Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνεδρίαση του Δ.Σ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ)

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης η προτεινόμενη τροποποίηση διατάξεων του Π.Δ που ρυθμίζει θέματα συγκρότησης των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ, ενόψει των εκλογών για την ανάδειξη νέων Δ.Σ

Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου συγκαλεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ) αύριο, Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12:00 στα γραφεία της, 26ης Οκτωβρίου 43.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθεί η προτεινόμενη  τροποποίηση ορισμένων διατάξεων του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ) 75/2011 που ρυθμίζει θέματα συγκρότησης των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).
Ειδικότερα, υπό τροποποίηση είναι οι διατάξεις  που αφορούν τη διαδικασία εκλογής των εκπροσώπων  των Δήμων στις Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ), καθώς οι προηγούμενες διατάξεις ήταν δομημένες στη λογική της πλειοψηφίας – μειοψηφίας των Δημοτικών Συμβουλίων, κάτι που δεν ισχύει πλέον με την εφαρμογή του «Κλεισθένη».
Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης το Δ.Σ της ΠΕΔ-ΚΜ  θα κληθεί να ορίσει εκπροσώπους σε επιτροπές διαγωνισμών έργων και άλλα συλλογικά όργανα διοίκησης.

Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης

1. Επικύρωση πρακτικών συνεδρίασης 5/2019.
2. Σχέδιο Τροποποίησης ΠΔ 75/2011 (Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).
3. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού για το έργο: «Αποχέτευση πόλης Ηράκλειας», συνολικού ποσού 6.690.393,55 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) με δικαίωμα προαίρεσης 140.400,00 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) της ΔΕΥΑ Ηράκλειας. (έγκριση) 
4. Υπόδειξη ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Διαγωνισμού του έργου: «Ασφαλτόστρωση τμήματος της Ε.Π.Ο. 5, από την είσοδο της Εθνικής Οδού από Αθήνα στα Ν. Μάλγαρα και μέχρι την έξοδο από τον οικισμό των Κυμίνων προς την Χαλάστρα και τμημάτων οδών του οδικού δικτύου των Δημοτικών Κοινοτήτων Χαλάστρας – Κυμίνων – Ν. Μαλγάρων, που συνδέονται με την Ε.Π.Ο. 5, του Δήμου Δέλτα Νομού Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού δαπάνης 1.585.000,00 (με ΦΠΑ 24%). (έγκριση) 
5. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γενική Συνέλευση της Ανώνυμης Εταιρείας «ΠΕΤΑ Α.Ε.» και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (9/9/2019).
6. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Επιτροπή Καθορισμού Λατομικών Περιοχών ΠΕ Σερρών. 
7. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γενική Συνέλευση της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΕΛΛΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ)» και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (26/8/2019). 
8. Ορισμός ενός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην 26η Τακτική Γενική Συνέλευση της «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.» και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ (10/9/2019). 
9. Ορισμός εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Ετήσια Γ.Σ. της Αναπτυξιακής Εταιρείας Σερρών, Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ. (5/9/19) 
10. Ορισμός εκπροσώπου ΠΕΔΚΜ στην Eτήσια Τακτική Γ.Σ. της Κ.Ε.Π.Α.Μ.Α.Χ. Α.Ε. και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ. (9/9/19) 
11. Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην Τακτική Γ.Σ. των μετόχων της ΑΝΚΙ Α.Ε. και παροχή εντολής και εξουσιοδότησης εκπροσώπησης της ΠΕΔΚΜ.
12. Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του στην 1η Ειδική Επιτροπή του άρθρου 152, Ν.3463/2006.
13. Ενημέρωση - Ανακοινώσεις.

*Υπενθυμίζεται ότι στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ έχουν κληθεί και οι 38 Δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…