Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Παράταση της εφαρμογής της νομοθεσίας για τους υλοτόμους και άρση του ασυμβίβαστου για τους 1ου βαθμού συγγενείς


Μετά από επικοινωνία με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης ενημερώθηκε σχετικά με την εξέλιξη του αιτήματος που είχε καταθέσει τόσο στον Υπουργό κ. Χατζηδάκη όσο και στον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων κ. Αραβώση, το οποίο αφορούσε στην επίλυση των ζητημάτων που δημιούργησε στον κλάδο της υλοτομίας ο νόμος 4423/2016  «Δασικές Οργανώσεις και άλλες Διατάξεις».
Συγκεκριμένα, μετά από απόφαση του Υπουργείου παρατείνεται η εφαρμογή του νόμου μέχρι και τις 30 Μαρτίου του 2020, ώστε να δοθεί χρόνος στους συνεταιρισμούς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Επιπλέον, με τροπολογία που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το επόμενο διάστημα δίνεται λύση στο μείζον πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την απαγόρευση απόκτησης άδειας και ιδιότητας υλοτόμου στους συγγενείς πρώτου βαθμού των εμπόρων ξυλείας. Συνεπώς, αποκαθίσταται μια τεράστια αδικία και ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα πολλών κατοίκων του Νομού Πέλλας, ιδιαίτερα της περιοχής της Αλμωπίας.
Από την πλευρά του ο κύριος Σταμενίτης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θετική έκβαση του ζητήματος που απελευθερώνει αρκετούς συμπολίτες μας που επιθυμούσαν να ασκήσουν το επάγγελμα του υλοτόμου, ωστόσο μια ακατανόητη διάταξη του νόμου της προηγούμενης κυβέρνησης τους στερούσε το δικαίωμα αυτό. Αναφορικά με το σύνολο της νομοθεσίας για τα δασικά, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι είναι απαραίτητο να γίνει μια διεξοδική συζήτηση με στόχο την επίλυση και άλλων ζητημάτων που δημιουργεί ο  νόμος 4423/2016 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.