Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμήθηκε ο προστάτης των αγροτών στο Άσπρο Σκύδρας (φωτο)


Με ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος, Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η μνήμη του προστάτη των αγροτών, αγίου μάρτυρος Φωκά του Κηπουρού, στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό στο Άσπρο Σκύδρας.
Την παραμονή (21/9) τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός με προεξάρχοντα τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σκύδρας Αρχιμ. Αντώνιο Κορέστη και την συμμετοχή κληρικών της περιοχής. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Γαβριήλ Τσολάκης, προϊστάμενος του ιερού ναού Γεννήσεως του Κυρίου Κρύας Βρύσης. Παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ι. Τζαμτζής και οι βουλευτές Πέλλας κ. Δ. Σταμενίτης και κα Θ. Τζάκρη.

Την επομένη (22/9) τελέσθηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Παντελεήμονος Καραλάζου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο. Προ της απολύσεως ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου, καθώς και οπωροκηπευτικά, τα οποία προσκομίστηκαν από γεωργούς του χωριού και προσφέρθηκαν ως ευλογία στους πιστούς.
Παρέστησαν η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον μοναδικό ιερό ναό αφιερωμένο στον άγιο Φωκά σε όλη την Ι. Μητρόπολη.







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.