Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάλεσμα Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ


Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων πραγματοποίησε συνεδρίαση την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στην Λάρισα όπου συζητήθηκαν τα οξυμμένα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων. Αποφασίστηκε διευρυμένη συνεδρίαση της Γραμματείας στο τέλος του μήνα με συμμετοχή εκπροσώπων από κάθε Νομό της χώρας όπου θα αποφασιστεί πρόγραμμα συνεδριάσεων, συσκέψεων και αγωνιστικών δράσεων ως τέλος του χρόνου.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων απευθύνει αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα στις Ομοσπονδίες, Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα να συμμετέχουν μαζικά στο μεγάλο συλλαλητήριο ενόψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6μμ στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ενώνουμε την φωνή μας με τα εργατικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, γυναικών και νεολαίας διεκδικώντας το δικαίωμα μας να ζήσουμε μια ζωή που θα βάζει σε προτεραιότητα την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας, θα πληρώνεται ο μόχθος και ο ιδρώτας μας, θα επιβιώσουν οι οικογένειες μας.

· Η ΝΔ με την ανάδειξη της σε κυβέρνηση συνεχίζει στα βήματα της προηγούμενης κυβέρνησης. Με συνέπεια εφαρμόζει την ΚΑΠ που με την επόμενη αναθεώρηση θα γίνει ακόμη χειρότερη και στόχο έχει να εξασφαλίζει την κερδοφορία των πολυεθνικών εταιρειών και να υπηρετεί τον ανταγωνισμό τους σε βάρος μας.

· Τα προϊόντα συνεχίζουν να πουλιούνται σε εξευτελιστικές τιμές χαμηλότερες και από τις περυσινές. Την ίδια στιγμή βεβαίως φτάνουν στην λαϊκή κατανάλωση πολλαπλάσιες φορές ακριβότερα και έτσι μια χούφτα βιομηχάνων, εμπόρων, μεταποιητών κερδοσκοπεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών γενικεύεται παντού. Είναι αναγκαιότητα η κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα προϊόντα που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς.

· Το κόστος παραγωγής παραμένει δυσβάσταχτο και συνεχώς αυξάνει. Το πετρέλαιο συνεχίζουμε να το πληρώνουμε 2,5 φορές ακριβότερο σε σχέση με τους αγρότες των χωρών της Ε.Ε, ενώ εφοπλιστές, βιομήχανοι, κλινικάρχες, ξενοδόχοι, αεροπορικές εταιρείες το παίρνουν αφορολόγητο με επιστροφή 1 δις 100 εκατ. ευρώ του ΕΦΚ. Η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι η ΝΔ θα είχε έτοιμη

πρόταση για μείωση της τιμής ως τις εκλογές δεν υλοποιείται και έχουν ήδη περάσει 2 μήνες.

· Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και η απελευθέρωση της ενέργειας ανοίγει τον δρόμο για νέα αυξημένα τιμολόγια του αγροτικού και οικιακού ρεύματος σε βάρος μας. Υλοποιείται το χαράτσι του «πράσινου τέλους» στο νερό.

· Οι αποφάσεις της Ε.Ε για το τσίπουρο είναι βέβαιο ότι θα επιφέρουν ξεκλήρισμα, συγκέντρωση παραγωγής σε λιγότερα χέρια, μείωση εισοδήματος αμπελοκαλλιεργητών και αμβυκούχων. Παλεύουμε για να μην εφαρμοστούν και να τις ανατρέψουμε στην πράξη.

· Οι τεράστιες ζημιές στην παραγωγή δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ ή δίνονται κάποια ψίχουλα που δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση το μέγεθος της ζημιάς. Το αίσχος με τον ΕΛΓΑ και τον αναχρονιστικό αντιλαϊκό κανονισμό του που επιτακτικά το αγροτικό κίνημα ζητάει την αλλαγή του όχι μόνο δεν υλοποιείται από την κυβέρνηση αλλά επιχειρεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ και είσοδο εταιρειών που σημαίνει αύξηση των ασφαλίστρων και μικρότερες αποζημιώσεις.

· Διαρρέουν σενάρια περί μείωσης του αφορολόγητου παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης της ΝΔ. Το αφορολόγητο που κατακτήσαμε με σκληρούς αγώνες και 40 μερόνυχτα στα μπλόκα το 2016 τους λέμε κατηγορηματικά όχι δεν θα επιτρέψουμε να μειωθεί, απεναντίας διεκδικούμε αύξηση στις 12000€ αφορολόγητο προσαυξημένο με 3000€ για κάθε παιδί.

