Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ο Δ. Σταμενίτης ζητά την αναστολή καταβολής των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ για τους παραγωγούς του Ν Πέλλας


Με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης επανάφερε το αίτημα που είχε καταθέσει στα τέλη Ιουλίου σχετικά με την αναστολή καταβολής των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ και συμψηφισμό τυχόν οφειλών για τους παραγωγούς του Νομού Πέλλας.

Σε συνέχεια της απόφασης για συμπερίληψη του Νομού Πέλλας στο μέτρο ελάφρυνσης του Υπουργείου Οικονομικών για αναστολή και παράταση της καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ εξαιτίας της εκδήλωσης των ακραίων καιρικών φαινομένων της 10ης Ιουλίου, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας πρότεινε εκ νέου την επέκταση του μέτρου και για τις υποχρεώσεις των παραγωγών προς τον ΕΛΓΑ.

Με σημερινή (30 Σεπτεμβρίου 2019) του επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επαναφέρει το αίτημα αναλύοντας τους λόγους που επιτάσσουν την λήψη απόφασης για επέκταση του μέτρου. Στα πλαίσια της προσπάθειας για εφαρμογή της πρότασης του ο κύριος Σταμενίτης επικοινώνησε και με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Σκρέκα, στον οποίο κοινοποίησε και τη σχετική επιστολή.

Αναλυτικά η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να επαναφέρω ένα αίτημα, το οποίο σας είχα θέσει με προηγούμενη επιστολή μου (005/30-07-2019) και αφορά στην καταβολή των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ και στον συμψηφισμό τυχόν οφειλών, για τους παραγωγούς των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Μετά την απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών να συμπεριλάβει τον Νομό Πέλλας στο μέτρο ελάφρυνσης για παράταση και αναστολή της καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών προς τις ΔΟΥ, σας ζητώ να εξετάσετε το ενδεχόμενο το μέτρο αυτό να επεκταθεί και στην καταβολή των εισφορών προς τον ΕΛΓΑ και στον συμψηφισμό οφειλών.

Η διαρκής σας επαφή με τους παραγωγούς σας καθιστά γνώστη της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκονται ύστερα από την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων, κατά τη διάρκεια της περασμένης θερινής περιόδου, και των αποτελεσμάτων που αυτή επέφερε στα εισοδήματα τους. Συνεπώς, κατανοείτε ότι για έναν Νομό, όπως αυτός της Πέλλας, που είναι κατά βάση αγροτικός, τέτοιες εξελίξεις σηματοδοτούν την πλήρη οικονομική καταστροφή ενός μεγάλου αριθμού πολιτών από το σύνολο του πληθυσμού του. Οι παραγωγοί μετά και από την θεομηνία του Ιουλίου, με ισχυρούς ανέμους, βροχές και χαλαζόπτωση αλλά και τις παράλληλες αρνητικές εξελίξεις στις τιμές των προϊόντων, βρίσκονται κυριολεκτικά στα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης με μεγάλα ερωτηματικά για το πως θα βιοποριστούν αλλά και πως θα καταφέρουν να καλλιεργήσουν την επόμενη χρονιά.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Δεδομένων όσων σας ανέφερα παραπάνω, των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί αλλά και σε συνέχεια της απόφασης του Υφυπουργού Οικονομικών για παράταση και αναστολή των οφειλών προς τις ΔOY για όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, σας προτείνω να προχωρήσετε στην έκδοση απόφασης που θα αναστέλλει την καταβολή εισφορών προς τον ΕΛΓΑ και θα δώσει τη δυνατότητα συμψηφισμού τυχόν οφειλών για τους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες υπέστησαν, βεβαιωμένα, ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Το μέτρο μπορεί να ισχύσει μέχρι την 10η Ιανουαρίου του 2020».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Μήπως θα τα βάλεις από την τσέπη σου ;;;;; Αυτές οι κρατικίστικες αντιλήψεις του κατά τα άλλα ΄΄ΦΙΛΕΛΕΎΦΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ '' οδήγησαν το 2009 σε ελλείμματα 15% (25 δις) .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομικός με ειδίκευση στα δημοσιονομικά30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 10:59 μ.μ.

    Διονύση, μην εκτίθεσαι, η απόφαση αναστολής βεβαιωμένων οφειλών στην εφορία , μέχρι στις 10 Ιανουάριου είναι μια μπαρούφα, αφού οι οφειλές πληρώνονται του τελευταίου τρίμηνου στις 30 Ιανουάριου. Δλδ ρε Διονύση ο άλλος είναι χαζός να πάει να πληρώσει στις 10 αφού μπορεί να πληρώσει στις 30. Για δε τους αγρότες για να γίνει συμψηφισμός χρειάζεται τροπολογία, με επιστολές και χαιρετίσματα δεν γίνονται. Σε καταλαβαίνω είσαι μηχανικός. Δεν ήξερες δεν ρώταγες Διονύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι καταρα ειναι αυτη με τους βουλευτες, να μην συνεργαζονται.Στις 19 ιουλιου δημοσιευει η καρατζοβα την συνατηση Καρασμανη- Βοριδη,οπου ο κ. Καρασμανης παραδιδει στον κ. Βοριδη τρεις τροπολογιες,η μια για προκατοβολες, η δευτερη για τους εκπροθεσμους,και τριτη να μπορει ο αγροτης να συμψιφιζει τις ασφαλιστικες του εισφορες της τελευταιας χρονιας με την αποζημιωση που δικαιουται.Τι καλυτερο υπαρχει για μας τους αγροτες, και να ενα λαμπρο πεδιο δοξης συνεργασιας για το καλο μας . Το περιμενουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμψηφισμός εισφορών-αποζημιωσεων απαγορεύεται....απο τον νόμο

      Διαγραφή
  4. Ειτε Ο κ. Καρασμανης δεν ενημερώνει τους βουλευτές του νομού ειτε ο κ. Σταμενιτης δεν διαβαζει τις τροπολογιες που καταθετουν οι βουλευτες του νομου.
    Ειμαστε στο 2019?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.