Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει στο ακέραιο»


Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση η κατασκευή του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα.

Συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραγιάννη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης το πρωί της Δευτέρας, οπότε και ζήτησε την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ολοκλήρωση των μελετών του έργου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα.  
Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι, όπως ακριβώς δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός προεκλογικά, το έργο αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Υποδομών και της κυβέρνησης. Για να μπορέσει όμως να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα όλων των πολιτών του Νομού Πέλλας για την κατασκευή του δρόμου είναι απαραίτητο να γίνουν μια σειρά από ενέργειες που θα λύσουν τα προβλήματα που παρουσιάζει η εξέλιξη του, ώστε να μπορέσει να δημοπρατηθεί και να ξεκινήσει η κατασκευή του. Ενέργειες τις οποίες η προηγούμενη κυβέρνηση καθυστέρησε δραματικά. 
Σήμερα δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες του θράσους ορισμένων που μιλάνε για ανακολουθία λόγων και έργων και για καταδίκη του Νομού Πέλλας σε συγκοινωνιακή απομόνωση όταν: 
Πρώτον,  συμμετείχαν σε κυβέρνηση, ως Υφυπουργοί, που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει 1 εκατομμύριο ευρώ για την χρηματοδότηση των υπόλοιπων τεχνικών μελετών (υπο-μελέτες) που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και έτσι το έργο απεντάχθηκε από το ΕΣΠΑ τον Μάιο του 2012
Δεύτερον, υποστήριζαν κυβέρνηση, ως μέλη κυβερνητικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, η οποία δεν εξασφάλισε ούτε ένα ευρώ για την κατασκευή των δύο παρακάμψεων ( Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών). Δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν ούτε ένα ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ή από κοινοτική χρηματοδότηση για την κατασκευή των παρακάμψεων γιατί, είτε υπάρχει μελετητική ωριμότητα είτε όχι, είναι αδύνατο να ξεκινήσει η κατασκευή ενός έργου αν δεν έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα. Δεν το γνώριζαν άραγε αυτό οι κυβερνητικοί βουλευτές του Νομού Πέλλας της περιόδου 2015 – 2019;
Τρίτον, υποστήριζαν κυβέρνηση που καθυστέρησε 3,5 χρόνια να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να γίνουν οι απαλλοτριώσεις και όταν, επιτέλους, τις χρηματοδότησε δεν μπόρεσε να τις ολοκληρώσει με αποτέλεσμα τα χρήματα αυτά να χαθούν.

Επειδή οι πολίτες της Πέλλας δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια και για να είμαστε συγκεκριμένοι, το Υπουργείο Υποδομών ξεκαθαρίζει ότι η δέσμευση του Πρωθυπουργού ισχύει στο ακέραιο και προχωράει άμεσα στις διαδικασίες που απαιτούνται. Σήμερα υπάρχει ο σχεδιασμός ώστε μέσα στη θητεία της νέας κυβέρνησης:
1. Να ξεκινήσει η κατασκευή των παρακάμψεων Χαλκηδόνα και Γιαννιτσά, αφού πρώτα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. 
2. Να ολοκληρωθεί η εκπόνηση των μελετών για το κομμάτι Μαυροβούνι – Έδεσσα.  
3. Να ξεκινήσουν οι μελέτες για τη βελτίωση των κομματιών Μελίσσι – Μαυροβούνι και Χαλκηδόνα – Παραλίμνη.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ποια δεσμευση του Κουλη βρε Διονυσακο; τρεχατε ξεσηκωνατε τον κοσμο ,χερει-χερι με την Χρυση αυγη ,και τα κατηχητικα στα Συλλαλητηρια,οχι επειδη σας ενδιαφερει το ονομα της Μακεδονιας,αλλα επειδη ,αν δεν επεφτε ο Τσιπρας θα καιγοταν η γουνας με Ειδικα δικαστηρια,διοτι ΣΑΣ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.. ΕΣΑς ΚΑΙ ΤΟΥς ΠΑΣΟΚΤΣΗΔΕς ΣΥΝΕΡΓΑΤΕς ΣΑς .SIEMENS,NOVARTIS ,ΕΛΣΤΑΤ..λιστες Λαγκαρντ και δεν συμμαζευεται. Γιαυτο αμεσως η εμπλοκη του Σαμαρα στην ΝΟΒΑΡΤΙΣ μπηκε στο Αρχειο.Αντε ακυρωστε την Συμφωνια των Πρεσπων,η οποια ειναι σχεδιο του ΝΑΤΟ,και χαριν της οποιας απομακρυνθηκε ο Ερντογαν απο τα Βαλκανια ,αν εχετε παπαρια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ;;;;ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συναντήσεις κάνετε (όπως και ο άλλος ) δρόμους θα κάνετε;;;;;Αφού ο πρωθυπουργος είπε δεν ωρίμασε το έργο μας δουλεύετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έργο δεν ωρίμασε, διότι οι ευκολόπιστοι πολίτες της Πέλλας δεν ωρίμασαν ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας πάτε 20 χρόνια πίσω, ειστε χειρότεροι και από τον Μαυρογιαλούρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ακόμα δε βγήκες έγινες χειρότερος από τον καρασμάνη. Μαζευτείτε και δουλέψτε πρώτη φορά για τον τόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διονύση ειλικρινά, δεν περίμενα απο σένα, πως να την πω ,επιπολαιότητα, ασχετοσύνη, την μια μέρα να λες οτι ο δρόμος δεν έχει μελετητικα ωριμότητα και μετά ενα σαράντα οχτάωρο οτι έχει ωριμότητα και κυρίως δεν το ανεβάζεις το Δ.Τ στον φειςμπουκ,γιατί αμέσως απο κάτω υπάρχει το άλλο που αναιρεί αυτο που δεν το ανεβάζεις.Δλδ Διονύση για τόσο πρόβατα μας θεωρείς; τι νόμιζες ότι δεν θα καταλαβαίναμε την γκάφα σου; Σε είχα τόσο ψηλά στην συνείδηση μου.Λυπαμαι τοσο πολύ που υποτιμησες την νοημοσύνη μου.Ζητα ρε αδελφέ συγγνώμη,γίνονται λάθη.Με πείραξε πολύ που δεν το ανέβασες το Δ.Τ δίπλα στο άλλο.Αυτο κατι δειχνει κουτοπονηριά.;Δεν ξέρω τι να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πιθανοτερο να γινει ο προαστιακος σιδηροδρομος του Συριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.