· Στην κτηνοτροφία η κατάσταση και τα αδιέξοδα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Μόνο ως κοροϊδία εκλαμβάνουμε τις μεγαλοστομίες περί πάταξης των «ελληνοποιήσεων» σε γάλα και κρέας. Οι αποφάσεις που έχουν ψηφιστεί στην Ε.Ε με την συμφωνία των ελληνικών κυβερνήσεων, η συνθήκη του Μάαστριχτ, προϋποθέτουν και επιβάλλουν την εισαγωγή γάλατος και κρέατος, οπότε ας σταματήσουν να κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους.

· Όλα τα παραπάνω μαζί με την οξυμμένη κατάσταση στον χώρο της υγείας, τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που θα πάρουν την μορφή καταιγίδας το επόμενο διάστημα, το ασφαλιστικό που θα ανοίξει και πάλι, οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση εισοδήματος, φτωχοποίηση και τελικά ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγρότες.

· Το αίσχος των εξευτελιστικών συντάξεων για αγρότες και κτηνοτρόφοι που η σύνταξη τους για 20 χρόνια ασφάλιση είναι μόλις 96€ τον μήνα και με την ανταποδοτική ασφάλιση 20 χρόνων φτάνει μόλις στα 330€ πολύ χαμηλότερη από την παλιότερη σύνταξη του ΟΓΑ.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, οι Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στην δύναμη της, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα απευθύνει κάλεσμα ενότητας και δράσης προς

κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο που συνειδητοποιεί ότι όλα τα παραπάνω θα τσακίσουν την ζωή του και καταλαβαίνει πως ότι κατακτήσαμε ως τώρα ήταν αποτέλεσμα σκληρών μαζικών πολυήμερων αγώνων και μπλόκων.

Δεν δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση γιατί μέσα από την εμπειρία μας δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των κυβερνήσεων που στέκονται εχθρικά απέναντι μας δίνουν όμως «γη και ύδωρ» στους επιχειρηματίες, τις τράπεζες, τους εκμεταλλευτές μας.

Η απάθεια, η μοιρολατρία, η απογοήτευση, η ηττοπάθεια, η μιζέρια θα οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στην φτώχεια και τον αφανισμό μας.

Στην προτεραιότητα μας είναι η ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος:

Θέλουμε αγροτικό κίνημα που θα στηρίζεται σε μαζικούς Αγροτικούς και Κτηνοτροφικούς Συλλόγους που θα συσπειρώνουν την πλειοψηφία αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστική λειτουργία που θα ενημερώνει, θα οργανώνει και θα διεκδικεί για κάθε πρόβλημα και αίτημα που έχουμε.

Αγροτικό κίνημα που θα συμβάλει να δυναμώσει η κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Έχουμε τα ίδια κοινά προβλήματα στην φορολογία, το ασφαλιστικό, το κόστος ζωής, τα χαράτσια, το μειωμένο εισόδημα, το ρεύμα, το νερό, την υγεία και την μόρφωση των παιδιών μας. Αυτή η κοινωνική συμμαχία, οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούμε και πρέπει να οργανώσουμε μπορεί να δώσει δύναμη και προοπτική στον αγώνα μας, να φέρει αποτελέσματα, να ανοίξει τον δρόμο ώστε να γίνουμε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του τεράστιου πλούτου που παράγουμε ενώ σήμερα μας κλέβουν τον ιδρώτα μας.

Αγροτικό κίνημα διεκδικητικό και αποτελεσματικό και όχι συναλλαγής με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Αγροτικό κίνημα που θα παλεύει με συνέπεια ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις από την ΚΑΠ της Ε.Ε.

Συνάδελφοι αγρότες-κτηνοτρόφοι

Έχουμε την θέληση και την δύναμη να σταματήσουμε την επίθεση στην ζωή και στα δικαιώματα μας. Έχουμε την θέληση και την δύναμη να επιβάλλουμε λύσεις και ικανοποίηση των δίκαιων και ζωτικών αιτημάτων που διεκδικούμε. Απαραίτητη προϋπόθεση το δυνάμωμα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, των συλλόγων, της κοινής δράσης με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Όλοι να δώσουμε βροντερό και μαχητικό παρών στο μεγάλο συλλαλητήριο για την ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους στην Θεσσαλονίκη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.