Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Πάλι η Πέλλα έξω από όλα;


Βαρύ ολίσθημα του πρωθυπουργού να χαρακτηρίσει ανώριμες τις υπερώριμες οδικές παρακάμψεις Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών 
Συμπαιγνία με τον Περιφερειάρχη  που δεν προχωρά τις απαλλοτριώσεις παρότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση εδώ και τρία χρόνια. 
Η αθλιότητα με τον δρόμο προς Θεσσαλονίκη συνεχίζεται… Με πλήρως ολοκληρωμένες μελέτες και τεύχη δημοπράτησης των οδικών παρακάμψεων Χαλκηδώνας και Γιαννιτσών από το 2011 ( μια μικρή μελέτη ολοκληρώθηκε το 2013) ο πρωθυπουργός δηλώνει στην ΔΕΘ ότι δεν έχουν καμιά ωριμότητα και θα αρχίσουν άμεσα οι μελέτες (!!!!). 
Η Περιφέρεια ενώ έχουν χρηματοδοτηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με 10 εκατ. € οι απαλλοτριώσεις των οδικών παρακάμψεων (εδώ και 3 χρόνια) δεν έχει προχωρήσει την γραφειοκρατική διαδικασία για την οποία έχει αποκλειστική αρμοδιότητα με αποτέλεσμα την εξαιρετική αργοπορία της έναρξης και ολοκλήρωσης τους. 
Η αθλιότητα αυτή συνεχίζει την δεύτερη «κλοπή» του δρόμου δύο μέρες πριν τις εκλογές του 2012 όταν τα 120 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για το έργο αφαιρέθηκαν και οδηγήθηκαν σε Περιφερειακή της Θεσσαλονίκης. 
Ελπίζω ή μη αναφορά του πρωθυπουργού στον προαστιακό σιδηρόδρομο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών με παράκαμψη προς Αριδαία για τον οποίο τον Αύγουστο 2019 είχε εξασφαλιστεί η υποβολή του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Μεταφορών ( CEF) με προϋπολογισμό μελέτης 5,5 εκατ. € να μην σημαίνει και εγκατάλειψη του έργου ή καθυστέρηση του.  
Το ίδιο και για την εξασφαλισμένη ( από πλευράς διμερούς συμφωνίας, κύρωσης από την Βουλή και χρηματοδότησης) συνοριακής σύνδεσης από τους Προμάχους. 
Με μεγάλη προσπάθεια είχαμε βάλει την Πέλλα στους Εθνικούς σχεδιασμούς μετά από δεκαετίες και ήρθαν πάλι οι «συνήθεις ύποπτοι» να αρχίσουν να ακυρώνουν τα βήματα που με τόσο κόπο έγιναν σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες από τις σημερινές.
Απαιτείται εγρήγορση και συνεργασία όλων των φορέων της Πέλλας για την άρση του συγκοινωνιακού αποκλεισμού της Πέλλας, να μην παραπεμφθούν στις καλένδες τα έργα που έχουν δρομολογηθεί. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης, οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές, όλοι οι Δήμαρχοι, οι φορείς της κοινωνίας να απαιτήσουν την άμεση ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων και την χρηματοδότηση των οδικών παρακάμψεων, την υποβολή του προαστιακού στο CEF και την άμεση έναρξη των μελετών για την συνοριακή σύνδεση της Πέλλας με τις πιστώσεις που είχαν εξασφαλιστεί πλήρως  από τα αδιάθετα της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ. 
Εμείς είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ να υπερασπιζόμαστε την δουλειά που κάναμε, να παλεύουμε για την Πέλλα που αξίζει στους κατοίκους της και στην δυνατότητες της οικονομίας της και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να την αγνοεί και να την υποβαθμίζει. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Ενώ με εσάς ήταν μέσα σε όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΛΗΣΕ Η ΝΤΟΡΚΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΣΗΦΑΚΑΣ.........
    ΚΑΙ Η ΠΕΛΛΑ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού όπως λες υπήρχαν οι πόροι και η χρηματοδότηση εδώ και τρια χρόνια.
    Γιατί δεν το κάνατε εσείς όταν ησασταν κυβέρνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηρατε μαθήματα απο τον πρωην δήμαρχο μας κ βολευτα ?
    Όπως εκείνος έκανε τελευταίο δημοτικό συμβούλιο λιγες μέρες πριν εκπνεύσει η θητεία τού, αλλά ξέχασε να παρατείνει ( μεταξύ πολλών άλλων ) την θητεία των Ύδρονομέων,τώρα βγαίνει και ζητάει απο τον νυν δήμαρχο να παρατείνει την θητεία τους γιατί υπάρχουν ανάγκες.
    Έτσι και εσύ πέρα απο ανακοινώσεις και φωτογραφίες οταν είχες έδρα ,δεν εκανες τίποτα ουσιαστικό μόνο κόντρα στην μπαρουφολογια με την αλλη την ντορκα.
    Και τώρα κάνεις υποδείξεις ???
    Δεν σε παίρνει ,μπες στο χρονοντούλαπο σου και πέτα το κλειδί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΠΑΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΟΥΓΑΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ Η ΝΤΟΡΑ

