Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη με τον ΓΓ υποδομών Γ. Καραγιάννη (φωτο)


Συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, παρουσία και αρκετών υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών. Η πρωτοβουλία για τη συνάντηση ανήκει στο Βουλευτή ο οποίος ζήτησε και ενημερώθηκε για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν έργα υποδομών στο Νομό Πέλλας.

Αναφορικά με το μεγάλο έργο σύνδεσης του νομού με την πρωτεύουσα της Βορείου Ελλάδος, τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Χαλκηδόνα-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Όρια Νομού Φλώρινας (Εθνικός οδικός άξονας – ΕΟ2), συζητήθηκε η πορεία και η μελετητική του ωριμότητα. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το οδικό τμήμα «Παράκαμψη Γιαννιτσών (Παραλίμνη μέχρι Μελίσσι) και Παράκαμψη Χαλκηδόνας», ωστόσο χρειάζονται επικαιροποίηση. Για το τμήμα Μαυροβούνι-Έδεσσα δρομολογείται άμεσα η ολοκλήρωση της μελέτης, ενώ για το τμήμα Έδεσσα-Όρια Νομού Φλώρινας, το οποίο έχει μείνει αρκετά πίσω μελετητικά, εκφράστηκε η πολιτική βούληση οι όποιες εκκρεμότητες να κλείσουν το συντομότερο δυνατό. Από πλευράς Υπουργείου, αναφέρθηκε επίσης πως σχεδιάζεται το έργο να χαρακτηριστεί εθνικής σημασίας και συνεπώς να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για ολοκλήρωση των απαραίτητων απαλλοτριώσεων. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε και το ενδιαφέρον τόσο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού για το έργο. Ο Βουλευτής τόνισε πως το έργο αυτό θα συμβάλει στην άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Πέλλας και παράλληλα θα δώσει εξωστρέφεια στις παραγωγικές ικανότητες του Νομού μας. 

Ένα δεύτερο ζήτημα που έθεσε ο Βουλευτής είναι αυτό της σύνδεσης του Νομού με την Εγνατία Οδό. Τόνισε πως σήμερα η σύνδεση πραγματοποιείται από το υφιστάμενο οδικό δίκτυο, το οποίο παρουσιάζει πεπαλαιωμένα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται για την πλήρη εξυπηρέτηση του κυκλοφοριακού φόρτου (επιβατικού & εμπορικού) και έθεσε το ζήτημα του άτυπου κάθετου άξονα Βέροιας-Νάουσας-Σκύδρας. Αναφορικά με το περίπου 18χμ οδικό τμήμα Νάουσα-Σκύδρα οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως παρουσιάζει πλήρη μελετητική ωριμότητα και εξετάζονται από πλευράς Υπουργείου οι εκκρεμότητες, ώστε να φτάσει στο στάδιο της τελικής χρηματοδότησής του.

Τέλος, σε συνέχεια και της πρόσφατης συνάντησης του Βουλευτή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, συζητήθηκε το έργο κατασκευής νέων Δικαστικών Μεγάρων στις πόλεις της Έδεσσας και των Γιαννιτσών. Για την Έδεσσα, το έργο είναι ήδη χαρακτηρισμένο ως ΣΔΙΤ, αναμένονται από πλευράς Υπουργείου διευκρινήσεις και δρομολογείται νέα σύγκλιση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ. Για τα Γιαννιτσά, ενώ υπάρχει παραχώρηση από το Δήμο οικοπέδου στο πρώην στρατόπεδο «ΚΑΨΑΛΗ», το έργο έχει μείνει αρκετά πίσω. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέλαβαν να ολοκληρωθεί από πλευράς τους όποια εκκρεμότητα υπάρχει , ώστε να είναι ώριμο και έπειτα να εξεταστεί ο τρόπος χρηματοδότησής του. 

Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή τους, ο Βουλευτής δήλωσε πως η Πέλλα έχει μείνει αρκετά πίσω σε υποδομές παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει χορτάσει από υποσχέσεις. Ήρθε η ώρα για τα μεγάλα αυτά έργα υποδομής του Νομού να λέμε λιγότερα και να πράττουμε περισσότερα. Είναι κοινή παραδοχή άλλωστε ότι χρήζουν άμεσης προτεραιότητας. Συνεπώς, ήρθε η ώρα να συντονιστούμε για το καλό του Νομού και των κατοίκων του. Ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Καραγιάννη και ανανέωσαν το ραντεβού τους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Παλιομοδιτικες συνταγές χωρίς ουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια και στους πολίτες της Πέλλας που τον εκλέξανε!!!ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ υπήρχε παρελθόν με γιαννου και σταμκο!! Άσε μας ρε μεγάλε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά πριν από ένα μήνα τα ίδια δεν έγραφες.
    Απαλαχτηκαμε απο τις παπαριες του άλλου,έχουμε τωρα τον αντικαταστάτη του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπουργος ο Καραμανλής που διαχειρίζεται το θέμα και συ πας και συνομιλεις με το Γενικό Γραμματέα! Πας καλά; και το κυριότερο θα πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη μέσω Βέροιας, ενώ ξερεις οτι δεν υπάρχουν λεφτά Για τον δρόμο Έδεσσα Θεσσαλονίκη; Τι να σου πω! για αυτό ο τόπος πάει κατά διαόλου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.