Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση βουλευτή Πέλλας Λάκη Βασιλειάδη με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Μ. Καραμαλάκη


Συνάντηση εργασίας με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή, ο οποίος επισκέφτηκε το γραφείο του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας και κατέθεσε υπόμνημα στον Αρχηγό για μια σειρά από ζητήματα της αρμοδιότητάς του που αφορούν το Νομό Πέλλας.

Το βασικό θέμα που έθεσε ο Βουλευτής είναι αυτό της κατάργησης με το ΦΕΚ A 14/2017 των Αστυνομικών Τμημάτων Κρύας Βρύσης και Άρνισσας και η αντικατάστασή τους από τους Αστυνομικούς Σταθμούς Κρύας Βρύσης και Βεγορίτιδας αντίστοιχα, η οποία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα και έχει επιδράσει αρνητικά στο αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Η αρμοδιότητα τάξης των δύο σταθμών περιορίζει αρκετά το φάσμα των περιστατικών στα οποία μπορούν να ανταπεξέλθουν τα στελέχη, με αποτελέσματα όπως έξαρση εγκληματικότητας, αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας και δυσλειτουργία διεκπεραίωσης γραφειοκρατικών υποθέσεων. 

Συνεπώς συχνά απαιτούνται μετακινήσεις από τη Διεύθυνση ή τα Τμήματα δεδομένων του μεγέθους και της γεωγραφίας του νομού. Ο Βουλευτής ζήτησε να αναβαθμιστούν ξανά οι Σταθμοί σε Αστυνομικά Τμήματα.
Επίσης, ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε σε σειρά ελλείψεων που έχουν αναφερθεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας. Τόνισε πως υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό και κάλεσε τον Αρχηγό να καλυφθούν οι κενές θέσεις. Ζήτησε επιπλέον περιπολικά οχήματα, με σκοπό την εγκατάσταση τους σε κάθε δήμο, στην Έδεσσα, τα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα και την Αριδαία. 

Ανέφερε ανάγκες σε ατομικό εξοπλισμό των στελεχών και συγκεκριμένα ζήτησε την προμήθεια αλεξίσφαιρων γιλέκων. Αναφέρθηκε ακόμα και στη συντήρηση των κτηρίων, συμπεριλαμβανομένης κατασκευής σύγχρονων και λειτουργικών κρατητηρίων στα Αστυνομικά Καταστήματα Γιαννιτσών και Αριδαίας, καθώς και στην κάλυψη ελλείψεων σε έπιπλα και λοιπό εξοπλισμό.

Τέλος, ο Βουλευτής συζήτησε με τον Αρχηγό θέματα οργανωτικού και λειτουργικού χαρακτήρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας και οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε αλλαγές, όπως η ψηφιακή αναβάθμιση μέρους των υπηρεσιών, που θα μπορούσαν εύκολα και χωρίς κόστος να εξυπηρετήσουν τους πολίτες στην καθημερινότητά τους αλλά και να διευκολύνουν τα στελέχη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Ο κ. Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον Αντιστράτηγο Καραμαλάκη για τη φιλοξενία του ενώ ο Αρχηγός το Βουλευτή για τις προτάσεις του.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.