Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το νέο προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Περιφ. Κεντρ. Μακεδονίας

Ολοκληρώθηκαν πριν από λίγη ώρα οι διαδικασίες για την ανάδειξη τόσο του νέου προεδρείου του συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και της Οικονομικής Επιτροπής.

Με ευρεία συναίνεση κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου αποφασίστηκε να είναι νέος πρόεδρος του οργάνου, ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, τον οποίο πρότεινε η πλειοψηφούσα παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο Μανόλης Λαμτζίδης, τον οποίο πρότεινε η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του Χρήστου Γιαννούλη «Κοιτάμε Μπροστά» και τη θέση του γραμματέα ο Χρήστος Τζιουβάρας από τη παράταξη του Χρήστου Παπαστεργίου, «Πράξεις».

Αναφερόμενος στον κ.Καρακωστάνογλου ο Απόστολος Τζιτζικώστας πλαισίωσε την πρόταση για την υποψηφιότητα του, λέγοντας: «Είναι ένας άνθρωπος με σημαντική πορεία που χαίρει της εκτίμησης των πολιτών και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Καθηγητής της νομικής σχολής του ΑΠΘ, γνωρίζει πολύ καλά τη νομική που χρειάζεται για τη θέση αυτή, όσο λίγοι. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή μας για τη θέση του προέδρου και πιστεύω ότι θα λειτουργήσει , όχι ως εκπρόσωπος της παράταξης μας, της «Αλληλεγγύης», αλλά ως πρόεδρος όλου του περιφερειακού συμβουλίου και όλων των παρατάξεων».

Με αφορμή την έναρξη της νέας θητείας, ο κ.Τζιτζικώστας καλωσόρισε τους εκπροσώπους των εννέα παρατάξεων στο νέο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με όλους εσάς θα περάσουμε πολλές ώρες τα επόμενα τέσσερα χρόνια που θα είμαστε εδώ. Θέλω να ξέρετε ότι και σε αυτή τη θητεία η διοίκηση θα συνεργαστεί με όλους σας γιατί στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε σε πνεύμα ομόνοιας, συνεργασίας και συναίνεσης. Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε κοινή συνισταμένη, γιατί ο ρόλος μας είναι να είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των πολιτών. Σας θέλουμε συμμάχους και όχι αντιπάλους σε αυτή τη νέα διαδρομή. Εύχομαι όλοι να δείξουμε τον καλύτερο αυτό μας και να δείξουμε αποτελεσματικό έργο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δύο εκατομμυρίων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Γιαννούλης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης «Κοιτάμε Μπροστά» επεσήμανε την ανάγκη το νέο προεδρείο «να θεραπεύσει την έλλειψη απαρτίας γιατί στην προηγούμενη θητεία, κάποιοι δεν εμφανίστηκαν ποτέ». Πρότεινε ακόμη να γίνεται μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού συμβουλίου, είτε μέσω τηλεόρασης είτε του διαδικτύου.

Το λόγο πήρε και ο Χρήστος Παπαστεργίου από την παράταξη «Πράξεις» για να επισημάνει τη διάθεση συνεργασίας αλλά και το δικαίωμα στην κριτική και την παρατήρηση.

Σε ό,τι αφορά την οικονομική επιτροπή, από την πλειοψηφούσα παράταξη «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα, εξελέγησαν έξι τακτικά μέλη και έξι αναπληρωματικά.

Η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη, εξέλεξε δυο μέλη, ένα τακτικό και ένα αναπληρωματικό, ενώ τον ίδιο αριθμό μελών εξέλεξαν και οι παρατάξεις «Πράξεις για τη Μακεδονία» με επικεφαλής το Χρήστο Παπαστεργίου, «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής το Σωτήρη Αβραμόπουλο και η Ελληνική Αυγή» με επικεφαλής το Νίκο Χρυσομάλλη. 

Αναλυτικά τα ονόματα των εκλεγμένων στην οικονομική επιτροπή είναι τα εξής:

Από την παράταξη της «Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον Απόστολο Τζιτζικώστα, τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Μαρία Δερμετζοπούλου, Πέτρος Ζέρζης, Αικατερίνη Ζωγράφου, Παντελής Καζαντζίδης, Κωνσταντίνος Κούης και Απόστολος Τζόβας.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι: Σωκράτης Δώρης, Αθανάσιος Κίκης, Αθανάσιος Μαλλιάρας, Απόστολος Νεστρόπουλος, Νίκος Τζόλλας, και Αναστασία Σωτηριάδου.

Από την παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» του Χρήστου Γιαννούλη, τακτικό μέλος εκλέχθηκε η Δήμητρα Θωμά και αναπληρωματικό ο Μιχάλης Βιδιαδάκης.

Από την παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» του Χρήστου Παπαστεργίου εκλέχθηκε τακτικό μέλος στην Επιτροπή ο Γιώργος Τρελλόπουλος και αναπληρωματικό ο Χρήστος Κούτρας.

Από την παράταξη της «Λαϊκή Συσπείρωση» του Σωτήρη Αβραμόπουλου, τακτικό μέλος εξελέγη ο Ιωάννης Τσεχελίδης και αναπληρωματικό ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης.

Από την παράταξη «Ελληνική Αυγή» του Νίκου Χρυσομάλλη, τακτικό μέλος εκλέχθηκε ο Νίκος Χρυσομάλλης και αναπληρωματικό ο Άγγελος Αγγελίδης.

Σημειώνεται ότι πρόεδρος στην οικονομική επιτροπή αναμένεται να τοποθετηθεί ο νέος αντιπεριφερειάρχης οικονομικών που θα οριστεί τις επόμενες μέρες. 

ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…