Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη για τις Παρακάμψεις Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας: Τελικά οι μελέτες ήταν ώριμες, αλλά ο υπουργός ανώριμος (βίντεο)


Κόλαφος για την Κυβέρνηση η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή
 
Λίγες μέρες μετά τη ΔΕΘ, όπου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το έργο των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνος «είναι δυστυχώς τελείως ανώριμο, οι μελέτες ξεκινούν άμεσα από το Υπουργείο Υποδομών», δήλωση η οποία προκάλεσε σειρά αντιδράσεων στις οποίες πρωτοστάτησε η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, τόσο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο και οι βουλευτές της ΝΔ στην Πέλλα, προέβησαν σε σειρά ανακοινώσεων, στις οποίες χαρακτήριζαν το έργο των Παρακάμψεων ώριμο μελετητικά και έτοιμο προς κατασκευή. 

Σήμερα όμως (27-9-2019) ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Κωνσταντίνος Καραμανλής κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης της κ. Τζάκρη στη Βουλή, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλαδή την οριστική παραπομπή από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη του ώριμου -από 2-12-2013 που οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβαν τις μελέτες- έργου των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας στις καλένδες, ξεπερνώντας σε παλινωδία και σε διγλωσσία ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό, στο μεν πρώτο σκέλος της απάντησής του χαρακτήρισε το έργο ανώριμο μελετητικά, καθώς λείπουν οι μελέτες κόστους οφέλους και οι κυκλοφοριακές μελέτες προέλευσης προορισμού, όπως χαρακτηριστικά είπε, στο δε δεύτερο σκέλος της απάντησής του προς τη βουλευτή αναγκάστηκε να παραδεχτεί πώς ναι μεν υπάρχουν ώριμες μελέτες, αλλά άλλο η αναγγελία των έργων (…) και άλλο η χρηματοδότησή τους. 

Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα και την ανεπανόρθωτη έκθεση της κυβέρνησης, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη δήλωσε: «Δεν ήταν η πρώτη φορά και δεν θα είναι η τελευταία, που  η ιδιωτική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται ότι εμπαίζει τον ελληνικό λαό. Όταν είπαν ψέματα στην ΔΕΘ για το έργο των Παρακάμψεων Γιαννιτσών και Χαλκηδόνας, δεν είχαν υπολογίσει ότι στην Πέλλα υπάρχει βουλευτής που έχει θέσει σκοπό της ζωής την υπεράσπιση των συμφερόντων της Πέλλας. Ενώπιον του Κοινοβουλίου κατέρρευσε το παρασκήνιο και από σήμερα ξεκινώ ανένδοτο αγώνα για την άμεση έναρξη της κατασκευής του έργου των Παρακάμψεων. 

Απευθύνω προσκλητήριο πανστρατιάς σε όλους τους φορείς και τους πολίτες της Πέλλας για να ανατραπεί ο τραγικός σχεδιασμός σε βάρος του ακριτικού μας νομού. Ας το καταλάβουν επιτέλους. Τέλος τα ψέματα. Πρώτα η Πέλλα».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Το ότι μιλάει η Τζάκρη για αυτό το έργο,είναι τουλάχιστον αστείο,που είναι τόσα χρόνια στα πράγματα.
    Όπως αστείο είναι και αυτό που είπε ο Υπουργός,ότι πρέπει να υποβαθμίσουμε τα χαρακτηριστικά των σχεδιαζόμενων παρακάμψεων για να μειώσουμε το κόστος.Άρα για ποιον αυτοκινητόδρομο μιλάνε ότι θέλουν να κάνουν?
    Συνεπώς και οι μεν και οι δε τόσα χρόνια κοροιδεύουνε όλους εμάς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγαλε οτι και να περιγραψεις οσα και να πεις μι καθυστερηση την εχετε ολα τα αλλα είναι όσα δεν φτάνει η αλεπου

      Διαγραφή
    2. Σε τι διαφωνείς από αυτά που ειπα?
      Πραγματικά δε καταλαβαίνω....

      Διαγραφή
  2. Βρε πριν πέντε μήνες ήσουν κυβέρνηση
    Τι έκανες;
    Τώρα θυμήθηκες να τρεξης;
    Τουλάχιστον μην θεώρης ότι μας δουλευης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον αυτή έδωσε 10 εκατ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις. Τούτοι εδώ τίποτα. Για μαμελούκους μας έχουν.

      Διαγραφή
    2. ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2017 ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ. ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΙΚΑΝΟΥΣ.

