γεώργιος, Φωκάς Ιωάννης, Παναγιωτίδης Μιχάλης (Δημοτικοί Σύμβουλοι). 
Από την παράταξη του Στάθη Καστερίδη: Αμπεριάδης Νικόλαος
Από την παράταξη του Ηλία Θεοδωρίδη: Στεργίου Γεώργιος
Οι δύο δημότες (λαϊκά μέλη) που θα συμμετέχουν στο Δ.Σ. είναι ο Τσίτσος Νικόλαος και ο Ξανθόπουλος Γεώργιος, οι οποίοι προτάθηκαν από την αντιπολίτευση και ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. 
Εκπρόσωπος των εργαζομένων είναι ο Κυριάκος  Χαριτίδης. Απομένει ο ορισμός του εκπροσώπου από τον κοινωνικό φορέα, ο οποίος ψηφίστηκε από την πλειοψηφία του δημ. συμβουλίου να είναι το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον ορισμό των δημοτών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ, όπως προαναφέρθηκε, εκλέχθηκαν τα πρόσωπα που προτάθηκαν από την αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου. Ως εκ τούτου την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΕΥΑΠ δεν την έχει η παράταξη του δημάρχου κ Στάμκου, ο οποίος επισήμανε ότι, σύμφωνα με το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, οι δύο δημότες έπρεπε να προταθούν από την πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη και δεν έπρεπε να μπουν στην ψηφοφορία. Για αυτό, όπως είπε, προτίθεται να προσβάλει στα αρμόδια όργανα την παραπάνω απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πέλλας.

ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π), νέος πρόεδρος του Δ.Σ., μετά από πρόταση του Δημάρχου, αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Επιτροπάκης
Τα μέλη έχουν ως εξής:
Από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου: Ζαφειρίου Ιωάννα, Πασσαλής Χρήστος (δημοτικοί σύμβουλοι), Λάζου Γεωργία, Κετίκογλου Γιάννης, Λούσπα Ερασμία, Απόστολος Ασλανίδης, (δημότες). 
Από την παράταξη του Στάθη Καστερίδη: Χριστοφορίδης Δημήτριος
Από την παράταξη του Θόδωρου Θεοδωρίδη: Στεφανίδης Αναστάσιος
Αναμένεται ο ορισμός του μέλους που θα εκπροσωπήσει στο Δ.Σ. τον φορέα (μετά από πρόταση της Ολυμπίας Παπαδοπούλου το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών) 
Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων, που ψηφίστηκε από την Γενική τους συνέλευση, θα είναι η Άννα Μαρία Σαββίδου.


ΚΕ.Κ.Α.Π.Π.Α.
Στο Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Πέλλας (ΚΕΚΑΠΠΑ), νέος πρόεδρος θα είναι ο Νίκος Βαλνάρης. Τα μέλη έχουν ως εξής:
Από την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου: Σαμόπουλος Νικόλαος, Τόσιος Γεώργιος, Στεργιούλας Δημήτριος, (Δημοτικοί Σύμβουλοι), Χαχούδη Μαρία, Μυστακίδου Ειρήνη, Παπαδόπουλος Γεώργιος, Μακρίδου Άννα (Δημότες). 
Από την παράταξη του Στάθη Καστερίδη: Παπαδοπούλου Κυριακή
Από την παράταξη του Θόδωρου Θεοδωρίδη: Τανάσκος Αντώνιος 
Αναμένεται ο ορισμός του μέλους που θα εκπροσωπήσει στο Δ.Σ. τους εργαζομένους οι οποίοι δεν αποφάσισαν σχετικά, καθώς στη Γενική Συνέλευσή τους δεν τέθηκε καμία υποψηφιότητα.

Επιτροπές
Στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πέλλας, πρόεδρος αναλαμβάνει η Ιωάννα Ζαφειρίου.


Στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Πέλλας πρόεδρος ορίσθηκε ο Κώστας Μπαλτζίδης.
Στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας πρόεδρος θα είναι ο Σερραϊδης Πέτρος.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. πολύ καλές και έξυπνες κινήσεις από τον δήμαρχο για τις θέσεις των προέδρων , σε αντίθεση με αυτές των αντιδημάρχων.Το ποιο πιθανόν βέβαια είναι να ξεπληρώνει γραμμάτια σε ορισμένους αντι.
    Τόσιος - δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή.
    Επιτροπάκης - η έκπληξη, δεν περίμενε κανείς κάτι τέτοιο όμως του ταιριάζει η θέση(οτι πρέπει για δημόσιες σχέσεις).
    Βαλνάρης - Αστο. ϊσως ο ποιο ικανός να μπει παντού αλλά μάλλον δεν είναι σε αυτούς που γουστάρει ο Major γι αυτό και τον έχει εκεί.Ακούω και διαβάζω καλά λόγια ,θα φανεί αν έχει διάρκεια.
    Ζαφειρίου - Στο κομμάτι που ξέρει και τα καταφέρνει καλά ,αλλά γιατί δεν την δοκιμάζει και κάπου αλλού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΈΞΥΠΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΚΑ ΜΕΣΑ . ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΕΒΓΑΛΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ

      Διαγραφή
  2. Φάκας εκτός σχήματος???? μέγα λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.