Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημόσια νοσοκομεία: Νέες διοικήσεις εν όψει

Τα δημόσια νοσοκομεία μπαίνουν στο μικροσκόπιο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Με την τοποθέτηση των νέων διοικήσεων στις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας, σειρά παίρνει η επιλογή νέων διοικητών για τα νοσοκομεία.
Το στίγμα έδωσε ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, στη συζήτηση για τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών, εστιάζοντας στο σύγχρονο μάνατζμεντ, στις αρχές της ηλεκτρονικής και κλινικής διακυβέρνησης και στη λογοδοσία. Ο σφιχτός έλεγχος στην εκτέλεση των προϋπολογισμών των δημόσιων νοσοκομείων αναμένεται να έχει βαρύνοντα ρόλο, αλλά και να αποτελέσει πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, το υπουργείο Υγείας έχει πρόθεση να αναθέσει σε ορκωτούς λογιστές τον έλεγχο της οικονομικής κατάστασης των νοσοκομείων.
Ήδη η αξιωματική αντιπολίτευση έχει σηκώσει το γάντι, με αφορμή την αντικατάσταση του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) από τον προϊστάμενο Διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας, στην επιτροπή επιλογής διοικητών νοσοκομείων. Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για πρακτικές κομματικού κράτους, μακριά από τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Ο κ. Κοντοζαμάνης, πάντως, στην Επιτροπή της Βουλής τόνισε ότι «το σύστημα υγείας της χώρας μας όχι μόνο δεν ενισχύθηκε τα τελευταία χρόνια, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι βρίσκεται σε οριακή λειτουργία».
Αποστολή των νέων διοικήσεων ξεκινώντας από τις ΥΠΕ, είναι να μετασχηματίσουν το υπάρχον σύστημα διοικητικής οργάνωσης, να προωθήσουν την επιστημονική και λειτουργική διασύνδεση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τη δευτεροβάθμια, να αναπτύξουν νέες υπηρεσίες στα νοσοκομεία και εκτός νοσοκομείων, όπως οι μονάδες παροχής παρηγορητικής φροντίδας, οι μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων, οι υπηρεσίες αποκατάστασης, οι μονάδες γηριατρικής. Οι νέοι διοικητές «είναι τα στελέχη που θα εφαρμόσουν στην πράξη όλες τις απαιτούμενες αλλαγές και πρακτικές που οραματιζόμαστε ως κυβέρνηση. Θα ανασυντάξουν πλήρως το σύστημα υγείας, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις του παρελθόντος και θέτοντας τη βάση για παροχή σύγχρονων υπηρεσιών υγείας σε καθολικό επίπεδο για όλους τους πολίτες» επισήμανε ο υφυπουργός Υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υγείας πρότεινε για την 1η ΥΠΕ Αττικής τον Παναγιώτη Στάθη, για τη 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου τον Χρήστο Ροϊλό, για την 3η ΥΠΕ Μακεδονίας τον Παναγιώτη Μπογιατζίδη, για την 4η ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης τον Δημήτρη Τσαλικάκη, για την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας τον Φώτη Σερέτη, για την 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, τον Ιωάννη Καρβέλη και για την 7η ΥΠΕ Κρήτης, την Ελένη Μπορμπουδάκη.

Με πληροφορίες από aftodioikisi.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφού σας ευχαριστήσουμε για την μοναδική εκτίμηση και εμπιστοσύνη που δείχνετε στην Ηλεκτρονική Εφημερίδα karatzova.com, καθιστώντας την πρώτη -με διαφορά- σε επισκεψιμότητα στην ευρύτερη περιοχή της Π.Ε. Πέλλας, θεωρούμε απαραίτητο να διευκρινίσουμε ότι:

Στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης των αναγνωστών- επισκεπτών της η Η.Ε. karatzova.com θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής.

Όμως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση η Η.Ε. δεν δημοσιεύει σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, φασιστικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Από όπου και αν προέρχονται, όπου και αν απευθύνονται…

Είναι αυτονόητο επίσης ότι τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και όχι κατ' ανάγκην την άποψη της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας.

Σας ευχαριστούμε και πάλι…