      Διαγραφή
  3. 16 χρόνια η Τζακρη στο ψεμα, το 2011 τελειωσαν οι μελετες και λεει το 2013 γιατι; για να καλύψει την ευθύνη της που κλάπηκαν το 2012 που ήταν στο ΠΑΣΟΚ τα 120 εκατομμύρια απο τον δρόμο...
    Ο Καραμανλής, από την άλλη, θέλει να αλλάξει τις μελέτες για να μικρύνει το πλάτος των παρακάμψεων και να έχουμε δρομάκι χωρίς νησίδα πάλι ακόμα και να γίνει στο απώτατο μέλλον το έργο... Αίσχος που πρέπει να αντιμετωπιστεί απο όλη την Πέλλα μαζι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι περίεργος να δω τι στάση θα κρατήσουν πλέον οι τοπικοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Έχουν οι παρακάμψεις των Γιαννιτσών και της Χαλκηδόνας μελέτες και μπορούν να δημοπρατηθούν, όπως μας έλεγαν όλοι τους μέχρι χθες; Δεν έχουν, όπως μας είπε ο Πρωθυπουργός τους πριν 15 μέρες στη ΔΕΘ και πρέπει να ξαναγίνουν από την αρχή; Έχουν, αλλά είναι "ξεπερασμένες" και πρέπει να ξαναγίνουν, όπως μας είπε ο Υπουργός τους (και αυτός) σήμερα; Συνεννοηθείτε λίγο μεταξύ σας εκεί στη Νέα Δημοκρατία και κρατήστε τουλάχιστον μια ενιαία γραμμή. Γιατί απ' ότι βλέπω λεφτά η κυβέρνηση για το δρόμο δεν πρόκειται να βάλει. Αλλού πάλι θα τα ρίξουν (εναέρια περιφερειακή θέλει να κάνει ο Τζιτζικώστας στη Θεσσαλονίκη). Εδώ για να τους ψηφίζουμε μόνο μας έχουν. Κι αυτό με τις μελέτες που δήθεν δεν υπάρχουν είναι για ξεκάρφωμα. Άσε που θα πάρει και κανένα φράγκο και κανένας φίλος μελετητής για να ξανακάνει τις φτιαγμένες μελέτες. Μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κόλαφος για την Κυβέρνηση η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή.......
    ΤΩΡΑ ΧΕΣΤΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ.
    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΝΤΟΡΚΑ;
    ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ.......ΜΑΛΛΟΝ ΛΑΘΟΣ: ΨΗΦΙΖΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑΝ ΚΑΡΟΔΡΟΜΟ ΘΑ ΚΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ.
    ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟ ΕΝΑ ΛΑΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάπαλα ο δρόμος δηλαδή απ' ότι κατάλαβα. Καινούργιες μελέτες φτου κι από την αρχή και άμα δούμε δρόμο μετά από τριάντα χρόνια θα είμαστε τυχεροί. Μπαγιάτεψαν οι παλιές φαίνεται. Η αχρηστίλα σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Vjikan.i.makedonomaxi.apo.tis.spiljes.ke.arxisan.ta.sxoljazun?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε παιδιά που τον βρήκαν αυτόν τον Καραμανλή και τον βάλαν στο Υποδομών; Καμία σχέση με το αντικείμενο. Βέβαια βρέθηκε και σε δύσκολη θέση. Από την μια δεν μπορούσε να αδειάσει δημόσια την Μητσοτάκη που είπε στη ΔΕΘ ότι οι Παρακάμψεις δεν έχουν μελέτες. Από την άλλη δεν μπορούσε να αδειάσει και τους τοπικούς βουλευτές της ΝΔ που έλεγαν μέχρι χθες τουλάχιστον ότι έχουν, είχε και τη Τζάκρη απέναντι να τον έχει πάρει χαμπάρι και να πυροβολεί, και βρήκε τη μέση λύση: και έχουν μελέτες οι Παρακάμψεις και δεν έχουν. Και του χρόνου στα μεγάλα νήπια. Αν σκεφτεί κανείς ότι έχουν μόνο τρεις μήνες στην εξουσία έρχονται μεγάλα γλέντια. Να δούμε μόνο ποιος θα πληρώσει τα όργανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να συνηδητοποιησουμε ολοι οτι ο νομός τις προηγούμενες δεκαετίες βρέθηκε εξω από όλα τα μεγάλα έργα. Η εγνατια οδος περνα απο ολους τους νομους της βορειας ελλαδας εκτος τον νομο πελλας. Δεν υπηρχε ουτε προβλεψη για καθετο αξονα. Εδω εγιναν πολεις τα Γρεωενά και η Πρεβεζα και ο νομος μας κατηντησε τελευταιος σε υποδομες. Για ποια αναπτυξη και τουρισμο να μιλησουμε? Ποιος θεσσαλονικιος θα επισκεφτεί την Αριδαια ή την Πέλλα με το υπαρχον οδικο δίκτυο και θα ξαναρθει? Ολοι οι βουλευτες να παρουν θεση και να απαιτησουν την αμεση δημοπρατηση του εργου, καθως και την κατασκευη του καθετου αξονα και της σιδηροδρομικης συνδεσης. Αν καταφεραν κατι σε αλλους νομους βλεπε Ιωάννινα, Λαρισα, Τρικαλα οφειλεται σε πολιτικους με οραμα και αγαπη για τον τοπο τους. Εγω θα πω μπραβο σρην Τζακρη γιατι βλεπω οτι τρεχει για την Πελλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και οι δυο το ίδιο είναι ..
    Αλίμονο στον κοσμακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.