Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Άνοιξαν σήμερα τα σχολεία - Πρώτο κουδούνι και αγιασμός!



Διακοπές τέλος για τους μαθητές, καθώς σήμερα το πρωί ξεκίνησε η νέα σεζόν στα σχολεία για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η φετινή σχολική χρονιά θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου, με μόνο μία αλλαγή στα δημοτικά σχολεία. Αλλαγή, η οποία έχει να κάνει με το θέμα του σημαιοφόρου στις παρελάσεις, καθώς από φέτος η κυβέρνηση αποφάσισε πως ο σημαιοφόρος δεν θα επιλέγεται με κλήρωση, αλλά με βάση την απόδοσή του στα μαθήματα, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν.

Σχολεία: Μένει η δράση «η τσάντα στο σχολείο»
Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος για τουλάχιστον δύο Σαββατοκύριακα τον μήνα, τα παιδιά του δημοτικού δεν θα παίρνουν τις τσάντες τους στο σπίτι. Η δράση «Η τσάντα στο σχολείο» θα συνεχιστεί και φέτος, με τα βιβλία τους να μένουν στο τέλος της εβδομάδας στις τάξεις, ώστε να περνούν πιο δημιουργικό χρόνο με τις οικογένειές τους.

Τι μένει και τι αλλάζει στα Λύκεια
Οσον αφορά τα Λύκεια, σταδιακά έρχονται αλλαγές που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Παιδείας. Ηδη τα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία και θα μοιραστούν στους μαθητές, ενώ στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το σύστημα που ψηφίστηκε επί Κώστα Γαβρόγλου παραμένει στους βασικούς του άξονες.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.