      Διαγραφή
    2. Προς4:51 Βρε μέσα από την Χαλκηδόνα θα πηγάινεις όπως πήγαινε και ο Παππούς σου!!!Αρκεί να καμαρώνεις αυτούς που ψήφισες!!!

      Διαγραφή
  5. Θρασυτατοι δεξιοί.. τώρα που δεν είμαστε στα μνημόνια και έχετε όλους τους δημάρχους και περιφερειάρχες δικούς σσς, άντε να δούμε τι θα κάνουν για την Πέλλα και τη Μακεδονία;..η ώρα της αλήθειας είναι τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και ο Σηφάκης στην κοσμαρα του
    Ούτε με διανοητικά προβλήματα να ήταν δεν θα έλεγε αυτά
    Ο κόσμος όμως τημωρει φίλε
    Κάτσε τώρα στον καναπέ κ βλέπε από την τηλεόραση την βουλή
    Εμείς σου τα λέγαμε.επερνες μηνηματα.δεν επερνες;
    Ήσουν ένα μεγάλο λάθος από την αρχή που εκλέχτηκε
    Πάντως θα έχεις να το λες στα εγγόνια σου πως κ εσύ κάποτε υπήρξες βουλευτής
    Κάτσε τώρα εκεί.καλα εισαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κακομοιρη δες τον αρχηγο σου πως πουλάει την Πέλλα, πως "πουλάει" την Μακεδονια που σκουζατε, κοροιδο ε κοροιδο!!!!
      ΣΥΡΙΖΑ 31,5%
      ΣΥΡΙΖΑ στην Πελλα 28,65%
      Σηφάκης πάνω 7000 ψήφους ενώ χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ...
      Μετα απο 2-3 χρονια ΣΥΡΙΖΑ 40% και Σηφάκης βουλευτής
      Κλαψούρισε ελεύθερα με τον ρεζίλι τον αρχηγό σου και τον άσχετο βουλευτή σου που λέει ότι χρειάζονται ακόμη μελέτες για τον δρόμο!!
      ασχετοι...

      Διαγραφή
    2. Καληνύχτα Σηφακη. Όνειρα γλυκά

      Διαγραφή
  7. ο "κύριος ανακοινώσεις μετά από την ντορκα" αν κάθε ανακοίνωση που κάνατε βάζατε και από ένα λιθαράκι ο δρόμος θα είχε γίνει και θα ήταν με 4 λωρίδες!!!! άλλα απο θεωρία ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε τίποτα ακόμα υπάρχεις εσύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλά κάνεις και βγαζεις ανακοινώσεις να θυμιζεις ότι υπάρχεις.Εδώ και οι δικοί σου σε ξεχασαν και δε σε καλουν στις φιεστες και τα εγκαινια τους ο απλος κοσμάκης θα σε θυμάται; Λεγε λεγε παλικαρι μου ολοι σε θαυμαζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.